Zdravo i fino

Isprobajte ušećerene bademe iz vlastite kuhinje

Ako se do sada niste usudili napraviti ušećerene bademe – dida Tiho će vam pokazati kako se to radi. U slast!

Ušećerene bademe ili mjendule u cukru uopće nije problem napraviti uz ovako detaljne instrukcije. Točne omjere sastojaka pronađite na www.kuhari.com.

U širi lonac/tavu(dublju) stavite šećer, prelijte ga vodom, dodajte bademe i upalite vatru.

Kuhate 20-ak minuta na jačoj vatri dok voda ne ishlapi. Pred kraj obavezno miješajte kako vam bademi ne bi izgorili.
Čim ishlapi voda, smanjite vatru i konstantno miješajte dok bademi ne pokupe sav šećer. Nakon što se šećer “brašnasto” primio za bademe, pojačajte vatru i miješajte kako bi se šećer donekle rastopio i poprimio pravi, tamniji oblik na bademima.
 
Vaši bademi su gotovi i izvadite ih na aluminijsku foliju kako bi se dobro ohladili prije serviranja.
 
 
U slast,
Isprobajte ušećerene bademe iz vlastite kuhinje
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.