Advertisement
Predstavljamo

Zlatni homeopatski savjeti iz Zlatne knjižice

Homeopatija kao grana komplementarne medicine, sa sve većim brojem zagovornika diljem svijeta, zbog svoje je djelotvornosti, ali i neškodljivosti, prilagođena cijeloj obitelji, čak i trudnicama i najmlađima

Zlatni homeopatski savjeti iz Zlatne knjižice
Homeopatija je prirodna medicinska znanost koja ima jedinstvene prednosti pred ostalim načinima liječenja. Predstavlja najbolji izbor kao sigurni način liječenja koji jača imunitet beba, djece i odraslih. Homeopatija aktivira imunosni sustav te potiče prirodni kapacitet samoizlječenja i samoobranu organizma.
 
Za razliku od drugih načina liječenja, homeopatija nema štetnih nuspojava ni kontraindikacija jer koristi minimalne doze korisnih tvari (tvari u visokom stupnju razrjeđenja).
 
Načelo “slično se liječi sličnim” - “similia similibus curentur” koje je osnovno načelo ove komplementarne grane medicine- znači da se bolest može liječiti supstancom koja je u stanju proizvesti simptome slične onima od kojih pati pacijent. 
 
Dr. Samuel Hahnemann (1755 - 1843), liječnik, kemičar i ljekarnik smatra se u homeopatiji najznačajnijim osnivačem sustavnog istraživanja i liječenja. Hahnemann je u Njemačkoj, a kasnije i u Francuskoj počeo liječiti pacijente prema načelu “slično se sličnim liječi” te je ustvrdio da je za brzo, blago i trajno poboljšanje potrebno koristiti infinitezimalno razrijeđene doze aktivne tvari.
 
Kada je riječ o bolestima koje se pojavljuju učestalo tijekom zimskog perioda – gripa, česte prehlade i ostale virusne infekcije, upala sinusa itd. homeopatiju nudi svoja učinkovita i neškodljiva rješanja od kojih neka djeluju gotovo trenutačno. 
 
Homeolab/ Homeocan, renomirana kanadska tvrtka, donosi nam homeopatske remedije koje bi svaka obitelj trebala imati u sastavu svoje kućne ljekarne. HOMEOLAB-ove homeopatske proizvode možete nabaviti u bilo kojoj ljekarni u Hrvatskoj, a HOMEOCAN - ove Phytocaps i u biljnim drogerijama.
Uvoznik Homeolaba / Homeocana za Hrvatsku – Naturalia d.o.o.  
 
Zlatnu knjižicu u kojoj ćete moći pronaći savjete vezane uz homeopatsko liječenje cijele obitelji možete preuzeti na ovome linku.
 
Kako se homeopatijom boriti protiv zimskih virusnih infekcija i komplikacija koje one mogu izazvati? 
 
Kada je o virusnim infekcijama riječ, najčešće se zimi pojavljuje gripa, ali se mogu pojaviti i druga virusna oboljenja respiratornog sustava. Homeopatija se pokazala kao izuzetno učinkovita metoda i kod prvih simptoma virusnih bolesti, ali i za ublažavanje simptoma koji su se već razvili. Što od homeopatskih preparata možemo koristiti kod gripe, prehlade i kašlja i upala sinusa.


Gripa
Naturcoksinum – Flu relief 
Pelete kod prvih simptoma gripe i viroze, jednokratni dozatori u obiteljskom pakiranju.
 
Ako osjećate da vas hvata gripa – djelujte odmah. Čim se pojave prvi simptomi - povišena temperatura, slabost, groznica, curenje nosa i bol u mišićima - uzmite Homeolabov Naturocoksinum koji djeluje trenutno.
 
Način primjene i doziranje:  Odrasli i djeca, rastopite cijeli sadržaj jednog dozatora (cijele jedne bočice) ispod jezika svakih 8 sati ili čak i češće, po potrebi. Naturcoksinum – Flu relief  je najjači Homeolabov imunoterapeutik, i ujedno najtraženiji homeopatski pripravak – djeluje kao prirodni analgetik i antipiretik. Ako uzmete pripravak na prve znakove gripe, dovoljna je jednodnevna terapija. Počnete li koristiti pripravak nakon što vas je gripa svladala pred dan ili dva, koristite pripravak Naturcoksinum-Flu relief dva do tri dana.
Naturocoksinum se može koristiti i kao prevencija u doba gripe - preporučujemo koristiti po jednu bočicu (dozator) tjedno.
 
Nuspojave i kontraindikacije: Naturcoksinum – Flu relief nema nuspojava ni kontraindikacija te ga mogu koristiti i djeca i odrasli, trudnice i osobe koje pate od visokog tlaka.
 
Sastav: Anas Barbariare hepatis et cordis extractum 200C
 
Pakiranje: Kutija sa 6 dozatora à 1 g
 
Komplementarni tretmani: phytocaps Echinacea (Ehinacea) kapsule za jačanje imuniteta, Homeolab

 

Prehlada i kašalj 
Cough & Cold relief 
Pelete za prehladu i kašalj, infekcije donjih dišnih puteva.
 
Bakterijama i virusima koji nas okružuju, osobito u sezoni prehlada i gripe, podlegnuti neće svi - samo oni kojima je imunitet oslabljen. Ojačati imunitet i pomoći u ozdravljenju- to je cilj homeopatskog liječenja. Prirodna svojstva koja sadržavaju Cough & Cold (Prehlada i kašalj) pelete ublažavaju kašalj popraćen promuklošću, bronhitis, problem sa povećanom sluzi,, grloboljom i vrućicom.
 
Način primjene i doziranje: Rastopite 3 ili 4 pelete ispod jezika 3 puta dnevno. Djeca od 2-12 godina koriste pola doze.
 
Sastav: Drosera Rotundifolia (rosika) 4X(D) - smiruje kašalj i bolove u grudnom košu izazvane kašljem kao i promuklost
Ipecacuanha (korijen ipekaka) 6X(D) - smiruje kašalj i bronhitis
Arsenicum album (arsenov oksid) 12X(D) - pomaže kod stezanja i pečenja u grudima pri svakom kašljanju; sluz je oskudna, a ispljuvak pjenast. Također, onemogućava prekomjerno izlučivanje sekreta.
Belladonna (velebilje) 4X(D) - smiruje tegobe kod prehlade, grlobolje, kongestije gornjih dišnih putova i vrućice.
Kalium bichromum (kalijev bikormat) 12X(D) - koristi se kod obilnog zelenkasto-žućkastog sluzavog sekreta.
Pulsatilla (sasa) 12X(D) - smiruje suhi kašalj i vlažni kašalj s izbacivanjem sluzi.
Mercurius solubilis (Hahnemannova otopina žive) - pomaže kod grlobolje, oštrih bolova u grlu i krajnicima, te kod prehlada.
 
Pakiranje: 80 peleta
 
Komplementarni tretmani: Naturcoksinum-Flu relief (gripa), pelete, Sinus Relief (sinusi), pelete; Phytocaps Echinacea (Echinacea), kapsule Homeolaba za jačanje imuniteta. 

 

Sinusi 
Sinus relief
Pelete koje pomažu kod upala sinusa.
 
Homeolabov Sinus Relief pripravak osigurava ublažavanje simptoma bolne upale sinusa poput glavobolje, pritiska, začepljenja nosa, te otečene i vlažne sluznice nosa. Iznimno je učinkovit, brzo djeluje i ne izaziva pospanost. Jača imunitet i sprečava recidive - učestale upale sinusa, a djelotvoran je i kod kroničnog sinusitisa. Sinus relief je vrhunski sinergistički homeopatski pripravak.
 
Način primjene i doziranje: Rastopite 3 ili 4 pelete ispod jezika 3 puta dnevno. Djeca od 2-12 godina koriste pola doze.
 
Sastav: Allium cepa (crveni luk) 9X(D) - smiruje upalu nosa koju karakterizira curenje sluzi iz nosa.
Euphrasia officinalis (vidac) 9X(D) - smiruje upalu očiju i nosa.
Sticta pulmonaria (plućnjak) 9X(D) - smiruje pritisak u korijenu nosa i oslobađa suh, 
začepljen nos.
Nux vomica (otrovni orah) 9X(D) - ublažava osjetljivost, upalu i začepljenost gornjih dišnih putova, te bol u nosnicama.
Hydrasstic canadensis ( zlatna foka) 4X(D) - preporučuje se iscrpljenim, oslabljenim pacijentima s kroničnim žućkastim, gustim sekretom koji često nadražuje nosnice.
Thuja occidentalis (američki klek) 4X(D) - koristi se kod upala sa zelenim sekretom neugodnog mirisa.
Hepar sulphuris calcareum (Hahnemannov kalcij sulfid) 9X(D) - ublažava upalu sluznica i oštru bol koja se pogoršava od dodira ili udisanjem hladnog 
zraka.
 
Pakiranje: 80 zrnaca
 
Komplementarni tretmani: Echinacea phytocaps (Ehinacea) kapsule za jačanje imuniteta, Homeolab, Allergy Relief (alergija), homeopatski pripravak Homeolaba - ako je alergija uzrok upale sinusa, Cough&Cold Relief (prehlada i kašalj), pelete.
 
Nagradna igra: Homeopatija me čuva od zime!
 
U nagradnoj igri dijelimo registriranim korisnicima dva pripravka Naturocoksinum koji mogu biti vaši ako točno odgovorite na nagradnu pitalicu: 
Koji je točan sastav homeopatskog pripravka Naturocoksinum?
 
Svoje odgovore šaljite na info@naturala.hr , u subject maila obavezno stavite naziv nagradne igre: Homeopatija me čuva od zime!
 
Što treba navesti u prijavi? 
U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, nick na Naturali, adresu i broj telefona/mobitela.
 
Do kada traje nagradna igra? 
Nagradna igra traje od srijede, 29. veljače do petka 02. ožujka 2012. godine.
Imena nagrađenih, izvučenih metodom slučajnih brojeva, objavljujemo 03. ožujka, u subotu.
 
Sretno!!!
 
05. ožujak 2012.
 
U nagradnoj igri Homeopatija me čuva od zime preparat Naturocoksinum - Flu relief osvojile su:
1. Antonija Milić (tonica)
2. Helena Stančić (krastavac)
 
Dobitnice će ovaj tjedan kontaktirati marketing i obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade!
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Zlatni homeopatski savjeti iz Zlatne knjižice- komentira Naturala.hr Naturala.hr
    Zahvaljujemo svima na prijavama. Pobjednika ćemo, zbog kolektivne redakcijske gripe, odabrati u ponedjeljak. Hvala na razumijevanju!

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se