Druženje s predstavnicima medija uz prezentaciju finih delicija u pripremi chefa Ane Grgić i njenog tima kuhara označilo je i najavilo otvorenje ljetne sezone na legendarnoj Oleander terasi hotela Esplanade. Uz pripremu jela na otvorenoj cooking stanici, najviše pažnje privlačio je posebno dizajnirani grill na drveni ugljen s otvorenim plamenom na kojem će grill majstori ovog ljeta za goste pripremati vrhunske sočne steakove i svježu ribu. Uz to, kako je najavljeno, Oleander terasa će ovog ljeta osim čarobnim ambijentom, privlačiti goste i osvježavajućim koktelima, ledenim pićima, pjenušavim i vinskim kapljicama, finim zalogajima i laganim glazbenim ritmovima.
Za istinske gurmane
Ova otmjena zelena terasa u samom srcu grada u vrućim ljetnim mjesecima postaje omiljena oaza Zagrepčana i gostiju hotela za istinske gurmanske užitke, a ovog ljeta à la carte ponuda bit će dodatno obogaćena atraktivnim grill konceptom. Vrsni grill majstori pripremat će svakodnevno vrhunsku svježu ribu i meso prema željama gostiju na posebno dizajniranom grillu na drveni ugljen s otvorenim plamenom.
Gosti će tako moći uživati u gurmanskoj ponudi svježih škampi, hlapa i gambera s grilla, potom u ponudi vrhunske ribe poput kovača i brancina, dok će steak menu gostima nuditi izbor vrhunskih sočnih steakova iz raznih zemalja svijeta poput Francuske, Španjolske, Irske, Urugvaja i SAD-a. Black Angus Striploin, Bavette tagliata, Tomahawk i Rubia Gallega T-bone samo su neki od cutova koji će oduševiti nepca istinskih gurmana.
Ljetni jelovnik bit će obogaćen svježim kamenicama na ledu, kavijarom, sashimijem i jelima poput fregole sarde s hlapom i sušenim rajčicama, goveđim carpacciom te tatarskim, kao i biftekom od žutorepe tune koje će osoblje restorana Zinfandel’s pripremati na atraktivnoj postaji pred stolom gosta. Ljetni grill koncept bit će u ponudi Oleander terase svakodnevno od 19 sati, ovisno o vremenskim uvjetima, a ponuda delicija ovisit će raspoloživosti dostupnih svježih namirnica.
Osim toga, ljeto na Oleander terasi osvježit će i nova vinska karta s brojnim vrhunskim vinima iz Hrvatske i svijeta, a predviđena je i ljetna promocija šampanjaca na terasi. Ljetni Esplanade Bar menu gostima Oleander terase svakodnevno će nuditi osvježenje u obliku ledenih pića i kreativnih koktela te ukusnih ljetnih zalogaja poput hrskavih jastučića punjenih sušenom rajčicom i burratom, potom hladnog gazpacha, panna cotte od šparoga s dimljenim lososom, falafela s tahini umakom, hrskavih kozica s dressingom od jogurta, kroketa od parmezana s čipsom od pršuta i drugih slasnih jela idealnih za ljetna druženja na otvorenome. Utorkom, srijedom i četvrtkom atmosferu će dodatno zagrijati DJ lounge glazba na otvorenome.
Okružena oleandrima, zelenim maslinama i mediteranskom lavandom Oleander terasa u ljetnim mjesecima privlači i svojom ponudom bife i à la carte doručka, koji uz pogled na grad i izlazak sunca pruža poseban doživljaj početka dana. Tijekom ljetnih mjeseci nastavlja se i ponuda popularnog koncepta Nedjeljnog bruncha koji gostima nudi obilje delicija s bife stola te à la carte ponudu glavnih jela, uz dječju igraonicu i besplatan parking.
Topli dani i ugodne ljetne večeri pretvaraju privlačan ambijent Oleander terase u pozornicu društvenih događanja na otvorenome, pa ona sa svojim kapacitetom do 1000 uzvanika, vrhunskom uslugom cateringa i atraktivnom live cooking stanicom postaje jedan od najatraktivnijih prostora za organizaciju raznih korporativnih domjenaka, proslava i glamuroznih događanja uz kreativne performanse.
Bezvremenski šarm Hotela Esplanade
Hotel Esplanade, najprestižniji zagrebački hotel, sagrađen je 1925. godine s ciljem pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz – Istanbul. Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bila je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je nudio gostima neviđenu raskoš, tako da su poznate ličnosti oduvijek odsjedale upravo u Esplanadi. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. Nakon potpune rekonstrukcije, Hotel ponovno otvara svoja vrata te se nameće kao istinska hotelska zvijezda u regiji.
Bezvremenska veličanstvenost Oleander terase čini je prvim odabirom za bajkovita vjenčanja, koktel zabave, večere i ostala ekskluzivna događanja. Prepoznatljiv stil, dojmljivo okružje i neograničene mogućnosti omogućuju organizaciju događanja koje može okupiti i do 1000 uzvanika. Odredište je za svaku priliku, s programom zabave koji se stalno mijenja, uključujući grill koncept, jazz večeri i DJ-a. Poznati hrvatski književnik, Miroslav Krleža, jednom je duhovito komentirao kako ‘s Oleander terasom prestaje Balkan i počinje Europa’.
Rezervacije:
Oleander terasa restorana Zinfandel’s, T. +385 1 45 666 44, zinfandels@esplanade.hr, www.zinfandels.hr, www.esplanade.hr