Advertisement
Ekologija i energija

Zajedno do nižih računa

Održana konferencija Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju

 Zajedno do nižih računa

Dvodnevna konferencija "Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju", održana 31. siječnja i 1. veljače u zagrebačkom hotelu Arcotel Allegra okupila je 140 predstavnika javnog, civilnog, obrazovnog i poslovnog sektora iz svih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja. 

Nakon pozdravnih riječi predstavnice organizatora konferencije, predsjednice udruge DOOR - Maje Božičević Vrhovčak, konferenciju je otvorila ministrica Mirela Holy ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode, naglasivši važnost provedbe mjera energetske učinkovitosti i djelovanja na svim razinama društva. Sudionicima su se kroz pozdravne govore također obratili i Johannes Elle ispred Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), Marina Buza Vidas ispred Ureda za udruge VRH i Marijan Maras ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.
 
Tijekom prvog dana niz renomiranih predavača razmotrio je najvažnija područja na kojima mjere uštede energije i energetske učinkovitosti mogu dati ključne doprinose. To su, prije svega, projekti energetske učinkovitosti i ušteda energije na razini lokalne samouprave, aktivnosti osnovnih i srednjih škola te organizacija civilnog društva, uz sustavno praćenje medija.
 
Na konferenciji je i službeno predstavljeno natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti koje je za organizacije civilnog društva, osnovne i srednje škole te gradove i općine otvoreno od 1.2.2012. do 15.1.2013. Detaljne informacije o natjecanju biti će dostupne na internetskim stranicama www.door.hr.
 
Drugi dan bio je posvećen radionicama tijekom kojih su sudionici imali priliku podijeliti dosadašnja iskustva i osmisliti ideje o tome kako potaknuti i promovirati mini-projekte uštede energije i energetske učinkovitosti na razini gradova i općina, organizacija civilnog društva i u školama koje će se moći prijaviti na natjecanje. Ključni cilj konferencije bio je potaknuti javni dijalog o energetskoj učinkovitosti i širu provedbu mjera energetske učinkovitosti djelovanjem na lokalnoj razini.
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se