Proljeće je idealno doba za čićenje organizma i novi početak baziran na većoj brizi o zdravlju i redovitoj tjelovježbi. Na dijeti ste, a ponuda restorana nikako se ne uklapa u vaš popis dozvoljenih namirnica? Želite balansirane obroke koji isključuju namirnice koje ne smijete konzumirati iz zdravstvenih razloga? Želite i potpuno individualni pristup u osmišljavanju programa tjelovježbe? Opustiti se na koncu na izvrsnoj masaži? I sve to na jednom mjestu?
Hotel Arcotel Allegra nudi baš sve što čini dobar program detoksikacije – mjesto za vježbanje uz profesionalnog trenera te jelovnik obogaćen zdravim jelima – od zelenih smoothija i zdravih zalogajčića ili deserata, do ručkova i večera koji će se svakako uklopiti u vaš dnevni ritam. Pokrenuvši suradnju s poznatim pobornikom zdravog načina života Marijom Valentićem od gradskog hotela koji oduvijek brine o održivosti dodao je i brigu za zdravlje svojih gostiju.
– Detoksikacija se treba temeljiti prvenstveno na cjelovitoj i pravilnoj prehrani bogatoj sokovima od sirovog povrća i voća, obiljem zelenog lisnatog povrća, mnogo vode te stalnim pokretom. U svojem HealthyFIT centru treninge za rekreativce i postrehabilitacijsku kondiciju radim u malim grupama i individualno, a za sve one koji to žele ili im treba sastavim opći plan prehrane – savjetuje i objašnjava Mario Valentić.
Pored individualnih i grupnih treninga koji će se održavati u prostoru HealthyFIT by Mario Valentić, a čime je fitness ponuda hotela otvorena svima, ne samo hotelskim gostima, suradnja s Marijom ide i u smjeru zajedničkog oblikovanja Healthy Fitness jelovnika. Njegovu bazu čine super namirnice te zdravi i detox smoothie napitci koje možete konzumirati u ugodnom ambijentu restorana Radicchio koji već 13 godina naglasak stavlja na regionalne i zdrave namirnice.
– Kuhinja hotela Arcotel Allegra oduvijek je bila bazirana na jelima mediteranskog podneblja koja su bila prožimana regionalnim specijalitetima od Slavonije do Dubrovnika, kao i specijalitetima tipičnima za Austriju. Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu Arcotelove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša.
Osim regionalnih specijaliteta ove smo godine odlučili još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika. Novi osebujni menu bazirat će se na svježem mesu isključivo hrvatskih dobavljača, svježoj jadranskoj ribi te jelima karakterističnim za vegansku kuhinju, a sve uz dodatak tzv. super namirnica. A kako zdrava hrana ne bi bila samo dio à la carte ponude, odlučili smo obogatiti i naš poznati Arcotelov doručak te ga osvježiti Healthy ponudom različitih ukusnih i nadasve hranjivih kaša – priča chef Ivan Simončić.
Cilj ove suradnje je konstantan razvitak hotelske ponude u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos temi održivosti koja je već neko vrijeme važna stavka u načinu na koji Arcotel posluje. – 2014. godine intenzivno smo se počeli baviti temama održivosti i očuvanja okoliša. Tako je grupacija Arcotel u kolovozu 2015. u suradnji s vlastitim djelatnicima i gostima pokrenula inicijativu „Mali koraci, za velike uspjehe“, te u sklopu nje akciju „Give bees a chance“ kojom Arcotel za svakog gosta koji odustane od čišćenja sobe donira određenu svotu novca za spas populacije pčela.
Osim toga, naši hoteli već odavno djeluju u smjeru održivosti resursa. Za zaštitu okoliša, između ostalog, pridonose preše za otpad, perlatori u slavinama i tuševima, štedni vodokotlići i LED-rasvjeta s detektorima pokreta. Arcotel Allegra je također nosioc žiga „ZelEN – prijatelj prirode“ koju dodjeljuje HEP. Sve navedeno je puno malih koraka koji osiguravaju održivi uspjeh – objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela Arcotel Allegra Zagreb.
Hotel Arcotel Allegra od samog početka svog postojanja prepoznatljiv je po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje u kojoj se gostima spravlja gurmanske užitke u kojima se može uživati u sklopu restorana Radicchio ili pak Joe´s bara.
Zeleni detox smoothie by Mario Valentić
Sastojci: 2 naranče, 2 jabuke, 1 banana, šaka mladog špinata, 2 kriške svježeg ananasa, 1 čajna žličica svježe naribanog đumbira, ½ iscjeđenog limuna ili limete, kurkume po želji i 1-1,5 dcl vode
Priprema: svo voće i špinat oprati, očistiti i nasjeći na komade te ubaciti u blender zajedno s vodom. Možete ubaciti i koju kockicu leda.