Maldivi su sinonim za magičan odmor, i ako postoji nešto (osim čarobnih pješčanih plaža) što to potkrepljuje, to je nezaboravan doživljaj objedovanja. Hrana zauzima posebno mjesto u priči o Maldivima, bilo da je u pitanju egzotična voćna salata poslužena u kokosovoj ljusci ili svježe pripremljena riba pod baldahinom na plaži, a ono što odmor može trenutno pretvoriti u odmor za pamćenje je posjet restoranu pod morem.
Luksuzan restoran kao iz snova? Tu je. Spektakularan pogled na podvodni svijet? Naravno. Morski tirkiz koji boji svaki kutak prostora? Riješeno. Restoran SEA u resortu Anantara Kihavah na Maldivima ima sve to, i još poneki adut kojim iskustvo objedovanja pod morem podiže na novu razinu.
Zapravo je riječ o prvom podvodnom vinskom podrumu na svijetu, s vinima iz 450 zemalja koja broje i do 100 godina starosti. Prolaskom kroz nagrađivani vinski podrum vodi do blagovaonice koja je potpuno okružena morem, što znači da uživanje u gurmanskim jelima prati lelujav ples raža, plivanje morskog psa i tropskih riba, pa čak i koja znatiželjna kornjača. Za ovakav je doživljaj, između ostalog, i nagrađen nagradom World’s Best Underwater Restaurant 2017 koju dodjeljuje World Travel Awards.
Pročitaj i ovo:
• #winter #bucketlist: Sve čari zimskih putovanja
• S ovih se pet lokacija pruža najbolji pogled na polarnu svjetlost
• Zamijeni zimu za ljeto: 7 destinacija za upijanje sunca usred zime