Važno je očuvati sjeme starih sorti voća i povrća

Ljudi su počeli skupljati vlastito sjeme i organizirano uzgajati vlastitu hranu pred 12 000 godina. Upravo je sjeme omogućilo nastanak prvih civilizacija. Unatrag sve te godine pa do danas, uzgajale…
Pročitaj

Parfemi za hladne dane

Sivo je, sumorno i vlažno. Usporeniji smo, više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, čeznemo za toplinom i svjetlošću. Zbog hladnoće i sniježnog pokrivača u prirodi je mirisa manje. Možda se…
Pročitaj

Pčelinji proizvodi u kozmetici gode koži

Med ima odlična kozmetička svojstva jer se odlikuje izvanrednom prolaznošću kroz kožu te na taj način hrani mišićne slojeve glikogenom što direktno usporava pojavu starenja kože. Potkožno mišičje dobiva bolji…
Pročitaj

Repriza novogodišnjeg programa

Opet su nam došle u posjet. Svake godine, čiste i uredne, kao udove tetke,  točne kao švicarski sat dođu u posjet najavljen od lani, pokucaju, rasporede se, uštirkaju, nekada samo…
Pročitaj

Sezonsko i lokalno – zdravo i održivo

Što znači biti ekološki osviješten i zdravo se hraniti? Čula sam zanimljivu priču kako je neka žena tvrdila kako se ekološki i zdravo hrani organskom hranom koju nabavlja iz Francuske.…
Pročitaj

Pogled u, ne uvijek, mirisnu povijest

Nošenje prirodnih parfema se može činiti modernim trendom, no takvi su mirisni pripravci tijekom velikog dijela povijesti bili jedina mogućnost. Napravljeni od raznih materijala dostupnih u prirodi, vrlo često su…
Pročitaj

Božićna infuzija: kupljen-spašen-promašen

Nismo se ni osvijestili od silnih događanja, a on nam se prišuljao. Proleti godina u trenu, dođe veliko finale,vrijeme za neke bilance…, duševne, poslovne ili ˝ne znam ni ja kakve˝.…