Tražite li novosti za obiteljski jelovnik dođite u Krapinske toplice (Toplice hotel) ovu subotu, 27. travnja, u jutarnjim satima.
Želite li saditi u vrtu ili u loncu te kuhati sa začinskim biljem svakako svratite na ovaj događaj. Božica Brkan književnica, novinarka i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki održat će predavanje o začinskom bilju u hrvatskom tradicijskom vrtu i autohtonoj kuhinji.
U goste će joj doći jedan od vodećih hrvatskih kuhara, chef Robert Slezak, koji će predstaviti začine u modernoj kuhinji te kao vlasnik tvrtke Bio- Budućnost d.o.o upoznati radoznale vrtlare s pospješivanjem rasta začinskog bilja. Priča ne bi do kraja bila ispričana kad bi sa događaja izostali tvrtka Sakowski d.o.o., Green Friends, i Filip Kencek – voditelj proizvodnje, koji će predstaviti Ekološki uzgoj začinskoga bilja.
Bit će tu i besplatnih oblizeka sa začinskim biljem napravljenih od strane zagorskih gastronoma iz Toplice Hotela, Ville Magdalena i Vuglec Brega.
Po prigodnim cijenama moći ćete kupiti certificirane i ekološki uzgojene razne vrste začinskoga bilja u loncima te knjige i časopise prezentanata koji će uživo davati i stručne savjete.
Restorani će imati sastavljene menije sa začinskim biljem, a Toplice hotel će, otkriva direktorica Andreja Vrhovski, ponuditi i posebno «začinjen» prigodan vikend-aranžman. Dobrodošlicom vas očekuju bosiljak, estragon i korijandar, limunska trava i menta naranča, pelin kola i timijan.