Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
  • Zaštićeno: Mirta Lozančić: “Bogatstvo biljnih vrsta i lošinjski zrak su vječita inspiracija prirodne kozmetike Mirta”
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
  • Selen: 5 prednosti ovog minerala koje će vaše tijelo cijeniti
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Ovaj zeleni smoothie je hidratantan kao tri čaše vode
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Noom dijeta – promjena životnog stila, a ne kratkoročan gubitak kilograma
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
  • Vege burger – recept kojeg će htjeti isprobati svi (ne)vegetarijanci
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
43K
0
156

Početna stranica U fokusu Promocije Priče o hrani – od mesa do moussea

  • Promocije

Priče o hrani – od mesa do moussea

Dr.sc. Darija Vranešić Bender razotkriva kemiju hrane u vašoj kuhinji

  • Posted on 13. listopada 2013.2. rujna 2019.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Hrana o nama govori puno više nego što mislimo. A ponekad i nego što želimo. U izboru jela i načinu njegove pripreme zrcali se naš cjelokupan odnos prema društvu i prema nama samima. Zato hrana zaslužuje naše znanje i ljubav – osnovna je poruka najnovije knjige Darije Vranešić Bender “Priče o hrani”, koja se čita poput najboljeg krimića, i u jednom zalogaju.  

Ova knjiga, kako navodi recenzentica doc. dr. sc. Donatella Verbanac, otvara apetit za znanjem o hrani jer iznosi nove podatke koji privlače pozornost i bude interes za samostalno eksperimentiranje u kuhinji. 
 
Autorica vješto uvlači čitatelja u složeni svijet hrane na zanimljiv i poučan način. Riječ je o štivu koje se lako čita i koje, unatoč utemeljenosti na egzaktnim znanstvenim činjenicama iz područja nutricionizma i prehrambene tehnologije, te izraženom autorskom pristupu opisanoj problematici, posjeduje potrebnu univerzalnost, čineći knjigu bliskom svakom čitatelju.
 
Knjiga „Priče o hrani“ drugi je hit Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti.  
 
Priče o hrani – od mesa do moussea
Knjiga Priče o hrani druga je uspješnica nutricionistkinje Darije Vranešić Bender 
 
Knjiga je podijeljena u tri dijela koji nose nazive "Kultura prehrane", "Simbioza žlice i vilice" i "Robovi okusa". Prvi dio govori o odnosu čovjeka i hrane kroz neke nove i stare spoznaje o percepciji okusa, psihološkom doživljaju hrane i hranjenja te podastire osnovne činjenice o mediteranskoj prehrani kao zlatnom standardu moderne prehrane – u organoleptičkom i zdravstvenom smislu.
 
Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirnica – od kruha i žitarica, preko mesa, ribe, mliječnih proizvoda, piva, vina do različitih dodataka, poput šećera, soli, sladila i začina. Sve te namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do moderne molekularne gastronomije. Pritom su kemijske promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjene  jednostavno, razumljivo, a ipak oplemenjuju znanje nevještih u kuhinji, kao i profesionalnih kuhara. 
 
Treći dio simboličnog naziva „Robovi okusa“ donosi priče o nekim omiljenim jelima i njihovim osobitostima, poput čokolade, juhe, različitih pjenica, emulzija kao što je majoneza ili omiljene ledene delicije sladoleda. 
 
Priče o hrani zapravo su zbirka intrigantnih priča koje otkrivaju što se doista kuha u vašoj kuhinji. Namirnice su secirane oštrim perom znanstvenice, zaljubljenice i vrhunske poznavateljice hrane. Knjiga je mikroskopski precizna, ali i sočna zbirka koja otvara nove horizonte spoznaje o hrani i kulinarstvu. Uronite i vi u čaroban svijet hrane i saznajte pregršt novih korisnih informacija.
 
Izdavač: C.T. – Poslovne informacije d.o.o., Zagreb, Ljudevita Posavskog 22/II; Tel./fax: 01/46 12 083
 
Knjigu potražite u trgovinama Tisak medije i svim boljim knjižarama po cijeni od 129 kn.
Knjigu možete kupiti i online putem sljedećih web-shopova:
Mondo.hr 
Medicinska naklada 
 
 
Rekli su o knjizi:
 
„Praktične, informativne, aktualne, znanstvene, ali i nježno ispričane priče o odnosu čovjeka i hrane, o intimnoj vezi u kojoj ljubav i znanje taj odnos čine zdravim i sretnim!“
Jasna Duspara, glavna urednica portala Zdrava Krava
 
„Uza sve spoznaje o dobrim i lošim namirnicama, autorici je ipak prvo na pameti da je blagovanje nadasve disciplina u kojoj su tolerancija i demokratičnost na prvome mjestu pa kad je nešto jako fino i ne mora biti samo zdravo. Ova je knjiga kao najfinija spiza.“
Radovan Marčić, hedonist i gastrokritičar
 
„Knjiga je poučna i zanimljiva, a čita se kao krimić jer stalno iznosi nove i nove podatke koji nam privlače pozornost te, što je najvažnije, budi interes da sami eksperimentiramo i tražimo nova rješenja u kuhinji.“
Doc. dr. sc. Donatella Verbanac, biokemičarka i autorica knjiga o hrani i prehrani
 
„Knjiga „Priče o hrani“ na zanimljiv vas način uvlači u kemiju hrane i trendove u kuhinji. Podjednako je namijenjena kuharima amaterima i profesionalcima, budi maštu i otvara vidike za nove eksperimente. Ova knjiga može pomoći u pokušaju da učinimo naš posao zanimljivijim i kreativnijim jer čak i najmonotoniji posao može imati kreativnu komponentu, a kako onda neće nešto kao što je rad u kuhinji gdje je, prema Darijinim riječima „bezbroj mogućih kombinacija“.
Marijo Čepek, chef i kulinarski konzultant, Oblizeki d.o.o.
 
 
 
 
 
Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

Za vjenčanje sa stilom – 5. kućni sajam vjenčanja u hotelu Phoenix

  • Posted on 13. listopada 2013.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Događanja

72-satni tečaj permakulture u Zagrebu

  • Posted on 14. listopada 2013.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Promocije

Doživljaji su u modi! Zbog čega ih ne biste darovali dragim osobama?

  • Posted on 8. prosinca 2020.8. prosinca 2020.
  • 2 min
  • Autor: Promo Pr
  • Foto: Promo Pr
Pročitaj
  • Promocije

Jedva čekate ispratiti 2020? Evo savršene slowing down ideje!

  • Posted on 30. studenoga 2020.1. prosinca 2020.
  • 2 min
  • Autor: Promo Pr
  • Foto: Promo Pr
Pročitaj
  • Promocije

Vitaminski serum RA pobjeđuje znakove preuranjenog starenja

  • Posted on 27. listopada 2020.27. listopada 2020.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo PR
Pročitaj
  • Promocije

Darujmo ružičasti život: Još nije kasno da se pridružiš akciji!

  • Posted on 23. listopada 2020.23. listopada 2020.
  • 4 min
  • Autor: Promo Pr
  • Foto: Promo Pr
Pročitaj
  • Promocije

Preuzmite novu aplikaciju dm active beauty i ostvarite 10x više bodova

  • Posted on 21. listopada 2020.21. listopada 2020.
  • 2 min
  • Autor: Promo Pr
  • Foto: Promo Pr
Pročitaj
  • Promocije

Izabrani su prva Vinska Dama i prvi Vinski Gospodin hrvatske vinske scene

  • Posted on 19. listopada 2020.19. listopada 2020.
  • 5 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Rene Karaman
Pročitaj
  • Promocije

U novoj neodoljivoj Varteksovoj kolekciji romantika koketira s modernošću

  • Posted on 16. listopada 2020.16. listopada 2020.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Mare Milin
Pročitaj
  • Promocije

dm – prva drogerija s online shopom u Hrvatskoj

  • Posted on 13. listopada 2020.13. listopada 2020.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo PR
Najnovije
  • Usporite i vratite ravnotežu pomoću ove joga rutine

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 2 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • 5 inspirativnih književnih djela koja morate pročitati

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 3 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Ulje crnog kima – prirodom protiv alergija i dišnih smetnji

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 3 min
    • Foto: Promo Pr
    Pročitaj
  • Danica Zorin Mijošek: “Istraživanje prirodnih sastojaka i njihova primjena moja je strast”

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 10 min
    • Foto: Privatna arhiva
    Pročitaj
  • Vikend u Gorskom Kotaru: Kuće za odmor koje će vas oduševiti

    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • 3 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
Instagram
Izdvojeno
  • 1
    Zaštićeno: Mirta Lozančić: “Bogatstvo biljnih vrsta i lošinjski zrak su vječita inspiracija prirodne kozmetike Mirta”
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Privatna arhiva
  • 2
    Selen: 5 prednosti ovog minerala koje će vaše tijelo cijeniti
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 3
    Ovaj zeleni smoothie je hidratantan kao tri čaše vode
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • 4
    Noom dijeta – promjena životnog stila, a ne kratkoročan gubitak kilograma
    • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
  • 5
    Vege burger – recept kojeg će htjeti isprobati svi (ne)vegetarijanci
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
156
Najnovije objave
  • Bez laktoze: 3 deserta koja ćete s guštom pripremiti, a još slađe pojesti
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Tjeskoba nakon prekida veze: Kako znati je li prekid bio ispravna odluka?
    • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
  • Kako ojačati imunitet? Istražili smo najučinkovitije načine
    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • Foto: Hug Your Life Promo
  • Wellness na poslu: Kako biti zadovoljan i zdrav na radnom mjestu?
    • Posted on 18. veljače 2021.18. veljače 2021.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2021 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.