Advertisement
Ekologija i energija

Zeleni tutač na šteker osvaja Europu

Prvi hrvatski električni automobil XD Concept predstavljen na Geneva Motor Showu, nakon što je u sklopu dm zelene turneje proputovao Europu

Zeleni tutač na šteker osvaja Europu

Prvi hrvatski električni auto XD tvrtke DOK_ING stigao je na svoje finalno odredište – Geneva Motor Show. U sklopu dm zelene turneje, na putu od Dubrovnika do Geneve dugačkom preko 1.415 kilometara, vozački tim Marko Lasić Nered  i Tomislav Boško iz tvrtke DOK_ING prvi su hrvatski električni automobil punili u dm prodavaonicama kako bi javnost upozorili na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila koja su iznimno isplativ i ekološki prihvatljiv oblik prijevoznoga sredstva. 

Zeleni tutač na šteker osvaja Europu

Ljubljana

 ˝Zapravo još ne možemo vjerovati da je ova zelena avantura gotova. Drago nam je da smo i mi imali svoga konja za trku na tako prestižnom događanju i da je i tamo privukao pažnju. XD je vizualno jako atraktivan, softverski izuzetno jak i izuzetno ekonomski isplativ te u potpunosti pogoduje okolišu i njegovoj zaštiti i kao takvog ga prepoznaju. Ipak, najvažnije od svega nam je poruka ova dm zelene turneje koja je došla do šire javnosti, osobito u Hrvatskoj, bitno je da se o ovoj problematici priča i da se na njoj radi˝, istaknuo je Marko Lasić Nered, idejni začetnik i organizator projekta.
 
Zeleni tutač na šteker osvaja Europu
Salzburg
 
Zelena turneja električnog auta „na dm šteker“, kao dio dm green city projecta,  prvi je u nizu ekološki odgovornih inicijativa i kulturno-edukativnih sadržaja koje će dm u 2012., Međunarodnoj godini energetske učinkovitost, pokloniti građanima te odličan povod podsjećanje i motiviranje građana na ekološki odgovornu kupnju. 
 
Zeleni tutač na šteker osvaja Europu
Stuttgart
 
Tijekom ožujka, svaki kupac u dm-u za 25 bodova na dm active beauty kartici može preuzeti trajnu torbu za kupnju. Dm također želi prilikom svake kupnje podsjetiti kupce na važnost ekološki prihvatljivog ponašanja, pa će tako sve koji se odreknu polietilenske vrećice pri kupnji, dm motivirati s dodatnih 5 eko bodova na dm active beauty kartici. U skladu s politikom održivog razvoja i društvene odgovornosti, dm će sav prihod od prodanih platnenih torbi investirati u kupnju uređaja „Krijesnica“.
 
Zeleni tutač na šteker osvaja Europu
sajam elektronike Nurnberg
 
Radi se o izvornom hrvatskom proizvodu koji se spaja na fluorescentne cijevi te omogućuje uštedu električne energije veću od 50 posto. Dm će uređaj donirati u pet hrvatskih škola kako bi učenici će tijekom boravka u školi imali osvjetljenje najsličnije sunčevom svjetlu koje je potpuno zdravo za oči.
 
 
Zeleni tutač na šteker osvaja Europu
Geneva
 
Organizatori dm green city projecta najavljuju nekoliko zabavnih i edukativnih događanja tijekom predstojećih mjeseci kada će kroz niz akcija, inicijativa, događanja i sadržaja nastaviti širiti poruke o ekološkoj odgovornosti, kao zdravom načinu života.
 
˝Važno je znati koliko puno zapravo možemo učiniti za očuvanje prirode i okoliša i biti energetski učinkoviti i ekološki odgovorni svakoga dana ako svatko krene od sebe, bitno je osvijestiti važnost takvog ponašanja za sebe, prirodu i buduće generacije,˝ naglašava Marko Lasić Nered.
 
 
Više o dm green city projectu saznajte na http://www.dmgreencity.com/
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se