Sirovo je konačno i kod nas pronašlo svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući i Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju – svoju umješnost u osmišljavanju neodoljivih sirovih jela odlučili su podijeliti s vama u ovoj knjizi.
Darko i Lena vas svojim savjetima pozivaju da i sami isprobate raznovrsne delicije pripremljene sa živom hranom čiji su pozitivni učinci na zdravlje i opće dobrostanje nadaleko poznati.
Lena i Darko Jurić, tvorci koncepta art of raw, u svojoj prvoj kuharici – Snaga sirovog – govore o:
• načelima sirove prehrane
• elementima drevnih medicinskih pristupa integriranim u filozofiju sirovog
• kuhinjskim pomagalima i metodama pripreme sirove hrane
• sedmodnevnom jelovniku za uravnoteženu prehranu
• živoj hrani i njezinim svojstvima, te donose sedamdesetak specijaliteta koji će početnicima
poslužiti kao dobar temelj, a one napredne nadahnuti na daljnje istraživanje.
Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru.
O KNJIZI SU REKLI:
“Snaga sirovog, Lene i Darka Jurića, zapanjujuće je svjedočanstvo sve većeg zanimanja za cjelovitu sirovu prehranu te za ovo dvoje nadarenih chefova koji je promiču. Iako se možda do prije nekoliko godina sirova prehrana u Hrvatskoj smatrala avangardom, danas je nezaobilazan dio zdravih životnih stilova. Predanost Lene i Darka je magična, a vrijedni divljenja su njihovi kreativni napori da pokažu svijetu koje su koristi ove prekrasne kuhinje.”
Matthew Kenney, vodeći svjetski green chef i jedan od desetorice najboljih američkih chefova prema časopisu Food & Wine
Snaga sirovog
Lena i Darko Jurić
Urednica: Merima Nikočević Ibrahimpašić
19,5 x 25,5 cm, str. 152, meki uvez
Cijena: 169,00 kn