Advertisement
Zdravo i fino

Za bezglutenski početak dana: Kvinoja s jabukama i cimetom

Ovaj jednostavan, a slastan doručak donosi bezglutensku supernamirnicu kvinoju sljubljenu sa svim aromama jabuke i cimeta

Za bezglutenski početak dana: Kvinoja s jabukama i cimetom
 





Postoji li išta bolje od mirisa jabuka i cimeta? Za sve ljubitelje ove aromatične kombinacije, slijedi dekadentan (a jednostavan) recept za doručak koji će svojim mirisom ispuniti svaki kutak vašeg doma – kvinoja u kombinaciji s jabukama i cimetom.

Kvinoja je namirnica izrazito bogata nutrijentima, a usto je jedini izvor ugljikohidrata koji sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. Sadrži pregršt minerala, uključujući željezo, fosfor, mangan i bakar, a zbog visokog udjela vlakana dobar je izbor ako želite skinuti pokoji kilogram viška. Osim toga, ne sadrži gluten pa u kvinoji mogu uživati i osobe s dijagnosticiranom celijakijom i preosjetljivosti na gluten.

Osim što se koristi kao prilog jelima i u raznim salatama, kvinoja se može koristiti umjesto zobene kaše kako biste dobili topli niskokalorični doručak od žitarica u koji umiješate sušeno voće i malo orašastih plodova. Poslužena za doručak, kvinoja s cimetom i jabukom predstavlja zdravu i bezglutensku opciju za početak dana, a vlakna i bjelančevine pobrinut će se da se osjećate sito i zadovoljno cijelo jutro.

Sastojci

- 1/2 šalice kvinoje 
- 1 i pol šalice vode
- 2 velike jabuke
- 2 čajne žličice cimeta
- med

Priprema

Ogulite jabuke, narežite ih na komade veličine zalogaja.
Dobro isperite kvinoju. Stavite kvinoju u zdjelu s vodom i jabukama. Pustite da zakipi, pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 20 - 25 minuta. Jabuke će biti mekane, a kvinoja će upiti vodu.
Promiješajte i dodajte cimet, a zatim poslužite u dvije zdjelice.
Pospite medom, uz još malo cimeta (po želji).
 

Pročitaj i ovo:

VIDEO: Topla salata od kvinoje i gljiva
Napravi ukusni bezglutenski kruh od kvinoje i chia sjemenki
Kvinoja - idealna za dijabetičare, ali i za mršavljenje

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se