Repriza novogodišnjeg programa

Opet su nam došle u posjet. Svake godine, čiste i uredne, kao udove tetke,  točne kao švicarski sat dođu u posjet najavljen od lani, pokucaju, rasporede se, uštirkaju, nekada samo…
Pročitaj

Sezonsko i lokalno – zdravo i održivo

Što znači biti ekološki osviješten i zdravo se hraniti? Čula sam zanimljivu priču kako je neka žena tvrdila kako se ekološki i zdravo hrani organskom hranom koju nabavlja iz Francuske.…
Pročitaj

Pogled u, ne uvijek, mirisnu povijest

Nošenje prirodnih parfema se može činiti modernim trendom, no takvi su mirisni pripravci tijekom velikog dijela povijesti bili jedina mogućnost. Napravljeni od raznih materijala dostupnih u prirodi, vrlo često su…
Pročitaj

Božićna infuzija: kupljen-spašen-promašen

Nismo se ni osvijestili od silnih događanja, a on nam se prišuljao. Proleti godina u trenu, dođe veliko finale,vrijeme za neke bilance…, duševne, poslovne ili ˝ne znam ni ja kakve˝.…
Pročitaj

Zdravlje iz propolisa

Propolis je biljna smola koju pčele sakupljaju s pupoljaka ili kore drveća. Propolis je poželjno koristiti tijekom cijele godine, no posebno se preporučuje korištenje prije početka sezone gripa i prehlada.…
Pročitaj

Hrana ili otrov?

Jeste li primjetili da su se okusi hrane od pred 10 godina i danas jako promijenili? Pred nekoliko tjedana sam bila s sestrom u situaciji da smo obje ogladnile, te…