Hotel Arcotel Allegra prvi je lifestyle hotel u Zagrebu čiji je način poslovanja podređen stilu života i potrebama današnjih modernih putnika. Pri tome se naglasak ne stavlja samo na multifunkcionalno uređenje hotela, već i na ponudu hotelskih usluga koja se redovito osvježava i prilagođava aktualnim trendovima na tržištu. 150 soba koje odišu mediteranskim ugođajem nude udobnost i komfor, poslovni putnici mogu birati između tri konferencijske dvorane, a u ugodnom ambijentu restorana Radicchio, koji već 13 godina naglasak stavlja na regionalne i zdrave namirnice, možete isprobati Healthy fitness jelovnik, zdravu zobenu kašu i razne smoothie napitke.
Osim zdravog jelovnika, suradnja s fitness trenerom i pobornikom zdravog načina života Marijom Valentićem obuhvaća individualne i grupne treninge koji se održavaju u prostoru centra HealthyFIT by Mario Valentić, a čime je fitness ponuda hotela otvorena svima, ne samo hotelskim gostima. Nadolazeće ljeto ona je bogatija za neke nove aktivnosti, primjerene toplijem vremenu koje zove na uživanje u svježem zraku i prirodi. Tako od ovog lipnja možete vježbati na krovu hotela i uživati u pogledu na Zagreb ili se pridružiti pješačkim turama.
Healthy koncept premijerno predstavljen u travnju hotel Arcotel Allegra neprestano nadograđuje i razvija u suradnji s Marijom Valentićem. Baš kao orginalan Healthy Fitness jelovnik, i novi se ljetni jelovnik bazira na domaćem mesu i ribi, veganskim specijalitetima, tzv. super namirnicama i zdravim desertima – sve izuzetno hranjivo i lagano. A koji su njihovi prijedlozi za ljeto možete isprobati i sami.
Krem juha od graška i mente
– 500 grama svježeg graška
– 1 litra povrtnog temeljca
– 150 grama krumpira
– 5 grama mente
– sol
– papar
U povrtni temeljac staviti grašak i krumpir narezan na kockice i kuhati dok povrće ne omekša.
Začiniti, izmiksati i dodati mentu.
Sve zajedno kratko prokuhati i procijediti.
Tuna marinirana u origanu s povrćem i prženim batatom
Za 4 osobe:
– tuna file 1 kilogram
– korjenasto povrće
– batat
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– origano
– limun
– češnjak
– timijan
– maslac
Tunu narezati na odreske od 200 grama i 24 sata marinirati u svježem origanu i maslinovom ulju.
Korjenasto povrće spirilizirati i blanširati.
Batat narezati na krupne kriške i pržiti u dubokom ulju.
Tunu ispeći po želji, korjenasto povrće sotirati na maslacu s dodatkom češnjaka i timijana.
Sve zajedno poslužiti na tanjuru.
Košarica od integralnog tijesta s kremom od kokosa i listićima badema
Za košarice:
– 250 grama badema
– 100 grama datulja
– 100 grama agavinog sirupa
– 150 grama kokosa
– 200 grama soja vrhnja
– 250 grama zobenh pahuljica
Datulje staviti u toplu vodu na 10 minuta da nabubre. Kada datulje omekšaju, očistiti ljusku i izvaditi koštice.
Sve sastojke zajedno samljeti u blenderu dok ne postane ljepljiva smjesa.
Kada je smjesa gotova, oblikovati košarice.
Za kremu:
– 250 grama kokosovog mlijeka
– 150 grama listića badema
– 150 grama sojino vrhnja
– 20 grama agavinog sirupa
Miksati sojino vrhnje i dodavati agavin sirup sve dok se ne dobije lagana pjenica, polako dodavati kokosovo mlijeko i miksati na maloj brzini dok se ne dobije pjenasta krema.
Na kraju ručno umiješati listiće badema.