Prehrana
450 članaka
Za bolji san: Čokoladno mlijeko s kardamomom i kokosom
Zima nam polako ali sigurno kuca na vrata. No, osim s niskim temperaturama i hladnim vjetrovima, dolazi i s toplom dekicom, dobrom knjigom i okrepljujućim napitkom. Ima nešto utješno u…
6 namirnica koje stanovnici Plavih zona uvijek imaju u hladnjaku
Zdrava prehrana ne mora biti komplicirana, smatraju stanovnici Plavih zona. Ne postoji dugačak popis pravila ili rigoroznih dijeta kojih se trebate pridržavati. Samo pitajte jednog od mnogih stogodišnjaka koji tamo…
Zdravija blagdanska trpeza: 3 savjeta mediteranske prehrane
Mnogima blagdanska tradicija uključuje određena jela koja se uvijek pronađu na svečanom obiteljskom ručku. Ove godine znamo da će tradicionalna okupljanja biti ograničena, ali još uvijek zaranjamo u svoje knjige…
Kvinoja vs. riža: Koje je popularno zrno bolje za vaše zdravlje?
Ugljikohidrati bogati vlaknima ključni su dio svake prehrane, pružaju sitost, energiju i daju ugodan okus većini obroka. Riža, jedna od glavnih sastavnica kuharica diljem svijeta, najčešći je izvor ugljikohidrata, ali…
Ovako generacija Z mijenja obrasce prehrane i prehrambenu industriju
Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) veoma je zainteresirana za hranu koju konzumira. Iako s milenijalcima dijele mnoge preferencije u vezi hrane, poput želje da ona bude viskokvalitetna i potječe…
Maslinovo ulje nije jedini junak kuhinje – ovo ulje mu je dostojan ‘protivnik’
Što se tiče omiljenog ulja u kuhinji, pobjedu uvjerljivo odnosi maslinovo ulje zbog svojih blagodati za zdravlje, a osobito za kardiovaskularni sustav. Zbog toga je bučino ulje često zanemareno, a…
Zdravo i božićno: Muffini s rogačem, heljdom i domaćim kefirom
Ako ovoga Božića želite preskočiti izradu klasičnih kolača i slastica, imamo fantastičan prijedlog. Naša Vedrana Orlović, autorica bloga Kefirolicious, odlučila je podijeliti svoju verziju muffina s rogačem, heljdom i domaćim…
Kiseli kupus: Jača imunitet, poboljšava probavu i djeluje antistresno
Ljekovitost kupusa poznata je već tisućljećima, a u našem se podneblju osobito konzumira u zimsko vrijeme. Kiseli kupus jača imunitet, poboljšava probavu i djeluje antistresno. Na popisu nutrijenata koje ova…
Tips & Tricks: 5 načina kako da svako povrće bude ukusno
Konzumacija povrća je dobra za sve aspekte vašeg zdravlja, od zdravlja mozga i srca do pravilnog funkcioniranja živčanog i probavnog sustava. No, budimo realni, ponekad može biti prilično teško učiniti…