Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
  • Somersby – svjetski putnik iz Hrvatske
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Promo Pr
  • Kate Hudson: 8 well-being tajni zgodne glumice i poduzetnice
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Depositphotos
  • Audio knjige: Zašto bi ih trebali uvesti u svoju rutinu opuštanja?
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • Olja Martinić: “Hrana nije i ne smije biti problem već isključivo rješenje”
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
  • Hrvatski Five prodan međunarodnoj Endavi zahvaljujući jedinstvenom proizvodnom mindsetu
    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • Foto: Promo Pr
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
43K
0
186

Početna stranica U fokusu Predstavljamo Od polja do stola

  • Predstavljamo

Od polja do stola

Predstavljeno 8 originalnih vrsta beskvasnog kruha s ekološkog imanja Zrno

  • Posted on 17. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Biovega
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Jeste li se ikada zapitali koji su sve sastojci u kruhu koji ujutro donesete iz pekarnice ili dućana? Koji sve aditivi? Kojeg je porijekla brašno od kojeg je ispečen kruh? O kojoj se točno vrsti brašna radi i koliko je sve to skupa važno za naše zdravlje? 

Na zanimljivoj promociji u prostoru Makronove u Ilici, prošli je četvrtak 13.10. Biovega predstavila osam vrsta ekološkog bezkvasnog kruha koji proizvode na ekološkom imanju Zrno – koji se mogu pronaći, zbog ograničenih kapaciteta proizvodnje, zasad samo u zagrebačkim Bio&bio trgovinama.
 
Ujedinivši svoje znanje o životu u skladu s prirodom, bazirano i na temelju utjecaja različitih kultura prehrane – mediteranske, japanske, talijanske i francuske, s interesom da se okuša i u umjetnosti pečenja kruha, Zlatko Pejić, stručnjak za prirodne stilove življenja, osmislio je i razvio recepture za šest različitih vrsta kruha. 
 
Na prezentaciji su nam tako predstavljeni: Kayu s kuhanom rižom i dodacima zobenih pahuljica i sjemenki, Kruh 5 žitarica, Kruh Polenta, Ciabatta i ciabatta peciva, Seoski kruh i Tahini kruh.  
 
Od polja do stola
 
Za proizvodnju svih šest vrsta koristi se isključivo svježe brašno, a žitarice se melju u malom mlinu na imanju kako bi se osigurala svježina brašna.
 
Važno je naglasiti da se za proizvodnju ovog kruha ne koriste kvasac već fermentirana baza ili starter, kako se popularno prirodni kvasci i nazivaju. Za razliku od ostalih kvasnih kruhova, ovaj kruh višednevnim stajanjem dobiva, a ne gubi na vrijednosti i okusu.  Za njegovu proizvodnju potrebno je čak od  12 do 24 sata, a korištenje fermentirane baze, odnosno startera umjesto kvasca još je jedna od posebnosti samog načina proizvodnje. 
 
Apsolutni hit, kako je to istaknula članica Uprave Žana Hinek, među kupcima u Zagrebu je Kayu kruh od integralnog pšeničnog brašna s kuhanom rižom, kojeg bismo i mi izdvojili kao najbolji kruh koji smo na Naturali u posljednje vrijeme probali.
Iako su s nama u Biovegi podijelili savjete kojima se čak 5-7 dana čuva svježina kruha kroz dulje vrijeme – Kayu kruh je nestao isto to poslijepodne.
 
Spomenut ćemo još da je Biovegin Tahini kruh spravljen od integralnog brašna i sezamovog maslaca koji se priprema na imanju, a da se u Seoskom kruhu nalaze svježe isklijale klice što se po prvi put nudi hrvatskom tržištu.
 
Uz to, svi kruhovi imaju niski glikemijski index – samo 68, dok se kod ostalih konvencionalnih kruhova ta brojka kreće i do vrijednosti 100. 
 
Tips&Trics za čuvanje kruha:
 
• Kruh obavezno izvaditi iz vrećice
• Umotati kruh u krpu i držati na zraku
• Kruh se ne čuva u zatvorenoj vrećici ili posudama za kruh jer je nužan pristup zraka, te sprječavanje nastajanja vlage
• Kruh ne preporučujemo čuvati u frižideru – jer se kruh orosi te na tako stvorenoj vlazi lako razvija plijesan
• Za hrskavu koricu i svježi topli okus možete kruh staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10-minutno pečenje
• Ako se kruh osuši dovoljno je pošpricati ga te staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 10 min
 
 
 
 
 
 
 
 
Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

Naturala i preko iPhone aplikacije!

  • Posted on 14. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Predstavljamo

Najbolji makeup za svako lice

  • Posted on 18. listopada 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Žena.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Stres: Kako “probaviti” strah i brigu na jednostavan i brz način?

  • Posted on 22. ožujka 2021.22. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Promo Omni-biotic
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Peeec kopriva! Sve supermoći ove biljke

  • Posted on 19. ožujka 2021.22. ožujka 2021.
  • 4 min
  • Autor: Promo Fitzona
  • Foto: Depositphotos
Pročitaj
  • Predstavljamo

Ured u kući: 8 koraka do savršenog radnog prostora

  • Posted on 18. ožujka 2021.18. ožujka 2021.
  • 5 min
  • Autor: Promo Velux krovni prozori
  • Foto: Velux
Pročitaj
  • Predstavljamo

Treba vam gotovina za auto brzo i jednostavno? Pravac Addiko banka!

  • Posted on 17. ožujka 2021.17. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo PR
Pročitaj
  • Predstavljamo

Tapasi: Savršeni zalogajčići od tunjevine i lososa koje morate isprobati

  • Posted on 17. ožujka 2021.18. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Promo Rio Mare
  • Foto: Privatna arhiva
Pročitaj
  • Predstavljamo

Izvorno.hr: Otvoren je novi beauty web shop, isprobali smo što nude – evo naših favorita

  • Posted on 16. ožujka 2021.16. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Promo Izvorno.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Predstavljamo

Mogu li perut i seboroični dermatitis uzrokovati ispadanje kose?

  • Posted on 16. ožujka 2021.16. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Promo Stada
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Predstavljamo

Proljetno čišćenje: 4 savjeta za učinkovitiju beauty rutinu

  • Posted on 15. ožujka 2021.15. ožujka 2021.
  • 3 min
  • Autor: Promo Viktoria prirodna kozmetika
  • Foto: Unsplash
Najnovije
  • Urtekram lansirao novu kolekciju za njegu tijela i kose

    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • 2 min
    • Foto: Promo PR
    Pročitaj
  • Pretilost kod adolescenata: Zašto je tjelovježba važan čimbenik razvoja?

    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • 4 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Pavlova torta s jagodama za opušteni Uskrs s obitelji

    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • 2 min
    • Foto: Depositphotos
    Pročitaj
  • COVID-19: 10 najvećih zabluda i mitova o koronavirusu

    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • 3 min
    • Foto: Depositphotos
    Pročitaj
  • Najzdraviji jutarnji ritual u tri jednostavna koraka

    • Posted on 23. ožujka 2021.23. ožujka 2021.
    • 2 min
    • Foto: Promo PR
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Somersby – svjetski putnik iz Hrvatske
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Promo Pr
  • 2
    Kate Hudson: 8 well-being tajni zgodne glumice i poduzetnice
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Depositphotos
  • 3
    Audio knjige: Zašto bi ih trebali uvesti u svoju rutinu opuštanja?
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • 4
    Olja Martinić: “Hrana nije i ne smije biti problem već isključivo rješenje”
    • Posted on 25. ožujka 2021.25. ožujka 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
  • 5
    Hrvatski Five prodan međunarodnoj Endavi zahvaljujući jedinstvenom proizvodnom mindsetu
    • Posted on 24. ožujka 2021.24. ožujka 2021.
    • Foto: Promo Pr

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
186
Najnovije objave
  • Zrela koža lica: Važan savjet koji biste trebali usvojiti do 35. godine
    • Posted on 23. ožujka 2021.23. ožujka 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Ratko Mavar: „Svojim fotografijama slavim žensku ljepotu“
    • Posted on 23. ožujka 2021.23. ožujka 2021.
    • Foto: Ratko Mavar
  • Brza i zdrava večera: Ljuti pečeni batat s tahinijem
    • Posted on 23. ožujka 2021.23. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
  • Klimtova “Dama s lepezom” konačno opet izložena u Beču
    • Posted on 22. ožujka 2021.22. ožujka 2021.
    • Foto: Promo PR
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2021 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.