Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
  • Vege burger – recept kojeg će htjeti isprobati svi (ne)vegetarijanci
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Usporite i vratite ravnotežu pomoću ove joga rutine
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 5 inspirativnih književnih djela koja morate pročitati
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Ulje crnog kima – prirodom protiv alergija i dišnih smetnji
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Promo Pr
  • Danica Zorin Mijošek: “Istraživanje prirodnih sastojaka i njihova primjena moja je strast”
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
43K
0
156

Početna stranica Zdravlje Prehrana BOSK gluten free standard – sigurniji odlazak u restoran za osobe intolerante na gluten

  • Prehrana

BOSK gluten free standard – sigurniji odlazak u restoran za osobe intolerante na gluten

Povećanjem svjesnosti o štetnosti glutena, bezglutenska hrana je danas neizostavan dodatak trgovačkoj i ugostiteljskoj ponudi

  • Posted on 12. travnja 2017.26. travnja 2019.
  • 2 min
  • Autor: BOSK - promo
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Posljednja istraživanja potvrđuju da je protein gluten jedan od osnovnih alergena koji se danas nalazi u gotovo svim namirnicama. Iako se donedavno smatralo da su osobe oboljele od celijakije jedina rizična skupina, danas se pouzdano zna da većina populacije reagira na gluten. Povećanjem svjesnosti o štetnosti glutena, bezglutenska hrana je danas neizostavan dodatak trgovačkoj i ugostiteljskoj ponudi.

Procjenjuje se da je 70 % osoba osjetljivo i netolerantno na gluten, a 190 milijuna osoba izbjegava pšenicu i gluten. 11 milijuna osoba pati od celijakije, a 60 % osoba bira gluten-free proizvode jer smatra da su zdraviji. Analitičari procjenjuju da je vrijednost bezglutenskog tržišta u Europi veća od 1 milijarde eura i očekuju do 2018. godine daljnji rast za 40 %, a statistički podaci pokazuju porast prodaje od 12 % do 15 % u ugostiteljskim objektima koji su uvrstili bezglutenska jela u svoju ponudu.

BOSK gluten free standard - sigurniji odlazak u restoran za osobe intolerante na gluten

Foto: Ana Grgić, chef kuhinje Hotela Regent Esplanade

Strogi kriteriji pripreme

Najveći izazov za osobe na bezglutenskoj prehrani predstavlja odlazak u restorane i na putovanja. Dva su osnovna uvjeta za pripremu bezglutenskih jela – korištenje namirnica bez glutena te izbjegavanje križne kontaminacije glutenom. Naime, brašnasti sastojci prenose se zrakom, parom i drugim načinima pripreme hrane u kuhinji te se bezglutenska hrana mora pripremati po posebno utvrđenim procedurama koje obuhvaćaju cijeli proces i put hrane – od skladišta, preko kuhinje do serviranja jela u restoranu.

Prednosti za goste i ugostitelje

BOSK gluten free standard namijenjen je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela. Razvijen je na temelju znanstveno dokazanih i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane te se temelji na principima HACCP sustava, dobroj proizvođačkoj praksi (DPP) i dobroj higijenskoj praksi (DHP). U Hrvatskoj je ovaj standard prvi uveo hotel Regent Esplanade čiji gosti svakodnevno uživaju u vrhunskim bezglutenskim kreacijama.

BOSK gluten free standard - sigurniji odlazak u restoran za osobe intolerante na gluten

Foto: Restoran Zinfandel’s, Hotel Regent Esplanade

BOSK gluten free standard omogućuje gostu sigurniji odlazak u restorane te bezbrižno druženje s prijateljima i obitelji uz jelo i piće, a ugostiteljima pruža priliku za rast poslovanja s učinkovitim ulaskom u novi bezglutenski segment tržišta, kao i nove, vjerne goste.

www.bosk.hr

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Zdrave priče

Ususret sezoni sunčanja: Kako najbolje zaštititi djecu i bebe od sunca?

  • Posted on 12. travnja 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: Biovega - promo
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Prehrana

12 stvari koje (sigurno) niste znali o aroniji

  • Posted on 18. travnja 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: AroniaLive - promo
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Prehrana

Hashimoto: Što jesti, a što izbjegavati kod ovog poremećaja štitanjače?

  • Posted on 15. veljače 2021.15. veljače 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Zdravo srce: Ovo je doručak koji kardiolog želi da jedete češće

  • Posted on 1. veljače 2021.1. veljače 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

6 pogrešaka u kuhanju zbog kojih su vaši obroci manje zdravi

  • Posted on 28. siječnja 2021.28. siječnja 2021.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

4 jednostavna međuobroka koji vam mogu pomoći da bolje spavate

  • Posted on 16. siječnja 2021.15. siječnja 2021.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Ovih 10 namirnica jača vaš organizam i uspješno se bori protiv gripe i prehlade – imate li ih u smočnici?

  • Posted on 11. siječnja 2021.11. siječnja 2021.
  • 4 min
  • Autor: Promo M.E.V. Feller
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Sarma bez mesa: Zaokret omiljenog zimskog jela kojeg ćete obožavati

  • Posted on 7. siječnja 2021.7. siječnja 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Za bolji san: Čokoladno mlijeko s kardamomom i kokosom

  • Posted on 5. siječnja 2021.5. siječnja 2021.
  • 1 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

6 namirnica koje stanovnici Plavih zona uvijek imaju u hladnjaku

  • Posted on 2. siječnja 2021.27. prosinca 2020.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Najnovije
  • Vikend u Gorskom Kotaru: Kuće za odmor koje će vas oduševiti

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 3 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Bez laktoze: 3 deserta koja ćete s guštom pripremiti, a još slađe pojesti

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 2 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Tjeskoba nakon prekida veze: Kako znati je li prekid bio ispravna odluka?

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 4 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Kako ojačati imunitet? Istražili smo najučinkovitije načine

    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • 4 min
    • Foto: Hug Your Life Promo
    Pročitaj
  • Wellness na poslu: Kako biti zadovoljan i zdrav na radnom mjestu?

    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Instagram
Izdvojeno
  • 1
    Vege burger – recept kojeg će htjeti isprobati svi (ne)vegetarijanci
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 2
    Usporite i vratite ravnotežu pomoću ove joga rutine
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 3
    5 inspirativnih književnih djela koja morate pročitati
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 4
    Ulje crnog kima – prirodom protiv alergija i dišnih smetnji
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Promo Pr
  • 5
    Danica Zorin Mijošek: “Istraživanje prirodnih sastojaka i njihova primjena moja je strast”
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Privatna arhiva

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
156
Najnovije objave
  • Migrena i glavobolja: Obratite pažnju na faktore koji ih potenciraju
    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
  • Zdrava i bujna kosa: Nekoliko koraka do savršene frizure
    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
  • Falkensteiner Lido – nova investicija poznatog hotelskog lanca
    • Posted on 17. veljače 2021.17. veljače 2021.
    • Foto: Promo Pr
  • Zaštićeno: Stres: Biljkama protiv najvećeg neprijatelja današnjice
    • Posted on 17. veljače 2021.17. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2021 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.