Zdravo i fino

Zapečeni grah

Zapečeni grah s povrećem odličan je izbor uz nedjeljni ručak

Zapečeni grah

Kuhari.com i Igor Petek nude vam recept za ukusni zapečeni grah s povrćem i slaninom. Ova mahunarka neutralnog je okusa i zbog toga se odlično kombinira s različitim namirnicama i začinima, a dostupnost tijekom cijele godine njegovu široku primjenu pri kuhanju. Iskoristite ovu ideju za nedjeljni ručak i oduševite svoje ukućane bogatstvom različitih povrtnih okusa.

Sastojci za 2 osobe:

- suncokretovo ulje (po potrebi)
- 10 dkg slanine
- 2 srednje velika luka
- 15 dkg celera
- 15 dkg mrkve
- 15 dkg svježe paprike
- 1 žlica glatkog brašna
- 1 žlica crvene mljevene paprike
- 1 konzerva crvenog graha (manja)
- 1 konzerva bijelog graha (manja)
- 1 žlica češnjaka u granulama
- po želji papra
- po potrebi vode
- 1 rajčica (srednja)
- 1/2 šake peršina
- 3 listića ljute crvene paprike

Priprema:

Na vrelo ulje dodajte sitno sjeckanu slaninu i ubacit sitno sjeckani luk čim slanina pusti miris.

Nakon što se luk lijepo zažuti, dodajte mu sitno sjeckani celer, zelenu i crvenu papriku te mrkvu. Pirjajte narednih desetak minuta dok vam povrće ne omekša.

Nakon toga dodajte malo glatkog brašna i dobro promiješajte da se zaprži, a potom začinite s crvenom mljevenom paprikom.

Dodajte crveni i bijeli grah te sve začinite češnjakom i paprom te promiješajte.

Sve zajedno podlijte vodom – da dođe do vrha graha. Pustite da se krčka sljedećih 10-ak minuta uz povremeno miješanje.

Ubacite sitno sjeckanu rajčicu, peršin i dva ili tri listića ljute crvene paprike. Promiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu koja tada ide na 10-ak minuta u pećnicu na 200°C.

 

Dobar tek žele vam
Zapečeni grah

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.