Kokosovo ulje, koje zajedno s uljem palme, uljem palminih koštica, kakao i shea maslacom – spada u obitelj tropskih ulja, na Zapadu je dobro poznato kao sastojak prirodne kozmetike, ali malo se zna da se može koristiti i u pripremi hrane – baš kako to svakodnevno čine stanovnici Polinezije.
Također je malo poznata i činjenica da stanovnici Polinezije imaju malu stopu obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti što je postalo temeljem za detaljnija znanstvena proučavanja kokosova ulja. Novija monografija ovog ulja donosi da je oralno uzeto kokosovo ulje korisno kao prevencija kardiovaskularnih bolesti, da se uspješno koristi kod dijabetesa i hiperkolesterolemije, problema sa štitnjačom, sindroma iritabilnog kolona i Crohnove bolesti. Dermalno nanešeno kokosovo ulje je vrijedan emolijens koji svoju upotrebu nalazi kod brojnih dermatoloških problema, kao i za njegu i zaštitu kože, kose i noktiju. Posebno se naglašava i njegova upotreba kod mršavljenja i prevencije prekomjerne težine.
Kokosovo ulje koje se dobiva hladnim prešanjem pulpe kokosova oraha inače je bogato laurinskom kiselinom te vitaminima A i E, a hladno prešano i nerafinirano ćete kokosovo ulje, osim po fenomenalnom mirisu, lako prepoznati i po tome što zadržava kruto stanje na sobnoj temperaturi.
Nerafinirano, hladno prešano, kokosovo ulje koristi se u izradi sapuna kao i u preparatima za njegu tijela te i kako smo već spomenuli, u prehrani.
Prednost ovakve upotrebe kokosova ulje je što se prilikom zagrijavanja, prženja ili pečenja ne stvaraju slobodni radikali niti štetni sastojci. Posjeduje manje kalorija, lako se probavlja i ne sadrži transmasne kiseline.
U bio&bio ponudi odnedavno se nalazi Royal Green Kokosovo ulje organske kvalitete. Može se pronaći u dvije varijante, bez mirisa i ekstra djevičansko s mirisom.
Royal Green kokosovo ulje potražite u svim Bio&bio trgovinama