Advertisement
Predstavljamo

Veliki čičak za detoksikaciju i ljepotu kože

Integralne otopine ljekovitog bilja - SIPF preparati, čuvaju sva ljekovita svojstva biljke u svom izvornom obliku. Ako ćeš znati odgovoriti na pitanje i ti možeš osvojiti SIPF velikog čička za detoksikaciju i ljepotu kože!

 Veliki čičak za detoksikaciju i ljepotu kože

Za razliku od velikog broja preparata ljekovitog bilja na tržištu koje se rade od suhe biljke, integralne otopine svježeg ljekovitog bilja – SIPF preparati, pripravljeni su originalnim procesom stabilizacije putem pothlađivanja, čime su blokirane prirodne enzimatske reakcije karakteristične za klasične procese konzerviranja ljekovitog bilja putem sušenja i ekstrakcije.

Ovo su preparati kod kojih je u isto vrijeme sačuvana cjelovitost i integritet svježe ljekovite biljke.

SIPF preparati (fr. Suspension Intégrale des Plantes Fraîches – integralne suspenzije ljekovitog bilja) revolucionarni su preparati na području fitoterapije. Ovo su jedinstveni proizvodi dobiveni posebnim zaštićenim S.I.P.F postupkom i pripravljeni od cjelovite, svježe ljekovite biljke -bez ekstrakcije, bez sušenja, bez izlaganja kemijskim sastojcima. SIPF preparati rabe se kod velikog broja bolesti i poremećaja, kao i u preventivne svrhe.
 
Integralna otopina velikog čička (SIPF) za detoksikaciju, za zdravu i lijepu kožu 
 
Ljekovite biljke artičoka i čičak najbolje pokazuju  prednosti  primjene  pripravaka dobivenih iz svježih biljaka poput integralnih otopina. Brojne kvalitetne aktivne tvari koje ove biljke sadrže biti će inaktivirane ili uništene u procesu sušenja ili zagrijavanja (kuhanje čajeva). Čičak (Arctium lappa) djeluje na jetru i potiče lučenje žuči, nešto blaže od artičoke. Uz to, čičak blago snizuje razinu šećera u krvi, regulira lučenje masnoća u koži i djeluje protiv bakterija stafilokoka i streptokoka koji su i najčešći uzročnici kožnih infekcija povezanih sa nereguliranim lučenjem masnoća (akne, seboreični dermatitis, psorijaza).
 
Veliki čičak je dvogodišnja biljka koja naraste u visinu 1 do 1,5 metra. Listovi su veliki i srcoliki, veći pri dnu biljke dok se prema vrhu smanjuju. Cvjetne glavice ljubičaste su boje, nalaze se na kratkim stapkama i velike su do 4 cm u promjeru. U fitoterapijske svrhe koristi se korijen biljke koji je velik, razgranat, veličine do 40 cm i ide duboko u tlo.
 
Aktivne tvari i njihovo farmakološko djelovanje 
 
Korijen čička sadrži od 27 do 45% inulina, sluzave tvari poput ksiloglukana i kiselih ksilana, sveukupno 69% polisaharida. Eteričnih ulja sadrži 0,06 do 0,18% od čega je identificirano 66 komponenti od čega su farmakološki najvažniji seskviterpeni i seskviterpenski laktoni. Uz to sadrži poliene i poliine (sumporni spojevi), 1,9 do 3,65% polifenolnih spojeva uključujući kavenu i klorogeničnu kiselinu. Butirolaktoni poput arktigenina i njegovog glikozida arktiina do sada se je uspjelo pronaći samo u voću tako da čičak jedini ima korijen u kojem je dokazano prisustvo ovih spojeva. Svojim sastavom veliki čičak djeluje blago hipoglikemički (smanjuje razinu šećera u krvi), potiče rad jetre i lučenje žuči, djeluje protiv bakterija (stafilokoki, streptokoki) i regulira lučenje masnoća u koži.
 
Indikacije i način korištenja integralne otopine velikog čička 
 
Opće je prihvaćeno stajalište da se pripravci korijena čička koriste kod kožnih tegoba. Sumporni spojevi djeluju direktno protiv gram pozitivnih bakterija streptokoka i stafilokoka. Stoga se primjena velikog čička savjetuje kod infekcija poput folikulitisa i impetiga. Budući da regulira lučenje masnoća u koži, najbolje djelovanje vidi se kao terapija “iznutra” kod upalnih stanja kože praćenih nereguliranim lučenjem kožnog loja, a to su akne, psorijaza i seboreja. Stoga se veliki čičak s opravdanjem naziva i “čistačem kože”.
 
Integralna otopina velikog čička primjenjuje se tako da se 5 ml (jedna čajna žličica) pripravka otopi u čaši vode i popije tri puta dnevno pola sata prije glavnih obroka. Terapijska kura čičkom mora trajati tri do četiri tjedna. Nakon početka terapije može doći do kratkotrajnog pogoršanja simptoma bolesti što se pripisuje početku procesa detoksikacije, budući da čičak potiče rad jetre i lučenje žuči. To pogoršanje ne zahtijeva prekid terapije. Pravo djelovanje čička uočava se kako se tretman odmiče prema kraju. Integralna je otopina idealna za uporabu jer se sačuvana cjelokupna količina aktivnih tvari koje bi se sušenjem uništile.
 
Kontraindikacije i interakcije s drugim lijekovima 
 
Oprez je potreban kod osoba sklonim alergijama na veliki čičak. Kod uzimanja inzulina ili oralnih lijekova za smanjenje šećera u krvi potrebno će biti pratiti razinu šećera u krvi i korigirati dozu lijekova ukoliko se uzimaju paralelno s pripravcima korijena velikog čička, budući da on djeluje blago hipoglikemički (smanjuje razinu šećera u krvi).
 
 
 
Ekskluzivni zastupnik za integralne otopine ljekovitog bilja (SIPF)
francuske tvrtke Phyto Industrie – Studio Aromedica d.o.o., Rijeka.
 
 
SIPF preparate možete nabaviti u biljnim ljekarnama, drogerijama
i u webshopu Studia Aromedica
 
 
Studio Aromedica d.o.o.
Strossmayerova 13
51000 Rijeka
 
Maloprodaja:
Studio Aromedica
Robna kuća RI, 4. kat
 
Tel: 051 / 371-198
Mob: 091 / 736-1566 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  •  Veliki čičak za detoksikaciju i ljepotu kože- komentira Naturala.hr Naturala.hr

    Hvala na javljanju, baš nam je drago da je nagrada stigla!!!

  •  Veliki čičak za detoksikaciju i ljepotu kože- komentira pero2001 pero2001

    Stigla je nagrada, hvala i veliki pozdrav! Smile

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se