Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
  • Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka
    • Posted on 15. rujna 2023.15. rujna 2023.
    • Foto: Bojan Zibar
  • Sad je pravo vrijeme za njih: TOP 5 tretmana za obnovu kože nakon ljeta
    • Posted on 15. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
0
0
357

Početna stranica U fokusu Predstavljamo Od polja do stola

  • Predstavljamo

Od polja do stola

Predstavljeno 8 originalnih vrsta beskvasnog kruha s ekološkog imanja Zrno

  • Posted on 17. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Biovega
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Jeste li se ikada zapitali koji su sve sastojci u kruhu koji ujutro donesete iz pekarnice ili dućana? Koji sve aditivi? Kojeg je porijekla brašno od kojeg je ispečen kruh? O kojoj se točno vrsti brašna radi i koliko je sve to skupa važno za naše zdravlje? 

Na zanimljivoj promociji u prostoru Makronove u Ilici, prošli je četvrtak 13.10. Biovega predstavila osam vrsta ekološkog bezkvasnog kruha koji proizvode na ekološkom imanju Zrno – koji se mogu pronaći, zbog ograničenih kapaciteta proizvodnje, zasad samo u zagrebačkim Bio&bio trgovinama.
 
Ujedinivši svoje znanje o životu u skladu s prirodom, bazirano i na temelju utjecaja različitih kultura prehrane – mediteranske, japanske, talijanske i francuske, s interesom da se okuša i u umjetnosti pečenja kruha, Zlatko Pejić, stručnjak za prirodne stilove življenja, osmislio je i razvio recepture za šest različitih vrsta kruha. 
 
Na prezentaciji su nam tako predstavljeni: Kayu s kuhanom rižom i dodacima zobenih pahuljica i sjemenki, Kruh 5 žitarica, Kruh Polenta, Ciabatta i ciabatta peciva, Seoski kruh i Tahini kruh.  
 
Od polja do stola
 
Za proizvodnju svih šest vrsta koristi se isključivo svježe brašno, a žitarice se melju u malom mlinu na imanju kako bi se osigurala svježina brašna.
 
Važno je naglasiti da se za proizvodnju ovog kruha ne koriste kvasac već fermentirana baza ili starter, kako se popularno prirodni kvasci i nazivaju. Za razliku od ostalih kvasnih kruhova, ovaj kruh višednevnim stajanjem dobiva, a ne gubi na vrijednosti i okusu.  Za njegovu proizvodnju potrebno je čak od  12 do 24 sata, a korištenje fermentirane baze, odnosno startera umjesto kvasca još je jedna od posebnosti samog načina proizvodnje. 
 
Apsolutni hit, kako je to istaknula članica Uprave Žana Hinek, među kupcima u Zagrebu je Kayu kruh od integralnog pšeničnog brašna s kuhanom rižom, kojeg bismo i mi izdvojili kao najbolji kruh koji smo na Naturali u posljednje vrijeme probali.
Iako su s nama u Biovegi podijelili savjete kojima se čak 5-7 dana čuva svježina kruha kroz dulje vrijeme – Kayu kruh je nestao isto to poslijepodne.
 
Spomenut ćemo još da je Biovegin Tahini kruh spravljen od integralnog brašna i sezamovog maslaca koji se priprema na imanju, a da se u Seoskom kruhu nalaze svježe isklijale klice što se po prvi put nudi hrvatskom tržištu.
 
Uz to, svi kruhovi imaju niski glikemijski index – samo 68, dok se kod ostalih konvencionalnih kruhova ta brojka kreće i do vrijednosti 100. 
 
Tips&Trics za čuvanje kruha:
 
• Kruh obavezno izvaditi iz vrećice
• Umotati kruh u krpu i držati na zraku
• Kruh se ne čuva u zatvorenoj vrećici ili posudama za kruh jer je nužan pristup zraka, te sprječavanje nastajanja vlage
• Kruh ne preporučujemo čuvati u frižideru – jer se kruh orosi te na tako stvorenoj vlazi lako razvija plijesan
• Za hrskavu koricu i svježi topli okus možete kruh staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10-minutno pečenje
• Ako se kruh osuši dovoljno je pošpricati ga te staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10 min
 
 
 
 
 
 
 
 
Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

Naturala i preko iPhone aplikacije!

  • Posted on 14. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Predstavljamo

Najbolji makeup za svako lice

  • Posted on 18. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Žena.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka

  • Posted on 15. rujna 2023.15. rujna 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Bojan Zibar
Pročitaj
  • Predstavljamo

Sad je pravo vrijeme za njih: TOP 5 tretmana za obnovu kože nakon ljeta

  • Posted on 15. rujna 2023.14. rujna 2023.
  • 4 min
  • Autor: Poliklinika Sinteza Native
  • Foto: poliklinika sinteza
Pročitaj
  • Predstavljamo

Sinteza Skin Clinic bogatija za vrhunsku dermatologinju – dr. Jolandu Kanižaj Rajković

  • Posted on 7. rujna 2023.7. rujna 2023.
  • 7 min
  • Autor: Sinteza skin clinic native
  • Foto: Sinteza skin clinic
Pročitaj
  • Predstavljamo

Priznati stručnjak za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju postao je dio Poliklinike Sinteza

  • Posted on 6. rujna 2023.11. rujna 2023.
  • 8 min
  • Autor: poliklinika sinteza native
  • Foto: poliklinika sinteza
Pročitaj
  • Predstavljamo

Kupnja namještaja nikad nije bila lakša uz Favi – vodeću europsku tražilicu namještaja

  • Posted on 28. kolovoza 2023.28. kolovoza 2023.
  • 3 min
  • Autor: Sponzorirani članak
  • Foto: promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Napokon u Hrvatskoj: Upoznajte se s talijanskim brendom F**K

  • Posted on 1. kolovoza 2023.1. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Studio Ali/Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Ekološki održiva moda je in: U Zadar stigao poznati modni brend lunilou

  • Posted on 27. srpnja 2023.6. rujna 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Melvita – učinkovito rješenje protiv neugodnih mirisa bez štetnih sastojaka

  • Posted on 25. srpnja 2023.25. srpnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: promo
Bakina Tajna
Weekend Poduzetnički mindset
Yasenka Active Body Detoks
Poliklinika Sinteza
Bagatin Beauty
Najnovije
  • The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj

    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • 4 min
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
    Pročitaj
  • Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali

    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • 4 min
    • Foto: pexels, intimina
    Pročitaj
  • Najskuplji najam na Airbnbu – atraktivan apartman u centru Pariza

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Airbnb
    Pročitaj
  • 5 skandinavskih fashion influenserica koje ćete s veseljem pratiti

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Instagram Sophia Roe
    Pročitaj
  • Znanstvenici stvaraju materijal pet puta lakši i četiri puta jači od čelika

    • Posted on 11. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka
    • Posted on 15. rujna 2023.15. rujna 2023.
    • Foto: Bojan Zibar
  • 2
    Sad je pravo vrijeme za njih: TOP 5 tretmana za obnovu kože nakon ljeta
    • Posted on 15. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • 3
    Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 4
    Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 5
    S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
357
Najnovije objave
  • Besplatni self-care rituali koji pozitivno djeluju na psihu
    • Posted on 11. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Hrskavo i zdravo: (Pre)jednostavan recept za čips od jabuke i banane
    • Posted on 10. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Introvert, ekstrovert ili ambivert? Evo koje su temeljne razlike
    • Posted on 9. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Ayurveda: Istočnjačka mudrost koja pomiruje tijelo i duh
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: promo
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Green
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.