Svi koji se sjećaju poznatog zagrebačkog restorana Kalelarga u Ravnicama znaju da se tamo išlo dobro pojesti, a ekskluzivno medijsko predstavljanje nove ponude restorana obećava povratak stare slave. Kalelarga se sada može podičiti novim ruhom i novim vlasnicima, odnedavno pod palicom uglednog zagrebačkog ugostitelja Željka Čičeka, koji je zanat ispekao u Europskom domu i Klubu Zagrepčana u Zagrebu.
Kalelargu, koja postoji još od 1994. godine, vodi sa suprugom Renatom i djecom, a prije ove nove ugostiteljske avanture, u Zagrebu su postali poznati po slowfoodu Walking wok (Jordanovac 1). Preko ljeta u Novalji na Pagu vode restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, te popularni Calypso u Novalji.
U staroj/novoj Kalelargi orijentacija je na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju i poznate zagrebačke specijalitete u novom ruhu, a na meniju se nalaze i modernija jela pripravljena u skladu s ubrzanim životom i brigom o zdravoj prehrani. Jela se pripremaju od pažljivo odabranih namirnica provjerenih dobavljača, specijaliziranih OPG-a te kvalitetnih proizvođača hrane i vina.
Glavni je chef Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i osobni kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Za ovu prigodu, sa svojom vrijednom kuharskom ekipom, pripremio je platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani file jadranskog inćuna i file divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće, som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.
S ovakvom ponudom restoran Kalelarga zaslužio je svaku preporuku, i to ne samo za riblja jela, već i za mesna. Naime, kolege koji su se ‘bacili’ na ramstek punjen rikolom i feta sirom, biftek s medom i čilijem i punjeni lungić kažu da su fantastični. Ali naš je izbor ipak pao na jadranske lignje, jastoga s tagliatellama, fantastično pripremljenog divljeg lososa, divlju oradu i najslasnije pohane inćune koje smo ikada kušali. Večeru su savršeno komplimentirala vina Jakovac – Chardonnay 2017, Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015.
Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni kapacitet je za stotinjak gostiju, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.
Restoran po ljeti ima prekrasnu terasu kapaciteta 40 sjedećih mjesta, a gostima je na raspolaganju i vlastiti parking odmah uz restoran.
Radno vrijeme: ponedjeljak–četvrtak (9.00-23.00); petak-subota (9.00-24.00); nedjelja (12.00-22.00)
Više informacija na službenoj stranici i Facebook stranici te putem emaila restorankalelarga@gmail.com ili na telefon 01 7077-211.