Zdravo i fino

Tri deserta koje možeš napraviti uz 0 grama dodanog šećera

Bez šalice šećera ili drugih zaslađivača, ovi se recepti oslanjaju na prirodnu slatkoću voća za deserte koji će doskočiti vašoj želji za slatkim – na zdravi način

Tri deserta koje možeš napraviti uz 0 grama dodanog šećera
 





Tko kaže da desert mora uključivati šalice šećera - ili stevije i javorovog sirupa? Istina je da možete pripremiti ukusne deserte i bez dodanog šećera, kao što su ova sljedeća tri, koji se oslanjaju na prirodnu slatkoću voća. A budući da voće dolazi u paketu s vitaminima, mineralima, antioksidantima i vlaknima, to su sve deserti u kojima možete uživati bez grižnje savjesti. Svaki od njih kombinira datulje ili trešnje sa začinima poput cimeta i đumbira te drugih hranjivih supernamirnicama.

Čoko-avokado puding


Avokado i čokolada odlično se slažu, gdje avokado daje glatku, kremastu teksturu pudingu i dozu zdravih masti, a kakao prah daje dozu antioksidanta i fitonutrijenata.

Sastojci
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 avokado
- 1/3 šalice sirovog kakao praha
- 4 datulje, nasjeckane i natopljene u 2 žlice tople vode 
- 1/2 šalice nezaslađenog kokosovog mlijeka
- 2,5 cm svježeg korijena đumbira
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice svježih malina (ili drugog voća po izboru)
- 2 grančice svježeg metvice

Priprema

Stavite sve sastojke, osim malina i mente, u procesor hrane i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Puding poslužite u šalicama, pospite s malinama i ukrasite grančicama mente.

Tri deserta koje možeš napraviti uz 0 grama dodanog šećera

Brzinski banana keksići


Prezrele banane uvijek se mogu iskoristiti u zdravim desertima – banane su izvor zdravih ugljikohidrata koji vas čine sitima i potiču metabolizam, a uz dodatak zobenih pahuljica i mirisnih začina keksići su još slađi.

Sastojci

- 3 zrele banane
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica nasjeckanih datulja (ili grožđica)
- 1/3 šalice kokosovog ulja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića

Priprema


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.
U velikoj zdjeli vilicom zgnječite banane. Dodajte zobene pahuljice, datulje, kokosovo ulje, vaniliju i cimet. Dobro promiješajte i pustite da odstoji 15 minuta.

Čajnom žličicom oblikujte keksiće na limu za pečenje, obloženom papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici, ili dok ne postanu lagano smeđi.


Crumble s trešnjama

Hrskavo i toplo, s mekim trešnjama (ili drugim voćem po izboru), jednostavan crumble spaja kremaste okuse bademovog maslaca sa slatkoćom voća i aromatičnih začina.

Sastojci
-1/4 šalice nezaslađenog crunchy bademovog maslaca
-1/4 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1 i pol šalica smrznutih trešanja
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
- 1 žlica vode
- 1/2 čajne žličice svježe naribanog đumbira
- 1 čaja žličica narezanih badema

Priprema

Pripremite smjesu za crumble - u maloj zdjeli pomiješajte bademov maslac, zobene pahuljice i cimet dok se svi sastojci dobro ne povežu. Odložite sa strane.

U maloj tavi na laganoj vatri sotirajte trešnje sa sokom od limuna, vodom i đumbirom. Premjestite smjesu u zdjelice za posluživanje, pospite s crumble smjesom i ukrasite s narezanim bademima. 

Isprobaj i ovo:

Brzinske čoko kuglice od samo četiri sastojka
La dolce vita - tri brza čokoladna deserta u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti

 


 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se