Zdravlje
4541 članaka
Pivo je prirodan i biološki uravnotežen proizvod
Pivo je već prepoznatljivo kao pjenušavo osvježavajuće piće karakteristične arome u kojem uživaju mnogobrojni ljubitelji diljem svijeta. Međutim, nije toliko poznato da je to najstarije i najraširenije alkoholno piće u…
Četiri vitamina za podizanje imuniteta
Gripa je virusna infekcija koja pogađa gornji dio dišnog sustava i uzrokuje simptome kao što su začepljeni nos, kašalj, glavobolja, groznica, zimica i umor. Radi se o vrlo zaraznoj bolesti…
Zašto je dobro jesti juhu?
Priprema juhe može se svrstati među čovjekova najstarija kulinarska umijeća, a datira još iz razdoblja kada je čovjek upoznao lonac. Širom svijeta, u različitim civilizacijama i kulturama, juha je oduvijek…
Zelena kava mora imati minimalno 45% klorogenične kiseline
Pod nazivom zelena kava kriju se ekstrakti dobiven iz sirovih, neprženih zrna kave (Coffea arabica), a stručnjaci poput dr.Oza i Kris Killhama (Medicine Hunter) tvrde kako ekstrakt zelene kave može…
Centar Origo: Hidrokolon terapija za detoksikaciju
Često ćete na stranicama Naturale pronaći savjete o detoksikaciji organizma – kojim ljekovitim biljem, dodacima prehrani ili prehranom napraviti detoksikaciju organizma od štetnih tvari koje unosimo u organizam putem hrane,…
Sve što treba znati o analizi urina
Pregled mokraće pripada među najvažnije i najčešće korištene metode laboratorijskih testiranja radi procjene zdravstvenog stanja i dijagnosticiranja raznih bolesti, među kojima su vrlo čestu one urogenitalne. Uobičajeno se analizira izgled, boja,…
Rukometni klub Lokomotiva Zagreb – naših prvih 65 godina
Rukometni klub Lokomotiva Zagreb, jedan od naših najtrofejnijih hrvatskih ženskih rukometnih klubova proslavit će 65 godina postojanja i djelovanja prigodnim programom i druženjem s građanima Zagreba u subotu 1. veljače…
Započinje serijal Hrana kao lijek
Prva epizoda novog znanstveno-popularnog serijala HRT-a, otvara jedinstvena biljka: maslina. I s pravom. U novom HRT-ovom serijalu vidjet ćemo kakvu je važnu, povijesnu ulogu odigrala maslina kroz povijest civilizacije. A…
Brzinske pogačice za brzinski ručak
Maja Kefeček, autorica knjige Kruh i peciva već se dugi niz godina bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare…