Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Gubitak težine nije glavni razlog zašto većina vježba – ovo je glavni motivator u 2023.!
    • Posted on 24. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • Answear Wear&Share – recikliranjem stare odjeće do pošumljavanja Hrvatske
    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • Održivi dizajn: Stara rafinerija nafte postaje zeleni kulturni park!
    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • Kako su tri entuzijasta u Splitu okupila svjetsku elitu održivog poslovanja i zelenih tehnologija
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • Inovator Tvrtko Matijević predstavio ‘prirodni botox’ – BeeVenom touch serum za lice
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • Foto: Nikola Zoko
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
354

Početna stranica U fokusu Predstavljamo Ana Grgić: ‘Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti’

  • Predstavljamo

Ana Grgić: ‘Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti’

U zagrebačkom hotelu Esplanade i njegovom Le Bistrou predstavljen je novi à la carte jelovnik autorskih jela chefice Ane Grgić, s naglaskom na održivost u uzgoju

  • Posted on 4. travnja 2019.7. listopada 2019.
  • 5 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Arhiva hotela Esplanade
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
 

Legendarni Le Bistro u zagrebačkom hotelu Esplanade već dobrano uživa u proljetnom ozračju, a toj se atmosferi sada se pridružio i novi kreativni à la carte jelovnik autorskih jela chefice Ane Grgić. Povodom predstavljanja jelovnika, chefica je svojim timom mladih i kreativnih kuhara na nekoliko live cooking postaja pred gostima pripremala niz primamljivih jela i privlačnih zalogaja – i pritom pokazala kako se istinski uživa u toplom proljetnom danu u ostakljenom ambijentu Le Bistroa i na njegovoj živopisnoj terasi u srcu Zagreba.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Uz fine zalogaje iz novog proljetnog menija, šarmantna i dobro uhodana ekipa Le Bistroa na čelu s menadžerom restorana, Ivanom Trbušićem poslužila je gostima odlična vina. Za početak, Motovunska vinarija Tomaz počastila je goste pjenušcem Rosé i Malvazijom, dok su od Plešivičke vinarije Korak posluženi Sauvignon, Rajnski rizling i Pinot crni. Istarska vinarija Franković iz Buja za goste je odabrala svoj Sauvignon, Malvaziju i izvrsni Muškat koji je poslužen uz selekciju slastica. Delicije Ane Grgić dodatno je oplemenila nagrađivana selekcija ekstra djevičanskih maslinovih ulja Oleum Viride obitelji Belić iz Istre, ujedno i službenog maslinovog ulja Le Bistroa već dugi niz godina.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Kako izgleda proljeće u vašoj kulinarskoj interpretaciji?
– Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti. Užitak je bio stvarati ovu simfoniju okusa. Vodila sam se time da na jelovniku budu vrhunski sastojci domaćih uzgajivača i namirnice visokih nutritivnih vrijednosti, od kojih sam nastojala kreirati ukusne, ali nesvakidašnje kombinacije jela s dodatkom francuske kuhinje. Nadam se da će gosti ovog proljeća pronaći pravi gurmanski užitak u mojim jelima.

I ovaj je put prilikom kreiranja jelovnika imperativ bila održivost u razvoju. Na kraju krajeva, što drugo očekivati od ambasadorice WWF-ove globalne inicijative Fish Forward…
– Da, prilikom kreiranja jelovnika velika je pažnja posvećena nabavci te svakoj pojedinoj namirnici, kako bi samo one lokalno uzgojene, prirodne i zdrave mogle naći put do kuhinje i tanjura gostiju. Tako su se na proljetnom jelovniku našle svježe domaće šparoge, aromatični istarski tartufi koje gosti iznimno cijene, zatim dimljena šunka od autohtone hrvatske sorte slavonske svinje, kao i proslavljeni lički krumpir, dok primjerice janjetina za pripremu slasnog janjećeg burgera dolazi sa zelenih pašnjaka Gorskog kotara od crnih romanovskih janjaca. Meso je odličnog okusa, sočno i bez intenzivnog mirisa karakterističnog za janjeće meso te je lako probavljivo, a impresionirala me i priča oko njihovog uzgoja.

Isti se princip odnosi i kad je riječ o promicanju održivosti u području ribarstva, zbog čega su na jelovnik uvršteni jadranski škampi koji se love u Podvelebitskom kanalu vršama te se na taj način štiti mikro ekosistem, ali se i potiču mali ribari da se bave ovom djelatnošću.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Panna cotta od burratine sa salsom i gelom od avokada, marinirana skuša s hrskavim povrćem i quinoom, rakovica sa svježim tikvicama i tapiokom, rösti od celera s pečenim kavijarom samo su neke od kreativnih jela inspiriranih proljećem koja su odsad dostupne na jelovniku Le Bistroa. Što biste još izdvojili s novog jelovnika?
– Svaki je okus naglašen i nadopunjen kontrastnim notama kako bi se sve komponente savršeno uklopile u precizno složene gastro kreacije. Proljetni jelovnik tako spaja svježe domaće okuse, primjerice salata s bučom dolazi u kombinaciji s kozjom skutom, bučinim uljem i prženim lješnjacima te chia sjemenkama, dok su dimljena pačja prsa naglašena karameliziranim pastrnjakom, azijskim teriyakijem i bok choyem, a talijanski vitello tonnato stiže s listom kapara, ušećerenom koricom limuna i baby salatom. Na istom je tragu i proljetna kolekcija okrepljujućih juha – krem juha od bukovača poslužuje se uz gel od aronije i pržene bukovače, dok juhu od peršina nadopunjuje pithivier od skute i crumble od pancete. Domaći rezanci s istarskim proljetnim crnim tartufima, guščjom jetrom i sokom od naranče predstavljaju pravu poslasticu na novom jelovniku.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

A što se tiče glavnih jela, kakve nas tu delicije očekuju?
– Kroz selekciju glavnih jela ističe se glazirani teleći ossubuco sa svježim bosiljkom, basmati rižom i sušenim rajčicama te pinjolima. Rijetko korišten smuđ poslužen je u smeđem maslacu s dimljenim batatom uz kelj i čili, a inspiracija je bila tradicionalni fiš paprikaš. Slasna grdobina priprema se u papiru uz korijen kurkume i poriluk, a trilja kamenjarka dolazi u privlačnoj kombinaciji s marmeladom od komorača i šafrana. Confit od sipe zaokružuje pečena bijela palenta sa začinskim biljem, šenon kremom i limunovim sokom. Mesna selekcija nudi biftek s korom od pistacija na ukusnoj kremi s tartufima i smokvama u prošeku. U proljetni jelovnik uvršten je i nezaobilazni USA striploin s kremom od ljutike, confitom od luka i pečenim šampinjonima s timijanom.

Selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika sadrži stalnu ponudu jela pripremanih po tradicionalnim i starim isprobanim recepturama – tatarski biftek, tatarski od tune, bečki odrezak s pire krumpirom, slasni zapečeni štrukli Esplanade i francuski klasik zapečena luk juha – neka su od jela kojima popularnost nikad ne pada.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Ovakav meni ne može proći bez šećera na kraju – jesu li i slastice inspirirane proljetnim bojama i mirisima?
– Za sve sladokusce smo pripremili raznolik izbor deserata – limun meringue u kombinaciji s lemon curdom i prhkim tijestom od limunske trave ili karamelizirani mango s ricottom i bijelom čokoladom nikog neće ostaviti ravnodušnim, dok će istinske ljubitelje čokolade oduševiti topli čokoladni kolač s jagodama, kremom od mente i vanilije. Francuski šik u ovom proljetnom desertnom jelovniku predstavlja mille-feuille s jagodama uz prah od mente i kakao crunch koji nudi pravu rapsodiju okusa. Dašak egzotike pruža rum baba sa svilenkastom teksturom karameliziranog ananasa i kremom od kokosa.

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Ana Grgić: 'Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti'

Esplanade Hotel Zagreb ujedno je i nositelj BOSK gluten free standarda – kako ste kreirali ponudu s obzirom na posebne prehrambene zahtjeve?
– Uz à la carte ponudu, u jelovniku se nalaze i jela koja su pripremljena prema BOSK gluten-free standardu. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih Esplanade štrukli i kolača – pripravljenih s tijestom bez glutena. Kako bi se gostima olakšao odabir, na jelovniku restorana su posebno obilježena jela koja mogu biti gluten free, vege i halal, ovisno o alergijama i režimu prehrane.

Anin perfekcionistički pristup gastronomiji, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara te ugodan, opušten ambijent Le Bistroa dovoljan su razlog za provesti vrijeme uživajući u slasnim jelima, ukusnim napitcima i finim slasticama u samom srcu grada.

Karta pića bogata je vrhunskim vinima i šampanjcima iz Hrvatske i svijeta koja će dodatno upotpuniti iskustvo objedovanja, dok će osoblje za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima. Osim toga, ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača.
 

 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

16. Hairstyle News festival: Najbolji iz frizerskog svijeta ovaj vikend u Zagrebu

  • Posted on 2. travnja 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Predstavljamo

News Flash: Zdravi, lijepi i aktivni

  • Posted on 4. travnja 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: PR
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Inovator Tvrtko Matijević predstavio ‘prirodni botox’ – BeeVenom touch serum za lice

  • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Nikola Zoko
Pročitaj
  • Predstavljamo

ING-GRAD poziva učenike obrtničkih škola da se prijave za plaćenu praksu i stipendije

  • Posted on 19. svibnja 2023.19. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Laserska epilacija – PRIMELASE uređaj kao najbezbolnije i trajno rješenje do savršeno glatke kože!

  • Posted on 17. svibnja 2023.17. svibnja 2023.
  • 5 min
Pročitaj
  • Predstavljamo

Osobnost kao izvor inspiracije i apsolutni trend

  • Posted on 10. svibnja 2023.10. svibnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Bojan Zibar i Matea Smolčić Senčar
Pročitaj
  • Predstavljamo

DeLight – nezaustavljivi vječni klasici vrijedni divljenja u svakom smislu

  • Posted on 9. svibnja 2023.9. svibnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Matea Smolčić Senčar
Pročitaj
  • Predstavljamo

Svi su poludjeli za KARLA tjesteninom! Evo i zašto…

  • Posted on 5. svibnja 2023.5. svibnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Nikola Zoko
Pročitaj
  • Predstavljamo

Pogledajte kako se Cleopatra snašla u dolini Neretve! Donosimo vam dašak svjetske kampanje

  • Posted on 5. svibnja 2023.5. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Petar Krajačić Vilović
Pročitaj
  • Predstavljamo

Muče vas dlačice na licu? Nemate lijepo oblikovane obrve? Otkrivamo vam metodu koja će vas oduševiti

  • Posted on 2. svibnja 2023.2. svibnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Nino Šerić/PROMO
Najnovije
  • Održana večer zahvale “Hvala, sestro”: ‘Biti medicinska sestra je poziv, a ne posao’

    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 3 min
    • Foto: promo
    Pročitaj
  • Uoči Majčinog dana Curaprox naučio mame i djecu svih uzrasta kako održavati oralnu higijenu!

    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 5 min
    • Foto: Nikola Zoko
    Pročitaj
  • Vino uz žlicu u Nico’su – bistrou u srcu Zagreba

    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 4 min
    • Foto: Nikola Zoko
    Pročitaj
  • Bezuvjetna ljubav: Ove su pasmine pasa – najrazmaženije!

    • Posted on 22. svibnja 2023.21. svibnja 2023.
    • 2 min
    Pročitaj
  • Dr. med. Mateja Tošić Jukić: Najbolje vrijeme za pregled madeža je – sada!

    • Posted on 22. svibnja 2023.22. svibnja 2023.
    • 5 min
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Gubitak težine nije glavni razlog zašto većina vježba – ovo je glavni motivator u 2023.!
    • Posted on 24. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • 2
    Answear Wear&Share – recikliranjem stare odjeće do pošumljavanja Hrvatske
    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • 3
    Održivi dizajn: Stara rafinerija nafte postaje zeleni kulturni park!
    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • 4
    Kako su tri entuzijasta u Splitu okupila svjetsku elitu održivog poslovanja i zelenih tehnologija
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
  • 5
    Inovator Tvrtko Matijević predstavio ‘prirodni botox’ – BeeVenom touch serum za lice
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • Foto: Nikola Zoko

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
354
Najnovije objave
  • Kako umjetna inteligencija ‘vidi’ arhitektonsku budućnost gradova
    • Posted on 21. svibnja 2023.21. svibnja 2023.
    • Foto: Promo
  • S medom, uljem ruže ili lavande: Ovo su 3 kupke za ultimativno opuštanje
    • Posted on 20. svibnja 2023.19. svibnja 2023.
    • Foto: Unsplash
  • ING-GRAD poziva učenike obrtničkih škola da se prijave za plaćenu praksu i stipendije
    • Posted on 19. svibnja 2023.19. svibnja 2023.
    • Foto: Promo
  • Zašto se osjećamo naduto tijekom PMS-a i kako to spriječiti?
    • Posted on 19. svibnja 2023.18. svibnja 2023.
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.