Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
  • Maja i Bruno Šimleša: “Sav trud je uzaludan ako ste previše nekompatibilni”
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Nina Đurđević
  • Usne s godinama gube boju – evo kako to možete usporiti
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Čokoladna torta bez glutena – slastica u kojoj će svi uživati
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • 10 namirnica koje treba konzumirati kada ste prehlađeni ili imate gripu
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • Zaštićeno: Zbogom anemiji: Učinkovito rješenje na nivou cijele populacije
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
43K
0
0

Početna stranica Zdravlje Prehrana Piknik usred zime? Da, moguće je!

  • Prehrana

Piknik usred zime? Da, moguće je!

Za poseban doživljaj Zimskog piknika na Krvavcu pobrinuli su se Perutnina Ptuj, Ptujski vinski podrum i roštilji Weber

  • Posted on 18. prosinca 2017.26. travnja 2019.
  • 5 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Za sve koji misle kako je nemoguće imati piknik usred zime, dan koji smo proveli na slovenskom skijalištu Krvavec mogao bi vas uvjeriti u suprotno. Zajedno s Ptujskim vinskim podrumom i tvrtkom Rösler, Perutnina Ptuj organizirala je Zimski piknik čiji je cilj bio razbijanje mita o naizgled nemogućem pikniku i roštiljanju u idiličnoj zimskoj atmosferi.

>> Vogel, Cerkno i Krvavec – tri bisera slovenskog skijanja

Sunčano jutro 5. prosinca bilo je savršeni nagovještaj odličnog dana koji je pred nama. Kao što je i običaj kod pravih ljudi iz štajerskog dijela Slovenije, dan smo započeli s ukusnim pilećim proizvodima, a odmah nakon toga veselo vijugali bijelim snježnim stazama skijališta Krvavec u društvu nekadašnjeg vrhunskog skijaša Jureta Košira, ujedno i ambasadora sveslovenske akcije ski saveza, koja se bavi osvješćivanjem školske djece oko važnosti bavljenja sportom, odnosno skijanjem „Šolar na smuči“ (Školarac na skijama).

Piknik usred zime? Da, moguće je!

Čak i ako niste ljubitelj skijanja, aktivnosti i dobre zabave ne manjka – one koji slobodno vrijeme žele provesti aktivno, ali bez skijanja, mogu se okušati u sanjkanju i vožnji snowbikea, ili jednostavno opušteno uživati na svježem zraku na popularnoj Plaži Krvavca, na kojoj se i odvijao ovaj čarobni zimski piknik. Uz kuhano vino Haložan iz Ptujske kleti koje savršeno grije nakon aktivnosti na snijegu, atmosferu su dodatno zagrijali muzičari 6Pack Čukur, Alfi Nipič i grupa Orlek.

Roštiljanje? Može i po zimi

Što je piknik bez ukusne hrane? Pripremljena jela djelo su chefa Dejana Mastnaka, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, s preko 20 godina profesionalnog kuhanja, radio u poznatim hotelima i restoranima. Dobitnik je brojnih zlatnih medalja i priznanja iz gastronomije i ugostiteljstva, a trenutno radi kao chef kuhinje u Hotelu i restoranu Tri lučke u Krškom i voditelj Weberovih tečaja pripreme roštilja, gdje sudionike i vlasnike roštilja Weber uči kako na pravilan način pripremiti najrazličitija jela.

Piknik usred zime? Da, moguće je!

Za roštiljanje u zimskim uvjetima pobrinuli su se roštilji Weber, kojima je pravljenje roštilja u zahtjevnim vremenskim prilikama u krvi od samih početaka. Prava ikona među roštiljima je roštilj Weber koji je 1952. godine osmislio George Stephen, rodom iz okolice Chicaga, kraja poznatog po oštrim zimama i čestim orkanskim vjetrovima. Ovaj jedinstveni roštilj predstavio je Matic Stropnik, predstavnik tvrtke Rosler, koji je ekskluzivni zastupnik brenda roštilja Weber.

Najveća zvijezda zimske sezone roštiljanja svakako je Mastertouch Limited Edition raskošne crvene boje, roštilj kojeg je u ograničenoj količini u blagdansko vrijeme možete pronaći kod prodavača Weberovih proizvoda. Limited Edition model ima poseban termometar, kolutove za upravljanje od gume i posebne legure te Gourmet BBQ sistem rešetaka od nehrđajućeg čelika. Upravo zbog ugrađenog preciznog termometra i Grilla možete odmarati u svom domu dok se hrana i dalje peče, a pametni telefon dojavit će vam kada je hrana gotova.

Piknik usred zime? Da, moguće je!

Provjerena kvaliteta od njive do vilice

A kako bi se bezbrižno prepustili kulinarskom užitku, današnje potrošače prvenstveno zanima kako je hrana koju jedu proizvedena, tko je i na koji način brinuo o njoj i kako ju je proizveo. Od velikih inozemnih dobavljača Perutnina Ptuj razlikuje se po obimu svojih farmi, koje su male i raspoređene u prirodnom okruženju Slovenije. Na hrvatske stolove stiže meso domaćih proizvođača, gdje oznaka ‘Meso hrvatskih farmi’ na pakiranjima pilećeg mesa garantira visoke standarde kvalitete.

Valja naglasiti kako Perutnina Ptuj posebnu pozornost posvećuje kvaliteti i potpunom praćenju namirnica od njive do vilice. Svaki korak na tom putu značajan je – ništa nije prepušteno slučaju zahvaljujući sistemu vrhunske kvalitete proizvoda i praćenja od primarne proizvodnje, proizvodnje hrane, proizvodnje u samim proizvodnim pogonima, logistike, veterinarske službe pa sve do police u trgovini.

Najveća novost ovogodišnje (zimske) piknik sezone je piknik linija bez „E-jeva“ i aditiva, iz koje smo isprobali pikantne pileće ražnjiće, već marinirane i začinjene koje je samo potrebno hrskavo ispeći, te proizvode iz linije Natur Premium, koji se oslanjaju na tradicionalan uzgoj, točno onakav kao što je nekada bio u seljačkim domaćinstvima i dvorištima.

 

Kako izgleda #zimskipiknik? Nismo ni mi znali dok nam #perutninaptuj nije pokazala kako se to radi ?? #krvavec #slovenia #travel #ski #snow #enjoy #naturala

Objavu dijeli 4SeasonsCroatia & Naturala.hr (@4seasonscroatia_naturala.hr) Pro 5, 2017 u 4:43 PST


Pile za začinima u vlastitom soku

Kako doživljaj zimskog piknika ne bi bio rezerviran samo za nas, s vama dijelimo recept za domaćeg piceka Natur Premium po receptu šefa Dejana Mastnaka.

Za 6 osoba
Vrijeme pečenja: cca 1 sat i 30 minuta
Metoda pripreme: indirektno, upotreba postolja za pečenje pileta, temperatura roštilja 180-200 C

Sastojci:

– 1 komad piletine (1,5 kg)
– sol, papar,maslac
– 0,1 l bijelog vina
– svježi začini (timijan, ružmarin, pehtran, korijander)
– 0,1 kg luka šarlota (mali slatki luk)
– 0,1 kg celera
– 0,1 kg mrkvice
– ulje
– 1 kg mladog krumpira

Priprema:

Cijelo pile operemo hladnom vodom i odstranimo ostatke perja.
Prstima malo odvojimo kožu s pilećih prsa i onda maslacem namažemo pile izvana i iznutra. Začinimo sa solju i paprom i u unutrašnjost pileta stavimo malo luka, celera, mrkvice i mariniramo cca 2 do 4 sata u hladnom prostoru. Pile položimo na pekač za pečenje, premažemo s malo ulja i stavimo na zagrijan roštilj. Pečemo ga indirektno na 180-200 C. Ako imate ubodni termometar, položite sondu u najdeblji dio pileta između leđa i nogu i namjestite temperaturu na 70C.
Reguliramo protok zraka i s tako dobivenom željenom temperaturom na roštilju ostavimo pile da se kružno rotira i peče.
Između pečenja možemo slobodno malo podlijevati sokom od pečenja.
Pečeno pile razrežemo i poslužimo.
Kao prilog odlično ide mladi pečeni krumpir, koji je najbolje peći zajedno s mesom.

Savjet: Prije serviranja meso ostaviti 3 do 5 min da malo odleži kao bi se svi sokovi u mesu umirili i tako zadržali bogatu sočnost mesa.

Dobar tek!

 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Zdravi recepti

Tradicionalni božićni deserti: Splitska torta

  • Posted on 18. prosinca 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Ana NekadKuha
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Prehrana

Lively Fresh čajevi – savršen blagdanski poklon

  • Posted on 20. prosinca 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: Lively Fresh - promo
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Prehrana

Probiotici: Ovih 10 namirnica sadrži najviše probiotičkih bakterija

  • Posted on 24. veljače 2021.24. veljače 2021.
  • 5 min
  • Autor: Promo Stada
  • Foto: Depositphotos
Pročitaj
  • Prehrana

Noom dijeta – promjena životnog stila, a ne kratkoročan gubitak kilograma

  • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Hashimoto: Što jesti, a što izbjegavati kod ovog poremećaja štitanjače?

  • Posted on 15. veljače 2021.15. veljače 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Zdravo srce: Ovo je doručak koji kardiolog želi da jedete češće

  • Posted on 1. veljače 2021.1. veljače 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

6 pogrešaka u kuhanju zbog kojih su vaši obroci manje zdravi

  • Posted on 28. siječnja 2021.28. siječnja 2021.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

4 jednostavna međuobroka koji vam mogu pomoći da bolje spavate

  • Posted on 16. siječnja 2021.15. siječnja 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Ovih 10 namirnica jača vaš organizam i uspješno se bori protiv gripe i prehlade – imate li ih u smočnici?

  • Posted on 11. siječnja 2021.11. siječnja 2021.
  • 4 min
  • Autor: Promo M.E.V. Feller
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Sarma bez mesa: Zaokret omiljenog zimskog jela kojeg ćete obožavati

  • Posted on 7. siječnja 2021.7. siječnja 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Najnovije
  • Kako putovati sa skromnim budžetom? Uz pomoć ovih 5 trikova

    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • 2 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Dr. Alenka Brozina: Je li sirovo voće i povrće zdravije od kuhanog?

    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • 4 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Recikliranje kod kuće: 4 jednostavna savjeta za očuvanje planeta

    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Kristina Ukalović: “Učilište Adrianus je platforma iza koje stoje iskustvo, znanje i kvaliteta rada”

    • Posted on 4. ožujka 2021.4. ožujka 2021.
    • 11 min
    • Foto: Privatna arhiva
    Pročitaj
  • Narcisoidni šef ili kolega na poslu? Evo kako izaći na kraj s njima

    • Posted on 4. ožujka 2021.4. ožujka 2021.
    • 5 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Maja i Bruno Šimleša: “Sav trud je uzaludan ako ste previše nekompatibilni”
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Nina Đurđević
  • 2
    Usne s godinama gube boju – evo kako to možete usporiti
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 3
    Čokoladna torta bez glutena – slastica u kojoj će svi uživati
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • 4
    10 namirnica koje treba konzumirati kada ste prehlađeni ili imate gripu
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • 5
    Zaštićeno: Zbogom anemiji: Učinkovito rješenje na nivou cijele populacije
    • Posted on 5. ožujka 2021.5. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
0
Najnovije objave
  • Naturala Talk: Proljetne tegobe – alergije i pedikuloze
    • Posted on 4. ožujka 2021.4. ožujka 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
  • Flasteri protiv bora – instant rješenje koje prakticiraju holivudske zvijezde
    • Posted on 4. ožujka 2021.4. ožujka 2021.
    • Foto: Depositphotos
  • Peticija za potpunu zabranu držanja pasa na lancu – potpišite je ovdje
    • Posted on 3. ožujka 2021.3. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Zaštićeno: Je li mastika odgovor na gastritis?
    • Posted on 3. ožujka 2021.3. ožujka 2021.
    • Foto: Depositphotos
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2021 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.