Zdravo i fino

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom

Okusi i mirisi otoka Pašmana dolaze na tvoj stol zahvaljujući trima popularnim proizvodima OPG-a Matulić: Pestu Pašmanese, Pašmaneru i acetu od smokve Pašman Libre

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom

Mladi bračni par Matulić svojim je brandom kozmetičkih i prehrambenih proizvoda obogatio turističku i gastronomsku ponudu otoka Pašmana. Ana i Krsto Matulić domaće su proizvode poput maslinovog ulja i ljekovitog bilja pretvorili u prave otočne poslastice koje s ponosom nose oznaku Hrvatski otočni proizvod.

Anina je znatiželja i želja za eksperimentiranjem prvo iznjedrila mirisne sapune na bazi maslinovog ulja i aromatiziranog otočkog bilja, da bi nedugo potom proširili proizvodnju na ostale proizvode za njegu tijela i kose, kao što su kreme, pilinzi te sprej za kosu i tijelo. Svjesni blagotvornog potencijala dalmatinskog smilja za zdravlje i ljepotu kože, njihova kozmetička linija proizvoda uključuje i Hidratantnu dnevnu kremu sa smiljem Immortelle te druge fine kremice koje će vašu kožu ostaviti nahranjenom i njegovanom.

>> Ana i Krsto Matulić: Ljepotu i bogatstvo Pašmana pretočili smo u naše proizvode

Linija prehrambenih proizvoda, za koju je glavni i odgovorni Anin suprug Krsto, u sebi spaja autohtone otočke proizvode s modernim zaokretom. Tako se u ponudi nalaze Pašmanska kvasina, izvorni proizvod s otoka Pašmana, Aromatizirana sol s lokalnim travama, aceto od smokve Pašman Libre te namaz od sira i bosiljka Pesto Pašmanese. Za kraj još ostaje zaljutiti dan uz njihov Pašmanero, domaći ljuti umak od čili papričica i pašmanske kvasine, bez aditiva i konzervansa.

A zimski ručak prožet okusima i mirisima otoka Pašmana može se naći i na tvojem stolu. Isprobaj recepte prema preporuci Ane i Krste Matulića u kojima su glavne zvijezde tri popularna proizvoda OPG-a Matulić.

Za predjelo: Pesto Pašmanese - namaz od bosiljka i sira


Sastojci:
- 5 dkg badema
- 1 dcl maslinovog ulja
- 20 dkg svježeg lista bosiljka
- 10 dkg parmezana
- 200 dkg svježeg sira
- češnjaka i soli po želji

Sve izmiksati i namazati na prepečenac. Može se poslužiti i s tjesteninom jer nije tajna da se Pesto Pašmanese i tjestenina vole.

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom


Za glavno jelo: Sipa s bobom i Pašmanerom

Sastojci:
- 1/2 kg sipe
- 250 g boba

Nasjeckati i popržiti luk, ubaciti nasjeckane sipe, dodati peršin, češnjak, ružmarin i origano. Kuhati na laganoj vatri 30-ak minuta pa dodati malo bijeloga vina. Zatim ubaciti svježi bob i kuhati još 10-ak minuta. Na kraju, kad je sve gotovo, dodati Pašmanero. Baš onoliko koliko treba. Pašmanero svakoj sipi daje poseban gušt.

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom

Za desert: Ledena smokva

Sastojci:
- 3 kuglice sladoleda
- kuglica svježeg sira
- 2 jušne žlice mljevenih suhih smokava

Sve izmiksati i ostaviti da se zaledi. Izvaditi u obliku kuglica i na kraju preliti s najboljim acetom od smokve - Pašman Libre.

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom

Osim u trgovini OPG Matulić na Pašmanu, njihove domaće proizvode potraži i u Zagrebu – kozmetika je dostupna u dućanu Kantarion, a Pašmanero u dućanu Bura i sol. Narudžbe su moguće i preko njihove Facebook stranice.

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.