Zdravo i fino

Varivo od blitve

Za sve ljubitelje blitve, ali i za one koji to nisu

Varivo od blitve

Sastojci:

1 glavica crvenog luka

vezica blitve

ulje, 2 žlice glatkog brašna

1 žlica crvene paprike

3 žlice kiselog vrhnja, malo mlijeka i 2 žlice glatkog brašna

za žličnjake -1 jaje , 4-5 žlica griza i malo soli

 

Priprema:

Napraviti smjesu za žličnjake (razmutiti jaje,dodati griz i napraviti ne pregustu smjesu,koja će se stajanjem još malo zgusnuti.

Blitvi odstraniti peteljke te je izrezati na trakice.

Na ulju propržiti nasjeckani luk pa ga posuti brašnom i miješati dok brašno ne porumeni.

Dodati mljevenu papriku, blitvu, preliti litrom vode i kuhati 30 min.

Skuhano varivo začiniti solju, paprom i kimom.

Žličicom vaditi smjesu za žličnjake te ih spuštati u kipuće varivo.

Kad se žličnjaci skuhaju dodati kiselo vrhnje razmućeno sa malo mlijeka i brašna

 

Prilog:

Stabljike blitve izrezati na štapiće dužine 10-15 cm. Panirati (brašno+jaje+mrvice)
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.