Advertisement
Mršavljenje

UPPT - poziv na panel tribinu

17. svibnja 2011. od 13:00-16:00, Udruga za prevenciju prekomjerne težine

UPPT - poziv na panel tribinu
Udruga za prevenciju prekomjerne težine poziva na panel tribinu 17. svibnja 2011. od 13:00-16:00, adresa Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27. Europski dan protiv debljine «STOP YO-YO». Što treba znati za zdravo mršavljenje? Tribina će se održati u utorak, 17. svibnja 2011. sa početkom u 13,00 sati u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.
 
Tema tribine je «STOP YO-YO – Što treba znati za zdravo mršavljenje?», a kojom želimo potaknuti debatu/razgovor između pacijenata, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika, predstavnika zakonodavstva i predstavnika tvrtki koje plasiraju proizvode za redukciju tjelesne težine. Prema podacima OECD-a iz prosinca 2010.g. preko 50% građana Europe prekomjerno je teško ili pretilo, dok ih je u Hrvatskoj po zadnjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 67%. 
 
Sve više ljudi na svijetu ima problema s prekomjernom težinom, te se pitamo da li im kao društvo pružamo dovoljnu podršku? Kakav učinak debljina ima prilikom starenja ukoliko nije liječena ili kontrolirana? Znamo li koje opasnosti u sebi kriju razne redukcijske dijete kojima se podvrgavaju prekomjerno teške osobe? Što za ljudsko zdravlje znači yo-yo efekt koji se događa većini tih osoba, opasan ciklus u kojem nakon gubitka tjelesne težine slijedi opetovano debljanje? Kakvi su psihički i tjelesni učinci takvih «yo-yo ciklusa» na ljudski organizam? Mogu li nam pomoći iskustva drugih europskih država i kako ih primijeniti?
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se