Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Menopauza: 6 neočekivanih, ali učestalih problema s kožom
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • Lažna sjećanja: Zašto se javljaju i što se krije iza njih?
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • Nutricionist Branimir Dolibašić: Napravite domaći pesto umak
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • Posebna biciklistička priča: Epic Rides stiže u Ilok!
    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • Foto: TZ VSŽ
  • Lice pravde: Mirela Čavajda, segregacija škola u BiH i film ‘Coda’
    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • Foto: Promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
326

Početna stranica U fokusu Predstavljamo Od polja do stola

  • Predstavljamo

Od polja do stola

Predstavljeno 8 originalnih vrsta beskvasnog kruha s ekološkog imanja Zrno

  • Posted on 17. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Biovega
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Jeste li se ikada zapitali koji su sve sastojci u kruhu koji ujutro donesete iz pekarnice ili dućana? Koji sve aditivi? Kojeg je porijekla brašno od kojeg je ispečen kruh? O kojoj se točno vrsti brašna radi i koliko je sve to skupa važno za naše zdravlje? 

Na zanimljivoj promociji u prostoru Makronove u Ilici, prošli je četvrtak 13.10. Biovega predstavila osam vrsta ekološkog bezkvasnog kruha koji proizvode na ekološkom imanju Zrno – koji se mogu pronaći, zbog ograničenih kapaciteta proizvodnje, zasad samo u zagrebačkim Bio&bio trgovinama.
 
Ujedinivši svoje znanje o životu u skladu s prirodom, bazirano i na temelju utjecaja različitih kultura prehrane – mediteranske, japanske, talijanske i francuske, s interesom da se okuša i u umjetnosti pečenja kruha, Zlatko Pejić, stručnjak za prirodne stilove življenja, osmislio je i razvio recepture za šest različitih vrsta kruha. 
 
Na prezentaciji su nam tako predstavljeni: Kayu s kuhanom rižom i dodacima zobenih pahuljica i sjemenki, Kruh 5 žitarica, Kruh Polenta, Ciabatta i ciabatta peciva, Seoski kruh i Tahini kruh.  
 
Od polja do stola
 
Za proizvodnju svih šest vrsta koristi se isključivo svježe brašno, a žitarice se melju u malom mlinu na imanju kako bi se osigurala svježina brašna.
 
Važno je naglasiti da se za proizvodnju ovog kruha ne koriste kvasac već fermentirana baza ili starter, kako se popularno prirodni kvasci i nazivaju. Za razliku od ostalih kvasnih kruhova, ovaj kruh višednevnim stajanjem dobiva, a ne gubi na vrijednosti i okusu.  Za njegovu proizvodnju potrebno je čak od  12 do 24 sata, a korištenje fermentirane baze, odnosno startera umjesto kvasca još je jedna od posebnosti samog načina proizvodnje. 
 
Apsolutni hit, kako je to istaknula članica Uprave Žana Hinek, među kupcima u Zagrebu je Kayu kruh od integralnog pšeničnog brašna s kuhanom rižom, kojeg bismo i mi izdvojili kao najbolji kruh koji smo na Naturali u posljednje vrijeme probali.
Iako su s nama u Biovegi podijelili savjete kojima se čak 5-7 dana čuva svježina kruha kroz dulje vrijeme – Kayu kruh je nestao isto to poslijepodne.
 
Spomenut ćemo još da je Biovegin Tahini kruh spravljen od integralnog brašna i sezamovog maslaca koji se priprema na imanju, a da se u Seoskom kruhu nalaze svježe isklijale klice što se po prvi put nudi hrvatskom tržištu.
 
Uz to, svi kruhovi imaju niski glikemijski index – samo 68, dok se kod ostalih konvencionalnih kruhova ta brojka kreće i do vrijednosti 100. 
 
Tips&Trics za čuvanje kruha:
 
• Kruh obavezno izvaditi iz vrećice
• Umotati kruh u krpu i držati na zraku
• Kruh se ne čuva u zatvorenoj vrećici ili posudama za kruh jer je nužan pristup zraka, te sprječavanje nastajanja vlage
• Kruh ne preporučujemo čuvati u frižideru – jer se kruh orosi te na tako stvorenoj vlazi lako razvija plijesan
• Za hrskavu koricu i svježi topli okus možete kruh staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10-minutno pečenje
• Ako se kruh osuši dovoljno je pošpricati ga te staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10 min
 
 
 
 
 
 
 
 
Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

Naturala i preko iPhone aplikacije!

  • Posted on 14. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Predstavljamo

Najbolji makeup za svako lice

  • Posted on 18. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Žena.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Lice pravde: Mirela Čavajda, segregacija škola u BiH i film ‘Coda’

  • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
  • 2 min
  • Autor: PR
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Isprobale smo Galaxy Watch4 pametni sat i Galaxy S22 Ultra pametni telefon bez kojih više ne možemo zamisliti vježbanje

  • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
  • 5 min
  • Autor: Native Samsung
  • Foto: Andrea Neđeral, glavna urednica
Pročitaj
  • Predstavljamo

Kako ubrzati i potaknuti tamnjenje kože, ali na siguran način?

  • Posted on 10. svibnja 2022.10. svibnja 2022.
  • 4 min
  • Autor: Native Hug Your Life
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Predstavljamo

Ljepote Pašmana: Ova predivna mjesta svakako morate obići

  • Posted on 10. svibnja 2022.10. svibnja 2022.
  • 4 min
  • Autor: Native OPG Matulić
  • Foto: TZO Pašman - Filip Brala
Pročitaj
  • Predstavljamo

Novi ciklus emisija o najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima

  • Posted on 9. svibnja 2022.9. svibnja 2022.
  • 2 min
  • Autor: PR
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

BEN & ANNA: Isprobale smo prirodne dezodoranse koje svi hvale, a malo je reći da smo ostale oduševljene

  • Posted on 6. svibnja 2022.6. svibnja 2022.
  • 4 min
  • Autor: Native Ben & Anna
  • Foto: Tara Šitum
Pročitaj
  • Predstavljamo

L’Oréal Professionnel svojom najnovijom linijom Curl Expression razbija mit kako je nemoguće „ukrotiti“ kovrčavu kosu

  • Posted on 5. svibnja 2022.5. svibnja 2022.
  • 3 min
  • Autor: Promo PR
  • Foto: Promo PR
Pročitaj
  • Predstavljamo

Fidel Gastro, na čelu s chefom Srđanom Ursićem: tradicija i inovacija à la carte

  • Posted on 5. svibnja 2022.6. svibnja 2022.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Filip Gal
Najnovije
  • Kraj svibnja i početak lipnja provedite u Jaski, posjetite Festival pjenušaca i jagoda i Dane vina!

    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • 4 min
    • Foto: Promo
    Pročitaj
  • Nesanica: Prirodni načini koji pomažu u borbi protiv poremećaja spavanja

    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • 4 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Lara Mitraković: “Počeci mog pisanja bili su nevini i nespretni, ali nakon toga se više nisam odvajala od poezije”

    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • 8 min
    • Foto: Anto Magzan
    Pročitaj
  • Isprobale smo Galaxy Watch4 pametni sat i Galaxy S22 Ultra pametni telefon bez kojih više ne možemo zamisliti vježbanje

    • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
    • 5 min
    • Foto: Andrea Neđeral, glavna urednica
    Pročitaj
  • Konferencija Prodajni mindset: LinkedIn postaje moćan prodajni kanal

    • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
    • 3 min
    • Foto: Promo
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Menopauza: 6 neočekivanih, ali učestalih problema s kožom
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • 2
    Lažna sjećanja: Zašto se javljaju i što se krije iza njih?
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • 3
    Nutricionist Branimir Dolibašić: Napravite domaći pesto umak
    • Posted on 18. svibnja 2022.18. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • 4
    Posebna biciklistička priča: Epic Rides stiže u Ilok!
    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • Foto: TZ VSŽ
  • 5
    Lice pravde: Mirela Čavajda, segregacija škola u BiH i film ‘Coda’
    • Posted on 17. svibnja 2022.17. svibnja 2022.
    • Foto: Promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
326
Najnovije objave
  • Irena Jurjević: Vaš unutarnji glas zna što trebate činiti – osluškujte ga
    • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
    • Foto: Unsplash
  • Toskana usred Slavonije oduševit će vas svojim prirodnim ljepotama
    • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
    • Foto: Arhiva - Seosko gospodarstvo Salaš
  • Uspješna i sretna: 5 rečenica koje trebate izbaciti iz vokabulara (i glave)
    • Posted on 16. svibnja 2022.16. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
  • Penne alla Vodka – recept koji će osvojiti i najveće skeptike
    • Posted on 13. svibnja 2022.13. svibnja 2022.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2022 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.