Zagrebački Aperitivo bar u srijedu je bio poprište jedinstvenog eno-gastro događanja. Renata Cisar i Mustafa Topčagić, novinari i veliki zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su novi autorski projekt Vino uz žlicu. Cilj je popularizirati inače zanemarenu naviku konzumiranja vina uz kuhana jela, u čemu su im pomogli Podravka i njezini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić.
Foto: Goran Šerbula
Foto: Marko Čolić
Kuharski trio osmislio je i realizirao šest sljedova obroka ‘na žlicu’ za pedesetak uzvanika, pritom koristeći Podravka začine. I prije uživanja u jelu, moglo se uživati u odličnim pjenušcima i aperitivima – za to su se pobrinuli Feravino s pjenušcima Grasecco i Francesca te Drinkoteka s aperitivnim likerima, Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.
Foto: Goran Šerbula
Zagorska juha otvorila je banket u Aperitivo baru, koju je pratio Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. Potom su uslijedili Štrukli u juhi uz otmjeni Pinkert Rose 2017., da bi potom prešli na Rižoto s plodovima mora, maštovito sparen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017. Gulaš od divljači pratio je šest godina odležani Polettijev Cabernet sauvignonom, a sarma je došla uz crnu kupažu Feravino Miraz Cuvée 2015. Za šećer na kraju pobrinuo se Čokoladni desert, koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak, od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.
Foto: Goran Šerbula
Foto: Marko Čolić
Foto: Goran Šerbula
Prema izboru predstavnika medija, najboljim se uparivanjem vina uz žlicu pokazao Gulaš od divljači, koji je pratilo vino Poletti Cabernet Sauvignon 2013.
Druženje se u Aperitivo baru, nastavilo i nakon službenog dijela predstavljanja projekta, uz srdačno gostoprimstvo domaćina Pepa Zorića, a organizatori su već najavili kako nas uskoro očekuje još jedno slično događanje.