Uz zvuke tarantelle uživat ćete u mirisima, okusima i bojama južne talijanske regije Campanije. Na malom uskršnjem putovanju svijetom zadržat ćete se u napuljskom zaljevu. Posjetit ćete trgove strastvenog Napulja, a zatim prošetati ulicama obližnje gantičkog grada Pompeja.
U samo nekoliko sati kuhinju ćete uz pomoć Ivane Orešić obojiti u boje talijanske zastave. Naučit ćete umijesiti hrskavo tijesto za pizzu koje ćete preliti domaćim umakom od rajčice, posipati mozzarellom i svježim bosiljkom, pa zaliti maslinovim uljem. Tko bi odolio takvoj pizzi Margheriti?!
Saznat ćete što strastveni južnjaci jedu za Veliki petak i Uskrs, umijesit ćete tradicionalni kruh casatiello, ispeći slasne arancine, a za desert mirisnu crostatu. Uskršnje druženje održat će se u petak 22. ožujka od 17 do 20 sati u Centru za kulturu prehrane u Nazorovoj 18 u Zagrebu.
Namirnice su osigurane. Cijena radionice je 200 kuna (umirovljenicima i studentima 10% popusta).
>> Potraži Globalnu proždrljivicu na Facebooku
Rezervacije i informacije:
098 79 1414, oresici@gmail.com
091 481 4466, info@kulturaprehrane.hr