Čaša vina koja prati odličan obrok ili ona koju dijelite s dragom osobom zvuči kao jedan od onih malih gušti koji život čine dragocjenim, zar ne? Jer što bismo bez tih sitnica koje život znače… Svi će vinoljupci znati cijeniti i priču koja stoji iza vrhunskog vina, a nakon održanog Svijeta malvazije, vinski će se noviteti moći kušati i na 26. Vinistri. Pored vinskih vijesti, novosti stižu iz iz Apivite, koja je ove godine slavi 40 godina postojanja, te Poliklinike Aviva, nasljednice popularne Nemetove koja u okviru pružanja usluga „U jednom danu, na jednom mjestu“ skrbi o vašem zdravlju. A mi možemo samo dodati, i pokoja čaša vina se pokazala korisnom za zdravlje.
Novi koncept uživanja u vinu
– Manje, ali bolje! – bit će glavna krilatica među vinoljupcima, kažu stručnjaci koji prate vinsku scenu. To se ne odnosi samo na kvalitetu vina, već i sam ugođaj uživanja u vinskim kapljicama – promišljena, umjerena konzumacija vina usmjerena na hranu i „društvo dijeljenja“, zajedničko kuhanje, pa i zajedničko uživanje u hrani i vinu, a sve u granicama dobrog ukusa. – Danas su oblik boce i dizajn etikete iznimno važni. Ljubitelji vina ne traže samo ono vrhunske kvalitete. Traže puno više – traže priču – ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino, vinarija koja je prije dvije godina redizajnirala svoje poznate tradicionalne linije Diku i Miraz i podarila im modernije, razigranije etikete inspirirane slavonskim motivima, a novi pjenušci Grasecco i Francesca potpuno su drugačijeg dizajna. Njihova urbana, mladenačka i razigrana etiketa privlači na prvu i zaintrigirat će i one kojima pjenušac nije prvi izbor.
Rekordan Svijet malvazija
Svijet Malvazija, neslužbeno 11. svjetsko prvenstvo ove sorte ponovo je oborilo rekord! Ove su godine na ocjenjivanje u Poreč pristigle 272 malvazije iz pet zemalja – 206 uzoraka je iz Hrvatske, 44 iz Italije, 12 iz Slovenije i po pet iz Španjolske i Grčke. Svijet Malvazija središnji je događaj na trodnevnom ocjenjivanju vina i alkoholnih pića, koje se tradicionalno održava nekoliko tjedana prije Vinistre, najpoznatije izložbe vina u regiji. – Više od 80 vinara, ukupno 144 izlagača, tridesetak radionica i velika vinska zvijezda Paula Bosch, prva sommelierka u Njemačkoj, autorica knjiga, tekstova i blogova koja je radila u prestižnim restoranima s Michelinovim zvjezdicama obilježit će 26. Vinistru, koja se tradicionalno održava u porečkoj dvorani Žatika od 10. do 12. svibnja – kazao je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre.
Novitet u liniji Apivita
APIVITA, grčki brend prirodne kozmetike koji ove godine slavi 40 godina postojanja predstavio je kremu sa zaštitnim faktorom SPF 50 namijenjenu osjetljivoj koži lica. Izuzetna formula bez mirisa obogaćena je s optimalnom koncentracijom filtera te pruža ublažavajuće djelovanje kompleksom kamilice. Formula nove kreme dodatno je pojačana inovativnim 3D PRO-ALGAE® kompleksom, patentiranom infuzijom tri vrste grčkog planinskog čaja, hijaluronskom kiselinom i pantenolom koji rade u službi dubinske hidratizacije i antioksidativne zaštite koja je neophodna osjetljivoj koži lica.
U jednom danu, na jednom mjestu
Poliklinika AVIVA začetnica je privatne polikliničke prakse u Hrvatskoj, a u svojoj 40 godina dugoj tradiciji profilirala se u jedan od prepoznatljivih simbola zdravstva. Ova nasljednica popularne Nemetove danas je jedina privatna poliklinika u Zagrebu koja nudi najviše specijalnosti na jednom mjestu, a tome u prilog govori lepeza od čak 24 specijalnosti čije su temelje postavili i čine vrhunski stručnjaci, najugledniji liječnici i medicinsko osoblje.
Stručni tim od čak 72 liječnika pruža cjelovitu zdravstvenu uslugu najvišeg standarda, a na raspolaganju im je pritom najmodernija dijagnostička oprema koja osigurava najkraći put do dijagnoze i preporuke za daljnje liječenje. U dugogodišnjoj tradiciji mogu se pohvaliti brojnim inovacijama, naročito u privatnom sektoru, pa su tako među prvima započeli s razvijanjem i obavljanjem sistematskih pregleda u okviru pružanja usluga „U jednom danu, na jednom mjestu“ čega se drže i danas, a sve u svrhu očuvanja zdravlja.