Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Kako živjeti dulje: 4 stvari koje stručnjaci za dugovječnost rade svaki dan
    • Posted on 26. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Najnježniji jesenski desert: Kesteni u neodoljivo kremastom pireu
    • Posted on 25. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: canva
  • 5 načina kako ostati optimističan kada vam se čini da je sve protiv vas
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: freepik, pexels
  • Večernja čaša vina dio je vaše rutine? Otkrijte 5 jednostavnih rituala koji pomažu u opuštanju i poboljšavaju vaše zdravlje
    5 zdravih rituala koji su bolji od vaše večernje čaše vina
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Odobrili nutricionisti: 10 namirnica koje će vam pomoći da bolje spavate
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: freepik, Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Lifestyle Doza inspiracije Ana Ugarković – Žena koja širi vidike

  • Doza inspiracije

Ana Ugarković – Žena koja širi vidike

Ženska posla, časopis za žene u najboljim godinama, u novom broju donosi intervju s Anom Ugarković

  • Posted on 30. travnja 2013.2. rujna 2019.
  • 7 min
  • Autor: Ženska posla
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Dvije godine radili smo zajedno emisiju ”Kod Ane”, ona ispred, a ja iza kamere. Dijelimo istu ljubav prema kuhanju, i to obvezno za nekoga jer inače nije gušt. Dok je Ana pred kamerama spravljala bakanalije, sa strane bi se uvijek našla rajngla domaćeg čušpajza i pokoja kobasa, čvarci i špek, za nju i za nas, televizijsku ekipu.

 Iako zaljubljenik u kuhanje, priznajem da sam, prije nego što sam upoznao Anu, bio pomalo rob tradicije i mamine kuhinje (nedajbog nekaj protiv iste) i ponekad bih njurgao sebi u bradu, gledajući Anine recepte: “A gdje da ja to nabavim, pa nismo u Maroku…” No nakon nekog vremena provedenoga uz njezine kulinarske čarolije i meni su se otvorili vidici i proširila okusna paleta. Otkrio sam da naše tržnice kriju mnogo, mnogo više dragocjenosti od običnog grincajga i graha. 
 
Stvarno volim Aninu kuhinju jer Ana kuha iz srca, a samo tako spravljena  jela imaju ono nešto… više! Drago mi je što je ostvarila svoj san i otvorila restoran jer sada znam gdje mogu doći pojesti i popiti nešto fino i pritom se osjećati kao kod kuće. A i Anu mi je uvijek drago sresti jer je divna, topla žena i na svoju sreću mogu reći da mi je i draga prijateljica.  
 
 
Ana Ugarković  - Žena koja širi vidike
Mali bar Ane Ugarković je u kratko vrijeme postao omiljeno mjesto za uživanje u dobroj hrani i dobroj svirci
 
 
Jednom si rekla da se nadaš kako će tvoj san o vlastitom restoranu ostati neostvaren. Zašto?
 
Pa nekako… Dugo mi je trebalo da se uopće odvažim upustiti u vlastiti posao, jer kad jednom uđeš u to – nema natrag, a ja sam cijenila onaj osjećaj slobode koji imaš kad radiš kao slobodnjak… Jednom kad zaposliš ljude, ne možeš reći: „E, ja sad to više ne bih.“ S druge strane, iz današnje perspektive, takvo mi se razmišljanje čini smiješnim, jer ovaj mi je posao donio puno nekakvih drugih satisfakcija. 
 
Radili smo dvije godine zajedno. Reci što ti je bilo najteže – osim mene, naravno?
 
Moram priznati da malo me frustriralo kuhati za kameru a ne za ljude. Sjećaš se da smo često o tome razgovarali i da bih ja šizila jer su mi svi govorili da se to snima za televiziju i da se ne trebam stalno brinuti je li sve dosta posoljeno… Ali meni je to važno kad kuham, važno mi je da sve bude ukusno. Srećom, tu ste bili vi, televizijska ekipa, koja je to na kraju i jela pa sam od vas dobivala povratne informacije. To je zapravo bit kuhanja: uvijek kuhaš ZA NEKOGA i želiš da taj netko bude s tim zadovoljan, da mu bude fino i da u tome uživa.
Bolje se osjećam sada kad kuham bez kamera, kad nema tog čekanja dok se namjeste svjetla, kad se ne brinem hoće li se za to vrijeme nešto ohladiti… Druga stvar koja mi je bila teška u tom poslu je to što je sve na kraju ipak postalo malo previše sponzorirano i nekako tu čovjek izgubi sebe… Moraš u recept uklopiti nešto što možda inače ne bi, i to je šteta, šteta je što danas na televiziji gotovo da i nema autorskih kuharskih emisija koje bi bile oslobođene takvih stvari, jer ovako to sve nema baš puno smisla. 
 
Svojevremeno smo puno u tisku čitali o tvojim depresijama, novinari su te  stalno o tome ispitivali… Ja ću sada „obrnuti lopatu“ i pitati te kako je živjeti punim plućima?
 
Super. Mislila sam da će cijela ova priča s pokretanjem vlastitog restorana biti mnogo teža, ne što se tiče kuhanja jer tu sam stekla samopouzdanje, ali bilo me strah ući u posao, nositi se sa svim tim, s birokracijom… Ja sam do sada uporno odbijala doznati što je to virman i takve stvari. Ha, ha, ha. 
 
Da, da, to ste vi umjetničke duše, čekate da netko drugi obavi dosadan posao…
 
Da, ali kad uđeš u sve to… Evo, sad sve te poslove sama obavljam, i to uspješno, i moram ti reći da uživam i u tom dijelu, jer kad vodiš svoj posao, moraš znati te stvari, moraš ih rješavati. Ne mogu samo kuhati i reći da me baš briga koliko što košta i koliko imamo novca na računu – te stvari su sastavni dio cijele priče. Znaš, ono tvoje prvo pitanje da sam se nadala kako mi se neće ostvariti san – sad se to sve nekako samo posložilo i baš mi je drago. Mislim, nisam ja sad jednog dana odjednom odlučila da ću to napraviti, nego je to bio splet okolnosti. I sad mi je baš drago zbog svega toga. 
 
 
Ali imala si i pomoć… Koliko znam, ti si osoba koja se nikada nije bavila sportom, osim što voliš šetati sa psom. Kako to da sada ljubiš avanturista, alpinista… ?  
 
A kako to da on ljubi mene koja sve to nisam? Tak’ ti je to. 
 
 
Koliko ti Igor pomaže u poslu?
 
Mi smo zajedno u tom projektu. Ne mogu reći da ne bih to sve mogla sama, ali bilo bi mi puno, puno teže. Sada si podijelimo poslove, jer nitko ne može biti na pet strana u isto vrijeme. Tako se ja uglavnom bavim menijem, kuhinjom i tim stvarima, a on nabavom i slično. O financijama se brinemo zajedno. Super je što imamo sličan pristup poslu, on je možda čak u nekim stvarima konkretniji, praktičniji… 
 
 
Nakon svih onih divnih recepata po kojima si ti skuhala – a ja ih pojeo – što najviše voliš kuhati za sebe? Što je hrana tvog zadovoljstva?
 
To ovisi o trenutku. 
 
 
Da? A nije čokolada?
 
Ma je. Čokolada je, iako baš ne bih smjela pretjerivati, ali… Evo tu sad sve davim s ovim našim hambićima koje obožavam, to mi se uvijek jede. Volim najobičniju paštu s paradajzom, to isto mogu jesti svaki dan… Ali teško mi se odlučiti, mijenja mi se to. U posljednje vrijeme često jedemo tu u restoranu jer drukčije ne stižemo, a tu se kuha sve ono što volim, znam kako je napravljeno i uživam u toj hrani. 
 
„Jelo mora komunicirati sa svim osjetilima.“ Objasni to malo, što ti to znači?
 
Pa najprije je važno ono vizualno. Ako na tanjuru imaš sve bež (ha, ha), onda… Ja jako razmišljam o tome kako jelo izgleda. Neki dan sam, recimo, stavila na facebook jedne nove raviole koji su zeleni, onako sa šparogama, unutra je bijelo… I kaže mi Anita: “Idemo staviti nešto malo crvenoga…” Stavili smo malo ove pikantne papričice koja nije zapravo pikantna kad joj se izvade sjemenčice i tanko smo je narezali. Ljudi su poslije komentirali kako to idu paprike sa šparogama, ali zapravo, kad smo probali jelo, shvatili smo da je od te ideje da se doda samo malo boje nastao fantastičan okus.  Eto tako, neke stvari nastanu i na taj način. Naravno da je okus najvažniji, a i miris… Neka jela mirišu već izdaleka, neka malo manje… Pa ipak,  prvi dodir je dodir očima. A ponekad su nam oči veće od želuca… 
 
 
>> Ostatak intervjua s Anom Ugarković pročitaj u časopisu Ženska posla koji ćeš pronaći na svim kioscima
 
 
www.zenskaposla.hr
 

 

S Anom Ugarković razgovarao: Zoran Happ
Foto: Jasmina Cviljak
Šminka: Renata Raguž Belko

 

Ana Ugarković  - Žena koja širi vidike

 

Darujemo pretplatu na Ženska posla! 
 
Želiš li svakog mjeseca uživati u časopisu  Ženska posla koji će stizati redovito na tvoju kućnu adresu? 
Pošalji nam na info@naturala.hr dobar razlog zašto bi baš Ti trebala osvojiti pretplatu na Ženska posla, a mi ćemo tvoj dobar razlog nagraditi pretplatom.
 
 
Pravila darivanja:
 
– Moraš biti punoljetni i registrirani korisnik Naturala.hr
– Prijavu šalji na info@naturala.hr.
– Važno – u subject maila obavezno stavite naziv: Pretplata na Ženska posla
 
 
Što trebaš navesti u prijavi?
 
U prijavi je obavezno navesti odgovor na nagradno pitanje, ime, prezime, nick na Naturali, adresu i broj telefona/mobitela. Ostala pravila darivanja možeš pronaći ovdje.
 
 
Do kada se mogu prijaviti?
 
Prijave šaljite do petka, 3. svibnja 2013.
 
 
06. svibnja 2013.
 
Pretplatu na Ženska posla osvaja: 
 
Svjetlana Kormerl Vlašić
 
 
" Zašto baš ja…? Jer mi se bliži 40-a, jer ovo tipkam na radnom mjestu trudeći se da laktove ne umočim u skoro pojedene lazanje s povrćem,  jer u ostalim prozorima na 2 ekrana pred sobom imam otvorena 3 programska alata koja čekaju nastavak programiranja (prvo lazanje!),a u browseru plan sutrašnjeg obiteljskog izleta u Postojnu, jer sam naučila da IMAM vremena za jogu dvaput tjedno nakon posla i da muž sasvim uspješno pronalazi put posao-vrtić-stan. Čak se sjeti uzeti i dijete. Jer svim ženama želim da takve stvari nauče na lakši način.
Jer uživam čitajući Ženska posla u busu nakon joge.Volim vas i nadam se da ćete još dugo uspješno plivati visoko na površini "žutog" mora tabloida. Ma šta plivati, lebdjeti! :)"
Svjetlana
 
 
 
 
 
 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Doza inspiracije

Posadite povrtnjak na vašem balkonu

  • Posted on 23. travnja 2013.8. prosinca 2023.
  • Autor: Žena.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Ispunjen život

Stavite se u njihove cipele

  • Posted on 2. svibnja 2013.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Najnježniji jesenski desert: Kesteni u neodoljivo kremastom pireu

  • Posted on 25. listopada 2025.24. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Okus jeseni na tanjuru: Pita od bundeve koja osvaja na prvi zalogaj

  • Posted on 17. listopada 2025.17. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Muffini od bundeve s cimetom – prava jesenska poslastica

  • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: freepik, canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Spavaća soba kao oaza – 6 savjeta dizajnera za prostor koji opušta

  • Posted on 13. listopada 2025.13. listopada 2025.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Napravi sama mirisnu svijeću – osoba s velikom pažnjom priprema svijeću u staklenoj posudi, fokusirajući se na detalje
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Napravi sama mirisnu svijeću – u osam lakih koraka

  • Posted on 12. listopada 2025.10. listopada 2025.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Cheesecake s bundevom bez pečenja je prava slastica za vas
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Cheesecake s bundevom: Božanstvena kremasta slastica jedinstvenog okusa

  • Posted on 9. listopada 2025.9. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: canva
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Ne možete napraviti sklekove? Konačno ih savladajte uz ovaj trik!

  • Posted on 8. listopada 2025.7. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Svježe pečena pita od jabuka s hrskavim tijestom i sočnim nadjevom
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Pita od jabuka – recept za najmirisniji jesenski desert

  • Posted on 5. listopada 2025.3. listopada 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • 6 zdravih načina kako konzervu tune pretvoriti u proteinski obrok

    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Zbogom, podočnjaci: 5 prirodnih pomagača iz smočnice

    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Ne možete se natjerati na trening? Možda razlog nije volja, nego osobnost

    • Posted on 24. listopada 2025.23. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Frankfurt – grad koji će vam se uvući pod kožu bez puno filozofije

    • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
    • 4 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Protuupalni muffini od bademovog maslaca sa samo 3 sastojka

    • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Kako živjeti dulje: 4 stvari koje stručnjaci za dugovječnost rade svaki dan
    • Posted on 26. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • 2
    Najnježniji jesenski desert: Kesteni u neodoljivo kremastom pireu
    • Posted on 25. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: canva
  • 3
    5 načina kako ostati optimističan kada vam se čini da je sve protiv vas
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: freepik, pexels
  • Večernja čaša vina dio je vaše rutine? Otkrijte 5 jednostavnih rituala koji pomažu u opuštanju i poboljšavaju vaše zdravlje 4
    5 zdravih rituala koji su bolji od vaše večernje čaše vina
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • 5
    Odobrili nutricionisti: 10 namirnica koje će vam pomoći da bolje spavate
    • Posted on 24. listopada 2025.24. listopada 2025.
    • Foto: freepik, Pexels

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Dr. Nina Kello: „Bol i ukočenost nisu normalan dio starenja – tijelo nam time uvijek nešto poručuje“
    • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
    • Foto: Freepik, canva, Poliklinika Sinteza
  • Donošenje odluka: Kada prihvatiti okolnosti, a kada napraviti promjenu?
    • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Egzosomi – revolucija u regeneraciji kože i poticanju rasta kose
    • Posted on 23. listopada 2025.22. listopada 2025.
    • Foto: freepik, humed pharma
  • Je li vrijeme za postavljanje granica? Evo kako to učiniti u 3 koraka
    • Posted on 22. listopada 2025.22. listopada 2025.
    • Foto: unsplash
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.