Dunja Gulin je u svojoj kuharici The Vegan Baker pokušala kreirati recepte koji će, osim što su veganski, biti kvalitetni i zdravi. Željela je da budu napravljeni od najkvalitetnijih namirnica koje su dostupne. Koristila je namirnice iz ekološkog uzgoja i ponudila recepte koji su slatki, ali ne suviše slatki.
Napravila je torte, kolače i kekse koji su izgledom lijepi ali ne i umjetni. Savršeni u svojim nesavršenostima. Željela je da nahrane i dušu i tijelo.To su uvjeti koje je pokušala ispuniti u nadi da će njeno iskustvo pomoći onima koji žele i dalje uživati u desertima, ali u malo drugačijim, kvalitetnijim desertima.
"Razlog zbog kojega bih svakome, bio vegan ili ne, preporučila da konzumira veganske deserte je osjećaj koji imate nakon što ste pojeli zdraviji i prirodniji desert koji nije prepun jaja, mlijeka i šećera- tri sastojka koja u kombinaciji, pogotovo ako se koriste bijelo brašno i šećer, zaista dugoročno štete zdravlju nas i naše djece." – kaže Dunja Gulin.
Zapamtite da je svaka slastica koju ste napravili kod kuće barem tisuću puta zdravija i kvalitetnija od bilo kojeg deserta koji možete kupiti u trgovini, slastičarnici ili restoranu. Svaki novi pokušaj donijet će vam jedno iskustvo više i nakon nekog vremena savladati ćete sve male trikove i biti itekako zadovoljni jer radite nešto dobro za sebe, svoju obitelj i okoliš. Sretno pečenje!
Promocija kuharice
Treća kuharica Dunje Gulin The Vegan Baker može se kupiti u svim trgovinama Algoritma. Promocija ove kuharice dogoditi će se 11.4.2013. u 19 satu u Algoritmu Avenue Mall u Zagrebu, a tokom travnja i svibnja slijede promociju i u drugim gradovima Hrvatske. Knjiga će se na promocijama prodavati po promotivnoj cijeni.
Više informacija o Dunji Gulin i njezinim radionicama možete pronaći na web stranicama Rentaj Chefa ili Dunja Gulin.