Ljetujte s Naturalom

Vatrene banane za vruće ljetne noći

Bananas Sequeira - malo banane, malo šećera, malo ruma, malo vatre i puno užitka!

Vatrene banane za vruće ljetne noći

Dosadilo vam je jednostavno oguliti i pojesti bananu? Tražite nešto novo i uzbudljivo? Bananas Sequeira je rješenje za vas. Gotovo je za svega desetak minuta, izuzetno se lako priprema, a podrazumijeva i vatreno finale. Slijedi recept za flambirane, karamelizirane banane okupane u rumu i kokosu. Mmmm...


Sastojci

• 2 žličice kokosovog ruma
• 1/4 šalice ruma za kolače
• Sladoled od vanilije ili kokosa
• 4 žlice stolnog maslaca
• 1/4 šalice smeđeg šećera
• Sol
• 1 štapić cimeta
• 4 klinčića
• 2 veće zrele banane (oguliti i prerezati po duljini i prepoloviti)
• 2 žlice kokosovog brašna


Upute

1. Za svaki slučaj - zavežite kosu, zasučite rukave i pobrinite se da vas ništa ne ometa dok pripremate ovaj desert.
2. Ulijte kokosov rum i rum za kolače u zasebne posude. Napomena: nikada nemojte ulijevati alkoholna pića direktno u vruće posude jer bi se mogla zapaliti. Također, pripremite sladoled da vam bude pri ruci.
3. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri te dodajte maslac, smeđi šećer, mrvicu soli, klinčiće i cimet te miješajte dok ne dobijete sirup.
4. Zatim dodajte polovice banana i zagrijavajte ih dok ne postanu karamelizirane (oko 2 minute sa svake strane). Ukoliko želite, sada možete ukloniti cimet i klinčiće iz smjese.
5. Kada sirup počne vrijeti, maknite tavu s vatre i pošpricajte sve sa rumom od kokosa. Potom vratite tavu na vatru i zagrijavajte sve još 30-ak sekundi.
6. Ponovo maknite tavu s vatre i dolijte rum za kolače. Slijedi vrhunac recepta - upaljačem i s mnogo opreza ˝zapalite˝ desert. Sve bi trebalo planuti vrlo brzo - potom smanjite vatru i vratite tavu te pustite da sastojci proključaju sve dok se plamen ne ugasi.
7. Servirajte dvije polovice banane po osobi i dodajte dvije kuglice sladoleda. Sve zalijte sirupom iz tave i ukrasite kokosovim brašnom. Vaš desert je gotov - dobar tek!

 


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.