Zdravo i fino

Zapečeni patlidžani s parmezanom

Pripremite lagan i ukusan obrok od ove sezonske namirnice

Zapečeni patlidžani s parmezanom

Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli jako gorke patlidžane izaberite svježe, lagane i srednje velike primjerke sa što manje sjemenki. Mogu se pripremiti na više načina, ali ako ih zapečete u pećnici u kombinaciji s parmezanom - nikako ne možete pogriješiti.

Sastojci

• 3 patlidžana, oguliti i izrezati na tanke ploške
• 2 jaja, istući
• 450 g krušnih mrvica
• 700 ml prethodno pripremljenog umaka od rajčice, maslinovog ulja, češnjaka i bosiljka
• 500 g mozzarelle, narezati
• 40 g naribanog parmezana
• Bosiljak

 

Zapečeni patlidžani s parmezanom

 

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

2. Umočite ploške patlidžana u brašno, jaja, a zatim u krušne mrvice. Ispržite ih kratko na hladno prešanom suncokretovom ulju. 

3. Pripremite umak za špagete od 10 velikih rajčica, maslinova ulja, češnjaka i bosiljka ili ga kupite gotovog u trgovi zdrave hrane.

4. U manju posudu za pečenje ulijte umak za špagete i rasporedite ga tako da prekrije dno. Po umaku rasporedite i ploške patlidžana te dodajte mozzarellu i parmezan. Nastavite nizati slojeve u vis po istom principu i završite sa sirom. Na vrh dodajte bosiljak.

5. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta dok patlidžani ne dobiju zlatno-smeđu boju.
 

U slast!

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se