Nutricionizam

U Arcotelu Allegra Zagreb otkrivena tajna najfinije zobene kaše by Mario Valentić

Nakon Healthy Fitness jelovnika koji je Mario Valentić osmislio u suradnji s hotelom Arcotel Allegra, na red je došao i najvažniji obrok u danu – doručak

U Arcotelu Allegra Zagreb otkrivena tajna najfinije zobene kaše by Mario Valentić

S razlogom se kaže da je doručak najvažniji obrok u danu i on treba biti kvalitetan i hranjiv kako bi izdržali sve napore koji nas taj dan iščekuju. Zbog današnjeg užurbanog načina života većina nas ne može odvojiti malo vremena za pripremanje zdravog doručka te stoga posežemo za lošim namirnicama koje našem organizmu čine više štete nego koristi.

Najbolji je primjer zdravog doručka koji se može vrlo brzo pripremiti zobena kaša. Osim što je izvor kompleksnih ugljikohidrata koji daju energiju na duži vremenski period, bogata je vlaknima i vitaminom B. Upravo su zato u hotelu Arcotel Allegra za sve one koji nemaju puno vremena, a žele pojesti nešto zdravo, kao Healthy doručak uveli zobenu kašu.

- Ovim oblikom zdravog doručka želja nam je približiti se i onim gostima, koji zbog jutarnjeg nedostatka vremena, često zanemare ovaj najvažniji obrok u danu. Kako priprema zobene kaše, kao i njena konzumacija, ne iziskuju puno vremena, ona je idealan i nadasve hranjiv doručak koji uz dodatak voća, žitarica ili super namirnica daje odličnu dozu energije za rješavanje svih dnevnih obveza. No ako jutro ipak želite započeti polako, tada nikako ne smijete propustiti naš poznati Arcotelov buffet doručak koji malo koju želju ostavlja neispunjenom. A ako ste gost hotela te uz doručak želite odmah obaviti i prvi jutarnji sastanak, pozovite i kolegu jer mi ga častimo - govori Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela Arcotel Allegra Zagreb

Healthy doručak zapravo je nastavak suradnje hotela Arcotel Allegra i Marija Valentića koja je već započela uvođenjem Healthy Fitness jelovnika baziranog na laganim obrocima, jelima karakterističnim za vegansku prehranu i smoothie napitcima – sve uz dodatak tzv. super namirnica. Kao i u slučaju Healthy Fitness jelovnika Mario je osmislio recept za zobenu kašu koja se od sada nalazi u redovnoj ponudi hotelskog Joe's bara.

U Arcotelu Allegra Zagreb otkrivena tajna najfinije zobene kaše by Mario Valentić

- Zamislite da idete na put. Što morate napraviti prije nego krenete? Napuniti auto gorivom, dakako. Tako je i s nama ljudima. Na početku dana pred nama su razni psihofizički napori i kako bi ih prebrodili moramo imati energije kojom se ujutro treba natankati. S obzirom da naše tijelo kao primarni izvor energije koristi ugljikohidrate važno je da oni budu složeni, a takva je zob. Zobenu kašu najlakše je skuhati s vodom i na taj ju način pripremamo u hotelu Arcotell, a dobra opcija je i organsko kravlje mlijeko ili napitak od zobi ili badema - objašnjava Mario Valentić.

No kaša je samo baza i Mario savjetuje obogatiti ju svježim ili suhim voćem, orašastim plodovima i raznim sjemenkama poput lanenih, suncokretovih ili chia sjemenki. Sve to dostupno vam je u novoj Arcotelovoj ponudi, a ukoliko ste neodlučni uvijek se možete jednostavno prepustiti izboru njihovog šefa kuhinje.

Healthy Fitness jelovnik, Healthy doručak  te posebno osmišljena tjelovježba u centru HealthyFIT by Mario Valentić dio su novog koncepta poslovanja hotela Arcotel Allegra koji se razvija u smjeru zdravlja te u konačnici predstavlja daljnji doprinos temi održivosti koja je već neko vrijeme važna stavka u načinu na koji Arcotel posluje.

Zobena kaša by Mario Valentić


Sastojci:
- šalica sitnih zobenih pahuljica
- prstohvat soli
- jabuka
- cimet
- borovnice
- chia sjemenke
- hrskave žitne pahuljice

Priprema: u kipuću vodu dodamo šalicu zobenih pahuljica i prstohvat soli kako bi istakli slatkoću žitarice te ostavimo da prokuha oko 1 min. Nakon toga dodamo sitno naribanu jabuku, borovnice, chia sjemenke, hrskave žitne pahuljice i malo cimeta te sve dobro promiješamo.

Osim kvalitetnom energijom, ova kaša opskrbljuje bjelančevinama te omega-3 masnim kiselinama, a ima i antioksidativni učinak.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.