VIDEO: Pileća krilca na način Mate Jankovića

Mate Janković priprema jedan od svojih najomiljenijih obroka koji obično kuha “kada gleda tekmu s društvom i kada mu prijatelji dolaze na druženje”- kako sam kaže. Vjerujemo da će se…
Pročitaj

Kolač od naranče i oraha

Ovog tjedna u našoj široj obitelji u većini razgovora koje smo vodili uvijek su se spominjale, između ostalog, i naranče iz našeg vrta. U Dalmaciji sezona naranči pomalo je na…
Pročitaj

Varivo od blitve

Sastojci: 1 glavica crvenog luka vezica blitve ulje, 2 žlice glatkog brašna 1 žlica crvene paprike 3 žlice kiselog vrhnja, malo mlijeka i 2 žlice glatkog brašna za žličnjake -1…
Pročitaj

VIDEO: Piletina u woku

Simpatični Jurica Rep spremio nam je ukusan obrok od piletine, povrća i staklenih rezanaca za tili čas. Staklene rezance, objašnjava nam Jurica, možete namočiti u kipućoj vodi kroz nekoliko minuta…
Pročitaj

Preokrenuti kolač

Tijesto kolača je uobičajeno tijesto rađeno na principu voćnih pita naših baka (čaša ulja, čaša šećera, 2 čaše brašna, čaša jogurta), a umjesto jogurta stavila sam kefir. Naime, već dulje…
Pročitaj

Napravite sami maslac od kikirikija

Preporučena količina maslaca je 1 žlica dnevno. Kikiriki je dobar izvor bjelančevina za sve one koji jedu malo mesa ili uopće ne jedu meso. Dugo stvara osjećaj sitosti te se može jesti…
Pročitaj

VIDEO: Hvarska gregada

Mirisi i okusi Jadranskog mora sljubljeni u tradicionalnoj Hvarskoj gregadi koju je za vas priredio Krešo Kolman.    Tajna gregade je u maslinovom ulju, svježoj ribi dobrom bijelom vinu…, a…
Pročitaj

Brokula na pariški

Sastojci: za 4 osobe 1/2 kg brokula 1 tvrdo kuhano i naribano jaje 1 dl kiselog vrhnja 3 dkg maslaca 3 žlice brašna 3 dl mlijeka paketić parmezana sol i…
Pročitaj

Ravioli punjeni gljivama i Camembert sirom

Ravioli punjeni gljivama i Camembert sirom u umaku od gljiva i kadulje gotovi su brže no što možete i pretpostaviti. Ako se nikada niste oprobali u pripremanju domaće tjestenine –…