Početkom ožujka (2.3.- 4.3.2012.) na više od 5.000 kvadratnih metara Arene Zagreb odvijat će se Hrvatski festival hrane i vina. Festival je usmjeren na promociju nacionalne kuhinje, te će okupiti sve koji se na profesionalan način bave hranom i vinom: velike i male proizvođače hrane, predstavnike najboljih restorana i konoba, vinare, maslinare i uljare.
Hrvatski festival hrane i vina specifičan je po festivalskoj nagradi koja će biti dodijeljena pojedincima koji su najviše doprinijeli razvoju eno-gastro kulture u Hrvatskoj. Jedan od ciljeva festivala je podupiranje razvoja eno-gastro kulture, stoga se osniva zaklada Mladi kuhar da bi se prikupila sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima.
Program Festivala obuhvaća izlaganje, cooking show na dvije pozornice, kušanje vina i radionice u za to posebno uređenom prostoru, te prodaju proizvoda po festivalskim cijenama.Također, osmišljen je zabavni program za cijelu obitelj i posebne radionice i igraonice za djecu.
Ako se odlučite posjetiti Hrvatski festival hrane i vina, očekuju vas izuzetno zanimljiva tri dana promotivno-izlagačkih manifestacija i vrhunskog edukativno – zabavnog programa.