Bakalar na portugalski

Zašto sutra, na Veliki petak, ne bi iz kuhinje zamirisao pomalo drugačiji bakalar od onoga na koji smo navikli? Portugalci pripremaju svoj bacalhau na milijun različitih načina, a mi vam…
Pročitaj

Ferrero Rocher torta za uskršnji stol

Naša draga suradnica, Maja Matus, osim što fino kuha slana jela – uživa i u pripremi slatkih, a za ovaj nam je Uskrs propremila Ferrero Rocher tortu za koju vjerujemo…
Pročitaj

Tajlandske proljetne rolice

Nekada davno, proljetne sam rolice (spring rolls) obožavala naručiti u Kineskom restoranu kao predjelo ili kao aperitiv prije pohanog sladoleda…a znate što, zaista ih je lako napraviti kod kuće! U…
Pročitaj

VIDEO: Puretina u tamnom azijskom umaku

Mladi Jurica Rep voli eksperimentirati s namirnicama Dalekog istoka, a danas nam je priredio puretinu u tamnom umaku za čiju je pripremu koristio miso-pastu.  Miso pasta od fermentirane soje daje…
Pročitaj

VIDEO: Rižoto od divljih šparoga s pršutom

Ove smo godine odlučili maksimalno iskoristiti sezonu divljih šparoga – tajna ovoga jela je u temeljcu za rižoto pripremljenom od stabljika šparoga, mrkve, celera i češnjaka kojim se podlijeva riža.…
Pročitaj

Omlet od šparoga, mladog luka i kozje fete

Primijetili smo na tržnici da je krenula sezona divljih šparoga pa, s namjerom da ovim proljetnim čistačima organizma poželimo dobrodošlicu – za današnji bezmesni ponedjeljak pripremili smo vam omlet sa…
Pročitaj

Domaći sirup od đumbira

Đumbir je namirnica koja djeluje izrazito povoljno na očuvanje našeg zdravlja, pogotovo na probavni sustav, a u središtu je vrlo ozbiljnih kliničkih istraživanja kao i istraživanja na životinjama jer se…
Pročitaj

VIDEO: Gulaš od sipe, hobotnice i liganja

Kao ideju za subotnji ručak, kuhar Krešo Kolman predlaže slasni gulaš od morskih plodova. Ovo gurmansko jelo može zadovoljiti sve apetite i ljubitelje dobrog okusa. Točne omjere sastojaka pronaći ćete na…