Ove će subote riječki korzo biti središte festivala samoniklog bilja i zdravog života.
Cjelokupan program se sastoji od cijelodnevnih izložbi biljnih vrsta, gastro show Šumski kuhar, radionica u prirodi – pokazno branje bilja.
PREDAVANJA:
14:00 Tončika Cukrov: KREATIVNOST U KUHINJI: Cilj predavanja je ukazati na energetske potencijale namirnica i promjene koje se u njima događaju pri različitim obradama .
15:00 Tatjana Rutonić: SHIATSU 21. STOLJEĆA Kroz predavanje o teoriji o 5 transformacija i njezinoj primjeni danas, te putem demonstracije tretmana, vidjeti ćete na koji se način shiatsu razvijao kroz stoljeća tradicije.
16:00 Martina Bogdanić: SAMONIKLO BILJE U SLUŽBI LJEPOTE: Na predavanju ćete saznati kako nam priroda može pomoći u očuvanju vitalnosti i zdravlju kože, koje su to biljke i na koji način ih trebamo upotrijebiti….te iznad svega ZAŠTO?
17:00 Anton Rudan: RECEPTI I PRIPREMA SAMONIKLOG BILJA U KUHINJI: Ukusna i zdrava hrana za sve! Kako napraviti ukusne obroke od samoniklog bilja za sve ukućane po receptima Šumskog kuhara.
18:00 Ivan Lesinger: HRANA NAS TRUJE ZAR NE? Kemijska agresija na hranu u obliku aditiva, konzervansa i sintetičkih zaslađivača dokai su da nas hrana truje.Ovo predavanje upozoriti će vas na štetno djelovanje pojedine hrane pri pretjeranom konzumiranju.
Ulaz na sva predavanja i radionicu je besplatan.
Predavanja: gradska vijećnica Rijeka.