Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Posjetitelji iz Hrvatske i regije oduševljeni prvim danom Greencajta
    • Posted on 25. svibnja 2023.25. svibnja 2023.
    • Foto: promo
  • Pizza sa špinatom na francuskom kruhu – recept koji će svi obožavati
    • Posted on 25. svibnja 2023.25. svibnja 2023.
  • Vidi više od boje: Udomi ljubimca i obilježi dragocjene trenutke s njim – zauvijek!
    • Posted on 25. svibnja 2023.24. svibnja 2023.
    • Foto: Samsung promo
  • U splitskom HNK najavljeno drugo izdanje Green Future konferencije
    • Posted on 24. svibnja 2023.24. svibnja 2023.
  • Z Field Dual je najtraženiji inovativni tretman za bezbolno oblikovanje mišića i tijela!
    • Posted on 24. svibnja 2023.24. svibnja 2023.
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
354

Početna stranica Lifestyle Doza inspiracije Ana Ugarković – Žena koja širi vidike

  • Doza inspiracije

Ana Ugarković – Žena koja širi vidike

Ženska posla, časopis za žene u najboljim godinama, u novom broju donosi intervju s Anom Ugarković

  • Posted on 30. travnja 2013.2. rujna 2019.
  • 7 min
  • Autor: Ženska posla
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Dvije godine radili smo zajedno emisiju ”Kod Ane”, ona ispred, a ja iza kamere. Dijelimo istu ljubav prema kuhanju, i to obvezno za nekoga jer inače nije gušt. Dok je Ana pred kamerama spravljala bakanalije, sa strane bi se uvijek našla rajngla domaćeg čušpajza i pokoja kobasa, čvarci i špek, za nju i za nas, televizijsku ekipu.

 Iako zaljubljenik u kuhanje, priznajem da sam, prije nego što sam upoznao Anu, bio pomalo rob tradicije i mamine kuhinje (nedajbog nekaj protiv iste) i ponekad bih njurgao sebi u bradu, gledajući Anine recepte: “A gdje da ja to nabavim, pa nismo u Maroku…” No nakon nekog vremena provedenoga uz njezine kulinarske čarolije i meni su se otvorili vidici i proširila okusna paleta. Otkrio sam da naše tržnice kriju mnogo, mnogo više dragocjenosti od običnog grincajga i graha. 
 
Stvarno volim Aninu kuhinju jer Ana kuha iz srca, a samo tako spravljena  jela imaju ono nešto… više! Drago mi je što je ostvarila svoj san i otvorila restoran jer sada znam gdje mogu doći pojesti i popiti nešto fino i pritom se osjećati kao kod kuće. A i Anu mi je uvijek drago sresti jer je divna, topla žena i na svoju sreću mogu reći da mi je i draga prijateljica.  
 
 
Ana Ugarković  - Žena koja širi vidike
Mali bar Ane Ugarković je u kratko vrijeme postao omiljeno mjesto za uživanje u dobroj hrani i dobroj svirci
 
 
Jednom si rekla da se nadaš kako će tvoj san o vlastitom restoranu ostati neostvaren. Zašto?
 
Pa nekako… Dugo mi je trebalo da se uopće odvažim upustiti u vlastiti posao, jer kad jednom uđeš u to – nema natrag, a ja sam cijenila onaj osjećaj slobode koji imaš kad radiš kao slobodnjak… Jednom kad zaposliš ljude, ne možeš reći: „E, ja sad to više ne bih.“ S druge strane, iz današnje perspektive, takvo mi se razmišljanje čini smiješnim, jer ovaj mi je posao donio puno nekakvih drugih satisfakcija. 
 
Radili smo dvije godine zajedno. Reci što ti je bilo najteže – osim mene, naravno?
 
Moram priznati da malo me frustriralo kuhati za kameru a ne za ljude. Sjećaš se da smo često o tome razgovarali i da bih ja šizila jer su mi svi govorili da se to snima za televiziju i da se ne trebam stalno brinuti je li sve dosta posoljeno… Ali meni je to važno kad kuham, važno mi je da sve bude ukusno. Srećom, tu ste bili vi, televizijska ekipa, koja je to na kraju i jela pa sam od vas dobivala povratne informacije. To je zapravo bit kuhanja: uvijek kuhaš ZA NEKOGA i želiš da taj netko bude s tim zadovoljan, da mu bude fino i da u tome uživa.
Bolje se osjećam sada kad kuham bez kamera, kad nema tog čekanja dok se namjeste svjetla, kad se ne brinem hoće li se za to vrijeme nešto ohladiti… Druga stvar koja mi je bila teška u tom poslu je to što je sve na kraju ipak postalo malo previše sponzorirano i nekako tu čovjek izgubi sebe… Moraš u recept uklopiti nešto što možda inače ne bi, i to je šteta, šteta je što danas na televiziji gotovo da i nema autorskih kuharskih emisija koje bi bile oslobođene takvih stvari, jer ovako to sve nema baš puno smisla. 
 
Svojevremeno smo puno u tisku čitali o tvojim depresijama, novinari su te  stalno o tome ispitivali… Ja ću sada „obrnuti lopatu“ i pitati te kako je živjeti punim plućima?
 
Super. Mislila sam da će cijela ova priča s pokretanjem vlastitog restorana biti mnogo teža, ne što se tiče kuhanja jer tu sam stekla samopouzdanje, ali bilo me strah ući u posao, nositi se sa svim tim, s birokracijom… Ja sam do sada uporno odbijala doznati što je to virman i takve stvari. Ha, ha, ha. 
 
Da, da, to ste vi umjetničke duše, čekate da netko drugi obavi dosadan posao…
 
Da, ali kad uđeš u sve to… Evo, sad sve te poslove sama obavljam, i to uspješno, i moram ti reći da uživam i u tom dijelu, jer kad vodiš svoj posao, moraš znati te stvari, moraš ih rješavati. Ne mogu samo kuhati i reći da me baš briga koliko što košta i koliko imamo novca na računu – te stvari su sastavni dio cijele priče. Znaš, ono tvoje prvo pitanje da sam se nadala kako mi se neće ostvariti san – sad se to sve nekako samo posložilo i baš mi je drago. Mislim, nisam ja sad jednog dana odjednom odlučila da ću to napraviti, nego je to bio splet okolnosti. I sad mi je baš drago zbog svega toga. 
 
 
Ali imala si i pomoć… Koliko znam, ti si osoba koja se nikada nije bavila sportom, osim što voliš šetati sa psom. Kako to da sada ljubiš avanturista, alpinista… ?  
 
A kako to da on ljubi mene koja sve to nisam? Tak’ ti je to. 
 
 
Koliko ti Igor pomaže u poslu?
 
Mi smo zajedno u tom projektu. Ne mogu reći da ne bih to sve mogla sama, ali bilo bi mi puno, puno teže. Sada si podijelimo poslove, jer nitko ne može biti na pet strana u isto vrijeme. Tako se ja uglavnom bavim menijem, kuhinjom i tim stvarima, a on nabavom i slično. O financijama se brinemo zajedno. Super je što imamo sličan pristup poslu, on je možda čak u nekim stvarima konkretniji, praktičniji… 
 
 
Nakon svih onih divnih recepata po kojima si ti skuhala – a ja ih pojeo – što najviše voliš kuhati za sebe? Što je hrana tvog zadovoljstva?
 
To ovisi o trenutku. 
 
 
Da? A nije čokolada?
 
Ma je. Čokolada je, iako baš ne bih smjela pretjerivati, ali… Evo tu sad sve davim s ovim našim hambićima koje obožavam, to mi se uvijek jede. Volim najobičniju paštu s paradajzom, to isto mogu jesti svaki dan… Ali teško mi se odlučiti, mijenja mi se to. U posljednje vrijeme često jedemo tu u restoranu jer drukčije ne stižemo, a tu se kuha sve ono što volim, znam kako je napravljeno i uživam u toj hrani. 
 
„Jelo mora komunicirati sa svim osjetilima.“ Objasni to malo, što ti to znači?
 
Pa najprije je važno ono vizualno. Ako na tanjuru imaš sve bež (ha, ha), onda… Ja jako razmišljam o tome kako jelo izgleda. Neki dan sam, recimo, stavila na facebook jedne nove raviole koji su zeleni, onako sa šparogama, unutra je bijelo… I kaže mi Anita: “Idemo staviti nešto malo crvenoga…” Stavili smo malo ove pikantne papričice koja nije zapravo pikantna kad joj se izvade sjemenčice i tanko smo je narezali. Ljudi su poslije komentirali kako to idu paprike sa šparogama, ali zapravo, kad smo probali jelo, shvatili smo da je od te ideje da se doda samo malo boje nastao fantastičan okus.  Eto tako, neke stvari nastanu i na taj način. Naravno da je okus najvažniji, a i miris… Neka jela mirišu već izdaleka, neka malo manje… Pa ipak,  prvi dodir je dodir očima. A ponekad su nam oči veće od želuca… 
 
 
>> Ostatak intervjua s Anom Ugarković pročitaj u časopisu Ženska posla koji ćeš pronaći na svim kioscima
 
 
www.zenskaposla.hr
 

 

S Anom Ugarković razgovarao: Zoran Happ
Foto: Jasmina Cviljak
Šminka: Renata Raguž Belko

 

Ana Ugarković  - Žena koja širi vidike

 

Darujemo pretplatu na Ženska posla! 
 
Želiš li svakog mjeseca uživati u časopisu  Ženska posla koji će stizati redovito na tvoju kućnu adresu? 
Pošalji nam na info@naturala.hr dobar razlog zašto bi baš Ti trebala osvojiti pretplatu na Ženska posla, a mi ćemo tvoj dobar razlog nagraditi pretplatom.
 
 
Pravila darivanja:
 
– Moraš biti punoljetni i registrirani korisnik Naturala.hr
– Prijavu šalji na info@naturala.hr.
– Važno – u subject maila obavezno stavite naziv: Pretplata na Ženska posla
 
 
Što trebaš navesti u prijavi?
 
U prijavi je obavezno navesti odgovor na nagradno pitanje, ime, prezime, nick na Naturali, adresu i broj telefona/mobitela. Ostala pravila darivanja možeš pronaći ovdje.
 
 
Do kada se mogu prijaviti?
 
Prijave šaljite do petka, 3. svibnja 2013.
 
 
06. svibnja 2013.
 
Pretplatu na Ženska posla osvaja: 
 
Svjetlana Kormerl Vlašić
 
 
" Zašto baš ja…? Jer mi se bliži 40-a, jer ovo tipkam na radnom mjestu trudeći se da laktove ne umočim u skoro pojedene lazanje s povrćem,  jer u ostalim prozorima na 2 ekrana pred sobom imam otvorena 3 programska alata koja čekaju nastavak programiranja (prvo lazanje!),a u browseru plan sutrašnjeg obiteljskog izleta u Postojnu, jer sam naučila da IMAM vremena za jogu dvaput tjedno nakon posla i da muž sasvim uspješno pronalazi put posao-vrtić-stan. Čak se sjeti uzeti i dijete. Jer svim ženama želim da takve stvari nauče na lakši način.
Jer uživam čitajući Ženska posla u busu nakon joge.Volim vas i nadam se da ćete još dugo uspješno plivati visoko na površini "žutog" mora tabloida. Ma šta plivati, lebdjeti! :)"
Svjetlana
 
 
 
 
 
 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Ekologija

Posadite povrtnjak na vašem balkonu

  • Posted on 23. travnja 2013.2. rujna 2019.
  • Autor: Žena.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Ispunjen život

Stavite se u njihove cipele

  • Posted on 2. svibnja 2013.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Doza inspiracije
  • Ispunjen život

Prepoznajete li Mateu? Danas je mršavija gotovo 35 kilograma

  • Posted on 16. svibnja 2023.16. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo PR
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Kako Drew Barrymore drži kaos u kućanstvu i loše navike – pod kontrolom?

  • Posted on 15. svibnja 2023.14. svibnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Instagram
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Boho i posebni detalji – obožavamo modne kombinacije s daškom prošlosti

  • Posted on 14. svibnja 2023.14. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

TOMMY HILFIGER predstavio svoju kampanju ‘Classics Reborn’ za proljeće 2023.

  • Posted on 11. svibnja 2023.11. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: promo PR
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Vedrana Orlović: Chia puding i mliječni kefir kao zvijezde triju zdravih prijedloga za doručak

  • Posted on 10. svibnja 2023.10. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Doza inspiracije

BeeVenom – hrvatski brend kozmetike s najkvalitetnijim pčelinjim otrovom na svijetu!

  • Posted on 8. svibnja 2023.8. svibnja 2023.
  • 5 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: BeeVenom promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Trzate se u snu? Evo što vam tijelo pokušava poručiti

  • Posted on 6. svibnja 2023.4. svibnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Svi žele prespavati u ‘svemirskom brodu’ izgrađenom u samo 10 dana!

  • Posted on 27. travnja 2023.26. travnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Promo
Najnovije
  • Gubitak težine nije glavni razlog zašto većina vježba – ovo je glavni motivator u 2023.!

    • Posted on 24. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 3 min
    Pročitaj
  • Answear Wear&Share – recikliranjem stare odjeće do pošumljavanja Hrvatske

    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 2 min
    Pročitaj
  • Održivi dizajn: Stara rafinerija nafte postaje zeleni kulturni park!

    • Posted on 23. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 2 min
    Pročitaj
  • Kako su tri entuzijasta u Splitu okupila svjetsku elitu održivog poslovanja i zelenih tehnologija

    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 3 min
    Pročitaj
  • Inovator Tvrtko Matijević predstavio ‘prirodni botox’ – BeeVenom touch serum za lice

    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • 4 min
    • Foto: Nikola Zoko
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Posjetitelji iz Hrvatske i regije oduševljeni prvim danom Greencajta
    • Posted on 25. svibnja 2023.25. svibnja 2023.
    • Foto: promo
  • 2
    Pizza sa špinatom na francuskom kruhu – recept koji će svi obožavati
    • Posted on 25. svibnja 2023.25. svibnja 2023.
  • 3
    Vidi više od boje: Udomi ljubimca i obilježi dragocjene trenutke s njim – zauvijek!
    • Posted on 25. svibnja 2023.24. svibnja 2023.
    • Foto: Samsung promo
  • 4
    U splitskom HNK najavljeno drugo izdanje Green Future konferencije
    • Posted on 24. svibnja 2023.24. svibnja 2023.
  • 5
    Z Field Dual je najtraženiji inovativni tretman za bezbolno oblikovanje mišića i tijela!
    • Posted on 24. svibnja 2023.24. svibnja 2023.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
354
Najnovije objave
  • Održana večer zahvale “Hvala, sestro”: ‘Biti medicinska sestra je poziv, a ne posao’
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • Foto: promo
  • Uoči Majčinog dana Curaprox naučio mame i djecu svih uzrasta kako održavati oralnu higijenu!
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • Foto: Nikola Zoko
  • Vino uz žlicu u Nico’su – bistrou u srcu Zagreba
    • Posted on 22. svibnja 2023.23. svibnja 2023.
    • Foto: Nikola Zoko
  • Bezuvjetna ljubav: Ove su pasmine pasa – najrazmaženije!
    • Posted on 22. svibnja 2023.21. svibnja 2023.
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost web-stranice. Daljnjim korištenjem web stranice potvrđujete da ste suglasni s politikom kolačića. Slažem seKolačići