Lana Asodi s portala Kuhari.com u ovom videu pokazuje kako napraviti tortu od banane, kokosa i badema. Ova fina, ukusna, sirova slastica brzo je gotova i ne zahtijeva nikakvu termičku obradi niti zagrijavanje pećnice a sastoji se od podloge, sloja nasjeckanih banana i dvije ukusne kreme.
Priprema
Podloga
– Usitnite orahe s cimetom i datuljama koje treba dodavati postepeno.
– Kada postignete ljepljivu teksturu smjese, potrebno ju je utisnuti u kalup koji je prethodno premazan kokosovim uljem i kokosom.
– Nakon što sve dobro utisnete, poslažite diljem podloge bananu rezanu na tanke kolutiće.
Krema od kokosa
– U blender stavite datulje, brašno kokosa, sok naranče, naribane korice naranče i vode.
– Dobro izblendajte.
Krema od badema
– U blender ubacite blanširane bademe, burbon vaniliju u prahu, med i vodu.
– Dobro izblendajte.
Slaganje torte
– Na podlogu razmažite kremu od kokosa.
– Preko te kreme razmažite kremu od badema.
– Ostavite tortu preko noći u hladnjaku i prije serviranja ukrasite ju kokosovim brašnom.