Advertisement
Ispunjen život

Zaslužujemo to!

Zbog bivših nesretnih ljubavi često se bojimo potpuno prepustiti novoj, zabrinuti od same spoznaje da ćemo se nekome prepustiti u potpunosti; duševno i tjelesno

Zaslužujemo to!

Često se znamo uvući u komplicirane ljubavne odnose iz kojih izađemo povrijeđeni ili ako ipak ne izađemo, ostajemo nesretni kroz cijelo razdoblje. To su odnosi  koji izvlače negativnu energiju na površinu, a zauzvrat ne daju ništa pozitivno. Ti odnosi mogu bit poslovni, obiteljski, no najčešći koji nas pogađaju su oni koji se dogode između partnera.

U raznim životnim razdobljima upoznajemo osobe s kojima želimo ostvariti ljubavnu vezu, no ne ide baš uvijek tako jednostavno. Razni časopisi, tekstovi, knjige i priručnici dijele mnoge savjete kako naći srodnu dušu, kako zadržati osobu pored sebe itd, no unatoč svim savjetima mnogi su i dalje nesretni u svojim vezama, nespremni da naprave onaj konačan rez. Zašto je teško izaći iz kompliciranog odnosa ili komplicirane veze? Jedan od najčešćih razloga je usamljenost. Bojimo se biti sami. Bojimo se ostariti usamljeni, bojimo se živjeti sami, nedostaje nam onaj netko s kim ćemo moći podijeliti naše misli. Tako nesretno usamljeni često biramo partnere koji nam ne pružaju dovoljno, ostajemo u vezi i pokušavamo je učiniti zadovoljavajućom bez obzira što smo od početka znali da nema budućnosti.

Žene se od malena odgaja da budu vesele, nasmijane, zadovoljne, da nađu životnog partnera i zasnuju obitelj. Već od prvih koraka kupujemo im lutkice, kolica za bebe i učimo ih biti spremnima za osnivanje obitelji. Zaboravljamo da je prvo ono što ih moramo naučiti biti zadovoljnima samim sobom. To je prva greška koju svi u nekim trenucima radimo. Ostajemo zarobljeni u odnosu u kojem pružamo više  no što dobivamo. Svaki dan nam postaje nada da će se nešto promijeniti, no rijetko kad ta promjena dođe. Gledamo sretne parove koji blješte sa časopisa i serija u kojima uvijek pobjeđuje suđena ljubav i tako iznova sebe uvjeravamo da je ono što pored sebe imamo dovoljno jer ipak nismo ostali sami i to nam bude  najveći uspjeh.

Zbog bivših nesretnih ljubavi često se bojimo potpuno prepustiti novoj, zabrinuti od same spoznaje da ćemo se nekome prepustiti u potpunosti; duševno i tjelesno, i da će nas ta osoba napustiti. Upravo zbog tog zida kojeg napravimo između nas i partnera, emocije koje se šire su samo one negativne. Zaslužujemo više od toga. Zaslužujemo iskrenog partnera, onog koji se ne boji ljubavi, partnera koji se ne boji iskazati osjećaje, koji je spreman dati sebe cijelog za vezu. Ne trebamo prihvaćati ništa manje od toga. Polagajući nadu u to da će se neiskren odnos promijeniti samo gubimo vrijeme i naše psihofizičko zdravlje. Gubimo vjeru u daljnu ljubav i ostajući u takvoj vezi, vežemo se sve više za taj odnos i bojimo ga se prekinuti. Zaslužujemo puno više. Nije lako biti sam, no mnogo je lakše disati duboko kad smo sami, nego stegnutim grlom biti u vezi koja nema budućnosti, a održava je samo strah od promjena. Promjena, koje nam mogu samo donijeti boljitak i napredovanje.

Zaslužujemo to!

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se