Zdravo i fino

Isprobajte ušećerene bademe iz vlastite kuhinje

Ako se do sada niste usudili napraviti ušećerene bademe – dida Tiho će vam pokazati kako se to radi. U slast!

Ušećerene bademe ili mjendule u cukru uopće nije problem napraviti uz ovako detaljne instrukcije. Točne omjere sastojaka pronađite na www.kuhari.com.

U širi lonac/tavu(dublju) stavite šećer, prelijte ga vodom, dodajte bademe i upalite vatru.

Kuhate 20-ak minuta na jačoj vatri dok voda ne ishlapi. Pred kraj obavezno miješajte kako vam bademi ne bi izgorili.
Čim ishlapi voda, smanjite vatru i konstantno miješajte dok bademi ne pokupe sav šećer. Nakon što se šećer “brašnasto” primio za bademe, pojačajte vatru i miješajte kako bi se šećer donekle rastopio i poprimio pravi, tamniji oblik na bademima.
 
Vaši bademi su gotovi i izvadite ih na aluminijsku foliju kako bi se dobro ohladili prije serviranja.
 
 
U slast,
Isprobajte ušećerene bademe iz vlastite kuhinje
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se