Zdravo i fino

Zatvorite ljeto u staklenke - napravite džem od breskve

Uživanje u breskvama nije rezervirano samo za ljetne dane

Zatvorite ljeto u staklenke - napravite džem od breskve

Ljetno voće, breskve, možete sačuvati sve do zime i to u vidu mirisnog džema. Jednostavan i aromatičan recept za džem od breskve donijet će sa sobom dašak ljeta svaki put kad otvorite teglicu.

Sastojci:
- 1 kg bresaka
- 500 g smeđeg šećera
- 1 čajna žličica ruma
- 1 vanilin šećer
- 1 želin
- sok od pola limuna
- limunova korica

Breskve ogulite, očistite i narežite na komadiće. Dodatno ih usitnite štapnim mikserom te stavite kuhati. Kad smjesa zakipi, dodajte šećer (količinu prilagodite ovisno o slatkoći bresaka) te pustite da ponovno zavrije.

Dodajte rum, vanilin šećer, sok od limuna i limunovu koricu. Na kraju dodajte želin pomiješan s tri žličice šećera pa kuhajte još nekoliko minuta. Kad je smjesa gotova, spremite je u čiste staklenke prethodno sterilizirane u pećnici, zatvorite i pustite da se ohladi. 

Sada vam preostaje samo da uživate u džemu.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.