Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Booking.com: Ovo je 5 najsrdačnijih županija u Hrvatskoj u 2025.
    • Posted on 18. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Booking
  • Muče vas hemoroidi? Dr. Ina Posavec otkriva zašto nastaju i kako ih držati pod kontrolom
    • Posted on 17. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels, Poliklinika Sinteza
  • Stvaraš. Padaš. Ustaješ. Mijenjaš. – Poduzetnički mindset dijeli znanje s generacijama koje dolaze
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Renata Sedlar
  • Zaboravite na vosak, britvice i urasle dlačice – put do savršeno glatke kože nikada nije bio lakši
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: PHILIPS
  • Samo danas: 30% popusta na sve omiljene brendove!
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Lifestyle Putovanja Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

  • Putovanja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Međunarodno udruženje Jeunes Restaurateurs okuplja kuhare iz 15 zemalja Europe i Australije, a na tom biranom popisu čak se šest restorana nalazi u Istri

  • Posted on 22. ožujka 2019.7. listopada 2019.
  • 10 min
  • Autor: Saša Stanković
  • Foto: Dalibor Talajić, Monte
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
 

U restorane se nekada odlazilo isključivo zadovoljiti dvije životne potrebe: nešto pojesti i popiti. No, utažiti samo glad i žeđ već odavno nije jedina preokupacija ne samo hedonista već svakim danom i sve većeg broja zaljubljenika u gurmanske užitke. Upravo je iz tog razloga pred 45 godina osnovano međunarodno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE), čiji su članovi okupljeni pod motom „talent i strast“. Mladi chefovi iz 15 zemalja Europe i Australije dobili su laskav poziv zbog visokih profesionalnih standarda, kreativne kuhinje i istinske ljubavi prema namirnicama koje njeguju u gastronomski ambicioznijim restoranima čije su im kuhinje zapravo drugi dom jer u njima nerijetko provode i po 16 sati na dan!

JRE Hrvatska od početka ove godine na prestižnom popisu ima čak 15 članova (od njih ukupno više od 360) koji čarobni svijet gastronomije dijele sa svojim gostima i pružaju im nezaboravno iskustvo o kojem se još dugo priča.

Niste li vezani za jedno mjesto prilikom planiranja odlaska na odmor, uz malo truda u dvadesetak dana možete proći gotovo cijelu hrvatsku obalu i na kraju (ili na početku) posjetiti i Zagreb i nagraditi nepca i grla, ali i oči, nesvakidašnjim okusima, mirisima i bojama jela i vina koja će na instagramski privlačnim tanjurima konobari i sommelieri donositi pred vas.

Za početak, ovaj ćemo vas put provesti po Istri i šest restorana s popisa JRE Hrvatska…

Pergola

Putovanje počinjemo na vrhu Lijepe Naše u Savudriji, točnije Zambratiji, gdje u obiteljskom restoranu Pergola vlasnik i kuhar Fabricio Vežnaver od 1996. godine pristupa starim receptima i tradicionalnim okusima i mirisima na drugačiji, smjeliji, ali pomno promišljeni način. Svježe ulovljena istarska riba, rakovica, sipa i druga najfinija morska blaga u maštovitim i finim kombinacijama s divljim šparogama i povrćem iz obiteljskog vrta ili tartufima zaštitni su znak najljepše istarske tende, i to ne samo u sezoni.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Pergola

Morski val, Istra u srcu, Zimski cvijet, Škrinja s blagom ili Iznenađenje iz Savudrijske vale intrigantni su nazivi jela sa sezonskog menija koja skrivaju slasne zalogaje u kojima namirnice nimalo ne gube na izvornom okusu. Minimalistički istarski fine dining sljubljen je s vinima lokalnih vinara – Coronica, Degrassi, Kozlović, Matošević, Peršurić (Misal), Roxanich – i posložen je u dva degustacijska menija po sedam sljedova, a možete birati i između petnaestak à la carte jela.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Pergola

Badi

Na petnaestak minuta vožnje od Zambratije prema jugu poslije Umaga, smjestio se elegantno uređen restoran Badi u simpatičnom ribarskom naselju Lovrečica. Ovaj restoran kojeg već trideset i tri godine vodi obitelj Badurina od samog početka nastoji ponuditi najbolje iz mora i vinograda, pa od mesa možete probati pačja prsa, fazana i foie gras, a na bogatoj vinskoj karti možete pronaći vina iz slovenskih, talijanskih i francuskih ali i domaćih podruma vinarija iz Istre i ostalih hrvatskih podregija poput Benvenutija, Bolfana, Boškinca, Claia, Coronice, Damjanića, Kozlovića, Meneghettija, Stine s Brača ili Tomaza… Zgodan detalj interijera su butelje postavljene na zidu ispred kojeg se smjestio jednostavno, ali efektno osmišljen vinski kutak.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Damir Fabijanić

Chef Aleksandar Grubić i vlasnik Ivan Badurina predstavit će specijalitete kuće: sjajna predjela od sirove ribe, rakove i školjke, a posebno su ponosni na buzaru Badi i brancina u kruhu, klasike iz Badijeve kuhinje! Naizgled jednostavan degustacijski menu Mare e Monti od sedam sljedova i desertom carpaccio od orade punjen gileom od nara i s matovilcem u ulju od peršina, ragu od sipe koji je zapravo dekonstrukcija brudeta od sipe, flambirane kozice na kremi od cvjetače uz zapečeni foie gras…, a najavljene su i neke nove poslastice: hlap kuhan u vakuumu poslužen na gelu od cikle kojem društvo prave sićušne sipe ili škamp u kombinaciji s jabukom…

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Dean Dubokovič

San Rocco

S mora predlažemo novih petnaestak minuta vožnje do brdašca kojem tepaju mala Toscana, na kojem se smjestila pitoreskna Brtonigla, mjestašce s nekoliko vrhunskih kuhinja između kojih se posebno izdvaja gourmet restoran u sklopu boutique hotela San Rocco otvoren prije petnaest godina u kojem je chef, a ujedno i glavni sommelier mladi i ambiciozni Teo Fernetich. Restoran, smješten u nekadašnjem vinskom podrumu gdje se donedavno u velikim hrastovim bačvama odmarao obiteljski ponos – istarska malvazija nastavlja se na terasu s hotelskim bazenom iz kojeg se pruža fantastičan pogled u kojem možete uživati uz čašu vina u ruci s vinske karte koja sadrži više od 250 probranih etiketa iz Istre, regije ali i svijeta. Samo jednom se živi pa kušajte šampanjac Belle Epoque kojem tijelo daje Grand Cru chardonnay, a voćni karakter pinot crni s malo Premier Cru meuniera.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: San Rocco

Iz kuhinje Tea Ferneticha – ujedno i predsjednika udruge JRE Hrvatska – temeljene na tradiciji i gastronomskim delicijama koje se smjenjuju u skladu s promjenama u prirodi na tanjurima dolaze klasična, domaća jela, ali u suvremenom izdanju, pri čemu istarska kuhinja ne gubi na autentičnosti: netom ubrane šparoge, pa tartufi, divljač i naravno sveprisutna riba i plodovi mora u savršenoj su harmoniji okusa i mirisa s vrhunskim vinima.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: San Rocco

Vrhunski fine dining u romantičnom ambijentu okruženom starim kamenim kućama i maslinicima možete isprobati kroz sezonski degustacijski menu: hladnu buzaru od dagnji slijedi rižoto sa šparogama i škampima, pa boškarinov jezik s velouté umakom od kukuruza i karameliziranim listovima kadulje, svježi tartuf uz jaje pečeno na niskoj temperaturi, domaći spaghetti s gamborima (kanočama) i bottargom (jelo slično kavijaru), janjetina s domaćom šalšom… – samo su neka od jela koja ćete naći u ponudi pri čemu ne smijete propustiti jela od istarskog cara među govedima – boškarina ili pak neko od jela s tartufima jer San Rocco nosi oznaku Tartufo Vero, koja jamči autentičnost istarskih tartufa.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: San Rocco

Marina

Iz Brtonigle se najbolje vratiti na more, u Novigrad i posjetiti još jedan obiteljski restoran kojeg je lako pronaći i još mu lakše zapamtiti ime. S pogledom na ribarske brodice u živopisnoj novigradskoj marini smjestio se restoran Marina kojeg već nešto više od 7 godina uspješno vodi chefica Marina Gaši pod motom: More i ribari diktiraju naš meni, a iskrenost i ljubav začinjavaju svaki naš tanjur.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Marina

Marini u svemu, a ponajviše u izboru vina pomaže njen životni partner Davor Buršić s kojim se (ne)planirano upustila u gastro-enološku avanturu. Marina se još kao mala djevojčica motala po kuhinji u restoranu kojeg su od 1979. do 1992. vodili njeni roditelji i pa ne čudi i da je među prvima u ovim krajevima naučila pripremati jela od sirove ribe! Mamin je rukopis još uvijek prisutan u jelima od namirnica koje tog dana vrijedni ribari izvade iz mora koje Marina slaže – prema boji, a okuse slaže u unaprijed glavi, pa tek kad nabavi vrhunske namirnice – upušta se u ples s kuhačom. No, nijednom ples nije isti kao prethodni, makar se radilo o istim namirnicama – jer Marina neprestano improvizira, eksperimentira i u stalnoj je potrazi za savršenim umami okusom.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Marina

Najbolji se kuhari (pre)poznaju po jednostavnim jelima – kad jednom probate Marininu riblju juhu, naravno, svaki puta drugačiju – vraćat ćete se uvijek i iznova uživati u iskrenoj ljubavi prema hrani u nekom od degustacijskih menija s 4, 6 ili 8 jela koji se mijenjaju na dnevnoj bazi, ovisno o raspoloživim namirnicama i raspoloženju u kuhinji. Uz malo sreće i pogođenu sezonu, razveselit ćete nepca s brancinom koji pliva na kremi od batata u malvaziji, sirovim listom koji ljenčari na crvenom kupusu i divljoj crnoj riži, te sladoledom od limuna s maslinovim uljem, cvijetom soli i chillijem…

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Marina

Vinska je karta cjenovno više nego prihvatljiva, a na njoj se nalazi 90-ak etiketa: uz šampanjce, veliki je izbor pjenušaca – većinom domaćih, a Davorov širok izbor malvazija i chardonnaya skriva i neke zanimljive etikete poput Claiovog Svetog Jakova, Ipše (obje biodinamičke orange malvazije 2015.) ili Jean-Paul and Benoît Droin Chablis chardonnay iz 2015. godine. Nisu zaboravljeni ni sivi pinot, sauvignoni, veliki je izbor i bijelih kupaža te crvenih vina među kojima prednjače Roxanicheve etikete.

Zigante

Kad smo već kod istarskih tartufa, nezaobilazno mjesto su Livade udaljene 20-ak minuta vožnje od Novigrada prema Buzetu. Istarski glavni tartufarski grad smješten je podno Motovuna u dolini rijeke Mirne, u kojem se svaki godine održava čuveni festival s podzemnom delicijom u glavnoj ulozi. Gastronomski privlačan, izuzetnog okusa, a opet jednostavan, ovaj je istarski gomolj nezaobilazan na jelovniku svakog ozbiljnijeg restorana, a u Ziganteu kojeg ispred obitelji vodi Antonella Zigante, kod chefa Damira Modrušana zauzima počasno mjesto još od 2002. godine kada je preuzeo glavnu kuhaču u kuhinji, a Giancarlo Zigante vinski podrum preuredio u otmjeni restoran.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Zigante

Modrušan pažljivo prati sezone tartufa i sljubljuje ih sa sezonskim namirnicama, a za potpuni doživljaj tu su uvijek šampanjci (ističemo blanc de blanc šampanjac Salon iz 1997. godine – od 1921. godine do recentne 2007. samo je 37 berbi pod ovom etiketom završilo u nikad više od 60.000 šampanjskih boca!), pjenušci i veliki izbor bijelih (prevladava istarska malvazija, ali su zastupljene sve važnije susjedne vinske regije), rose i crvenih vina (teran, merlot, cabernet sauvignon, ali i plavac mali i zanimljiv izbor kupaža) te slatkih i predikatnih vina.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Zigante

Uz à la carte ponudu jela, u Ziganteu nude i 5 degustacijskih menua od po 3, 4 ili 6 sljedova uz odgovarajuće sljubljivanje vina, uz napomenu da su sva jela isključivo sa svježim tartufom! U jelovniku – zbog kojeg Japanci sjedaju u avion i dolaze u Livade – u kojem se susreću tradicija i suvremenost, povezuju kulinarstvo i estetika spojeni su mirisi i okusi šume i mora, s posebnim naglaskom na tartuf kojeg ovdje preferiraju spajati s namirnicama slabijeg intenziteta kako bi njegov osebujan miris i okus najviše došli do izražaja. Zato su fritaja, krumpir, palenta i posebice domaća, nevjerojatno žuta pašta uz lagane umake najčešći sustanari kraljevskom gomolju na tanjuru.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Zigante

Monte

Iz unutrašnjosti Istre opet se vraćamo na more – oko sat vremena vožnje trebat će vam iz Livada do Rovinja u kojem se nalazi restoran Monte kojeg je 2001. godine preuzeo nizozemsko-hrvatski bračni par: školovana sommelierka Tjitske Đekić brine o vinima, a suprug Danijel je zadužen za kuhinju. Restoran ispod bazilike Svete Eufemije postao je 2017. godine prvi restoran s Michelinovom zvjezdicom u Hrvatskoj, a prepoznat je i u mnogim drugim vodičima kao jedan od najboljih restorana.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Dalibor Talajić

Danijel se početkom devedesetih zainteresirao za kuhinju i otada neprestano upija nova znanja kako o namirnicama tako i tehnikama pripremanja, a Tjitske se zaljubila u istarsku malvaziju koja zauzima posebno mjesto na raskošnoj vinskoj karti koja ima 50-ak stranica. Zimi je restoran zatvoren, ali bračni par ne miruje već nastavlja otkrivati i skupljati nova iskustva putujući po svijetu pa stoga ne čudi da njihovi degustacijski meniji svaki put nude vrhunske sastojke, očaravajuće teksture i upečatljive boje kroz inovativne kuharske tehnike.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Dalibor Talajić

Svježi i najkvalitetniji sastojci s klupa rovinjske tržnice pretvaraju se u okuse koji se dugo i lako pamte jer su tri degustacijska menija posložena po bojama: Crveni, Zeleni i Plavi, svaki s po 6 jela sljubljenih s vinima. Ako ste raspoloženi za istraživanje vlastitih kombinacija možete iz svakog od menija sami izabrati slijed od po 3 ili četiri jela uz koja će Tjitske spremno ponuditi vino koje će najbolje odgovarati.

Crveni se meni bazira na lokalnim sastojcima pripremljenih tako da je maksimalno sačuvan njihov izvorni okus i aroma. U prvoj polovici zastupljeno je more: jadransku tunu u tartaru, cheviceu i sashimiju slijede jadranski škamp i kozice s crnim ribancima, te zubatac, bakalar i dagnje iz Limskog kanala. Nastavak je mesni: odojak s farme Sure Stine s lećom uz pojačanje od kulena i čvaraka, a prije deserta stiže grillana žminjska junetina s motovunskim gljivama. Naravno, i desert nije uobičajen: merengue, sladoled od jogurta i meda uz konfit od jabuka i crumble od cimeta.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Dalibor Talajić

Zeleni meni je zeleni u pravom smislu te riječi! Povrće, samoniklo bilje uz mliječne proizvode s lokalnih farmi i polja, ali i šuma, livada i pašnjaka: svidjet će vam se Bloody Mary uz istarsku skutu i ječam, cikla u balsamicu s njokima, kao i papričica punjena rižom uz čorbu od dimljene paprike i crumbleom orijentalnih začina. Zeljanica, vrganji na tavi i čaj od istih priprema su za slatkasti koh od griza i gazpacho od jagoda.

Jeunes Restaurateurs Hrvatska: Mali vodič kroz šest istarskih gastro-dragulja

Foto: Dalibor Talajić

Odvažnijima preporučujemo Plavi meni koji je fokusiran na uzbudljive okuse i inovativne kuharske tehnike. Ima tu i okruglica od jastoga i goveđeg repa, kozica, bifteka, tri vrste plave ribe, Jakobova kapica, fine grdobine, creske janjetine – pa čak i octoburger! Sladoled od koromača i spužva od čokolade deserti su na kraju ove jedinstvene JRE eno-gastro ture po Istri.

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Putovanja

Ove su europske destinacije idealne za putovanje na budžetu

  • Posted on 20. ožujka 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Ispunjen život

Anatomija ljubavi: Postoji li ljubav na prvi pogled?

  • Posted on 22. ožujka 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Putovanja

Booking.com: Ovo je 5 najsrdačnijih županija u Hrvatskoj u 2025.

  • Posted on 18. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
  • 3 min
  • Autor: Booking PR
  • Foto: Booking
Pročitaj
  • Putovanja

Kamo odvesti mamu za Majčin dan? Imamo super ideje!

  • Posted on 8. svibnja 2025.9. svibnja 2025.
  • 5 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: pexels, Promo
Pročitaj
  • Putovanja

Iskoristite 15 % popusta za letove u Stockholm, Berlin i München!

  • Posted on 30. travnja 2025.29. travnja 2025.
  • 1 min
  • Autor: CROATIA AIRLINES PR
  • Foto: Promo
Zašto biste trebali posjetiti Hamburg? Zato što je ovo grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Pročitaj
  • Putovanja

7 razloga zašto je Hamburg destinacija koju morate doživjeti

  • Posted on 25. travnja 2025.25. travnja 2025.
  • 5 min
  • Autor: Croatia airlines native
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Putovanja

Vodič kroz Veronu za hedoniste: Hrana, vino i kulturni klasici

  • Posted on 15. travnja 2025.15. travnja 2025.
  • 3 min
  • Autor: Mirela Sorić
  • Foto: pexels, Privatna arhiva
Pročitaj
  • Putovanja

Proljetni bijeg: 4 domaće destinacije koje Hrvati obožavaju

  • Posted on 8. travnja 2025.8. travnja 2025.
  • 4 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Pexels, promo
Spremni za nezaboravno putovanje? Pripremili smo 7-dnevni vodič kroz najbolje što Madrid nudi – dan po dan
Pročitaj
  • Putovanja

Madrid u 7 dana: Istražite ritam, okuse i ljepotu španjolske prijestolnice!

  • Posted on 27. ožujka 2025.27. ožujka 2025.
  • 6 min
  • Autor: Croatia airlines native
  • Foto: unsplash
Pročitaj
  • Putovanja

Iskusite život lokalaca: 4 najbolja odredišta za autentičan boravak u inozemstvu

  • Posted on 25. ožujka 2025.25. ožujka 2025.
  • 6 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Booking
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • Kako za sebe i djecu odabrati siguran proizvod protiv komaraca? (I zašto je to danas važnije no ikad)

    • Posted on 16. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • 4 min
    • Foto: Biljkoljupka
    Pročitaj
  • Meri Goldašić je Influencerica godine: “Autentičnost uvijek pronađe put”

    • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • 1 min
    • Foto: Domagoj Karačić
    Pročitaj
  • Tajni doručak – kuhanje izravno na radnoj ploči, bez kompromisa u estetici

    • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: PR
    Pročitaj
  • Studio Dental Frntić

    Digitalna stomatologija i integracija tehnologija

    • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: Studio Dental Frntić
    Pročitaj
  • Ova 3 faktora krivci su za demenciju – pogađaju ‘slabe točke’ našeg mozga

    • Posted on 15. svibnja 2025.13. svibnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Booking.com: Ovo je 5 najsrdačnijih županija u Hrvatskoj u 2025.
    • Posted on 18. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Booking
  • 2
    Muče vas hemoroidi? Dr. Ina Posavec otkriva zašto nastaju i kako ih držati pod kontrolom
    • Posted on 17. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels, Poliklinika Sinteza
  • 3
    Stvaraš. Padaš. Ustaješ. Mijenjaš. – Poduzetnički mindset dijeli znanje s generacijama koje dolaze
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Renata Sedlar
  • 4
    Zaboravite na vosak, britvice i urasle dlačice – put do savršeno glatke kože nikada nije bio lakši
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: PHILIPS
  • 5
    Samo danas: 30% popusta na sve omiljene brendove!
    • Posted on 16. svibnja 2025.16. svibnja 2025.
    • Foto: Promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Antistres & Antiage program za žene: Ples, vježbe i edukacija na prekrasnoj lokaciji u Šibeniku
    • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • Foto: PR
  • Praćenje EKG-a kod kuće: Zašto je važno i kako nam u tome može pomoći Omron Complete
    • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
    • Foto: Medikor
  • Ova 3-minutna navika može vam pomoći da živite dulje, tvrde znanstvenici
    • Posted on 15. svibnja 2025.13. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Muči vas alergija koja je još gora po noći? Saznajte zašto se simptomi pogoršavaju kad legnete i naučite kako ih brzo i učinkovito ublažiti
    Zašto je alergija gora po noći? 6 krivaca za loš san (i rješenja koja pomažu)
    • Posted on 15. svibnja 2025.13. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.