Nevenova mast - napravite je sami

Njegujte kožu nevenovom mašću koju možete napraviti bez puno muke

Ovo je opis
Objavljeno: 17.02.2012.


U jednom od prethodnih tekstova dali smo recepturu za macerat nevena  ili nevenovo ulje. Jednom kada je macerat nevena pripremljen, čas posla je pretvoriti ga u mast.
 
Za izradu masti mogu se koristiti bijeli, pročišćeni ili žuti, nepročišćeni pčelinji vosak (Cera alba i Cera flava) koje je lako nabaviti u trgovinama opreme za pčelare ili u trgovinama u kojima možete nabaviti sastojke za prirodnu kozmetiku.
 
Priprema:
 
50 g macerata nevena i 6 g žutog pčelinjeg voska (Cera flava) otopiti na zagrijanoj vodenoj kupelji. Važno je zbog velike nestabilnosti macerata nevena i vrlo lake oksidacije da ne pretjerujete s temperaturom kupelji i da se kupelj zagrijava do maksimalnih 70˙C. 
 
Nakon što se vosak otopi, mast se prelije u posudicu u kojoj će se ohladiti. Koristi se prema potrebi. Mast se ne mora čuvati u hladnjaku, može stajati na hladnom i tamnom mjestu, a najbolje je potrošiti je u roku tri mjeseca.
 
 
Naturala.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Nokia | Twitter | Facebook





Foto: Andrea Šitum
Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.

Pitajte ljekarnika

TOP 5 proizvoda za
Naturala Shop by Malči Viola preporučuje TOP 5 proizvoda za jesenske dane... više
 
Kašljem, a trudna sam
Prije 13 dana Ti pitaš – magistra Rogoznica odgovara... više
Pad imuniteta – kako
Prije 43 dana Ti pitaš – magistra Rogoznica odgovara... više

Savjeti za opuštanje

Kako razmišljati pozitivno –
Mozak je programiran da misli negativno - reprogramirajte ga!... više
 
Pozdrav suncu za psihički
Prije 426 dana Opustite se i fokusirajte na ideju kako svakim udahom primate čistu energiju... više
Najbolje pjesme za opuštanje
Prije 546 dana U potrazi ste za opuštajućom glazbom? Donosimo popis od 10 najboljih pjesama... više

Domaća kuhinja

Čokoladna torta
Prije 381 dana ... više
Domaći džem od
Prije 863 dana Čitateljica Manuela podijelila je s nama svoj recept za džem od jagoda... više
Da li netko od vas ovdje pati od tjeskobe, pretjerane bri...
14.03.2014. | 19:21 | by Indigont
Evo da vam napišem ponešto o željezu. ...
14.03.2014. | 12:01 | by Indigont
Škola samoostvarenja ...
04.03.2014. | 13:29 | by romanadekic
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Koja sladila koristim?