Pivo je prirodan i biološki uravnotežen proizvod

    Pivo je već prepoznatljivo kao pjenušavo osvježavajuće piće karakteristične arome u kojem uživaju mnogobrojni ljubitelji diljem svijeta. Međutim, nije toliko poznato da je to najstarije i najraširenije alkoholno piće u…
    Pročitaj

      Četiri vitamina za podizanje imuniteta

      Gripa je virusna infekcija koja pogađa gornji dio dišnog sustava i uzrokuje simptome kao što su začepljeni nos, kašalj, glavobolja, groznica, zimica i umor. Radi se o vrlo zaraznoj bolesti…
      Pročitaj

        Zašto je dobro jesti juhu?

        Priprema juhe može se svrstati među čovjekova najstarija kulinarska umijeća, a datira još iz razdoblja kada je čovjek upoznao lonac. Širom svijeta, u različitim civilizacijama i kulturama, juha je oduvijek…
        Pročitaj

          Centar Origo: Hidrokolon terapija za detoksikaciju

          Često ćete na stranicama Naturale pronaći savjete o detoksikaciji organizma – kojim ljekovitim biljem, dodacima prehrani ili prehranom napraviti detoksikaciju organizma od štetnih tvari koje unosimo u organizam putem hrane,…
          Pročitaj

            Sve što treba znati o analizi urina

            Pregled mokraće pripada među najvažnije i najčešće korištene metode laboratorijskih testiranja radi procjene zdravstvenog stanja i dijagnosticiranja raznih bolesti, među kojima su vrlo čestu one urogenitalne. Uobičajeno se analizira izgled, boja,…
            Pročitaj

              Započinje serijal Hrana kao lijek

              Prva epizoda novog znanstveno-popularnog serijala HRT-a, otvara jedinstvena biljka: maslina. I s pravom. U novom HRT-ovom serijalu vidjet ćemo kakvu je važnu, povijesnu  ulogu odigrala maslina kroz povijest civilizacije. A…
              Pročitaj

              Brzinske pogačice za brzinski ručak

              Maja Kefeček, autorica knjige Kruh i peciva već se dugi niz godina bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare…