Advertisement
Zdravo i fino

Vruće će dane savršeno rashladiti neodoljivi kokteli s pjenušcem

U ljetnim danima lagani, dobro rashlađeni pjenušci pravo su osvježenje i odličan izbor za ljetne koktele

Vruće će dane savršeno rashladiti neodoljivi kokteli s pjenušcem



Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju ovoga ljeta, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom kakav se čuva u podrumu poznate slavonske vinarije Feravino. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, moderni su, urbani pjenušci, koji će vas najprije privući mladenačkom, hipsterskom etiketom, a potom nezaboravnim okusom.

Jedinstven Grasecco dolazi u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv u vrućim ljetnim noćima, a njihov osvježavajući karakter do izražaja dolazi i u koktelima koje trendseteri jednostavno ne propuštaju. Od ovih pjenušaca Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen zagrebačkog Swanky Monkey Gardena kreirao je Miss i Brku, dva neodoljiva signature koktela. Lagani i jednostavni za pripremu, idealni su za pijuckanje na bazenu ili uz more, ali i za opuštanje u ljetnim večerima.

Vruće će dane savršeno rashladiti neodoljivi kokteli s pjenušcem

Miss Francesca


Sastojci

- šest, sedam kockica leda
- 0,04 dcl Disaronno amaretto
- 0,04 dcl pirea od jagode
- 4-5 listića mente
- 0,01 dcl limete, svježe
- 0,10 dcl pjenušca Francesca

Priprema

U čašu staviti šest, sedam kockica leda, dodati 0,04 dcl Disaronno amaretta i 0,04 dcl jagoda pirea. Dodati par listića mente i 0,01 dcl svježe limete. Na kraju uliti 0,10 dcl Francesce. Uživat ćete bez obzira pijete li ga sami ili u društvu.

Vruće će dane savršeno rashladiti neodoljivi kokteli s pjenušcem

Brko Grasecco

Sastojci

- šest, sedam kockica leda
- 0,05 dcl Italicus
- 0,02 dcl Vanilija syrup monin
- 0,10 dcl  Grasecco extra brut
- 3-4 kriške limete

Priprema

U čašu staviti šest do sedam kockica leda, dodati 0,05 dcl Italicusa, 0,02 dcl Monin sirupa od vanilije i lagano pomiješati barmenskom žlicom.  Nakon toga niz barmensku žlicu uliti 0, 10 dcl Grasecca, ukrasiti s tri do četiri kriške limete i lagano promiješati. Osvježavajući i lagani koktel savršen za uživanje na plaži ili uz bazen.

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se