Zdravo i fino

Trešnje u aromatiziranom tijestu

Zasladite ovaj četvrtak uz Majin tekst i trešnje u aromatiziranom tijestu od badema i vanilije i prisjetite se doba bezbrižnosti – barem na kratko

Trešnje u aromatiziranom tijestu

Osjećate li miris ljeta u zraku i mjeseca lipnja?! Svibanj i lipanj su mi najdraži mjeseci u godini, ima nešto u zraku od čega se čovjek odmah osjeća bolje, neki topli povjetarac, malene voćke koje dozrijevaju na suncu, miris sunca, okus trešanja...

Ako jednom, samo jednom „stanete na loptu“, podignete glavu u vis, zatvorite oči i dopustite da vas sunčeve zrake pomiluju, zaboravit ćete na sve žurbe, na sve obveze, na sva nerviranja, barem na trenutak.
 
Barem na trenutak osjetit ćete kao da živite sada i ovdje, osjetit ćete miris sunca, slatkasti, topli i proljetni... Voćni... Osjetit ćete se povezanim s prirodom kao nikad prije... I vaš će se život preokrenuti, samo u sekundi...
 
Kada shvatite da dišete sada i ovdje. Kada shvatite da ste zdravi i sjetite se trenutaka kada niste bili. 
 
Zanimljivo kako nekada male stvari život znače.
 
Šaka svježe ubranih trešanja.
Vi, dok skakućete i pokušavate ubrati najcrvenije trešnje, one na vrhu.
Okus prvih ovosezonskih trešanja, onih crvenih!
Ili šetnja po svježe pokošenoj livadi.
 
Neopisiv osjećaj koji sve to budi u vama... Osjećate li već???
 
 
Trešnje u aromatiziranom tijestu Trešnje u aromatiziranom tijestu od badema i bourbon vanilije
(za 4 x 10 cm ramekina)
 
Potrebni sastojci:
 
•         2 cijela jaja
•         4 žlice maslaca, otopljenog
•         200 g fino mljevenih badema
•         40 g smeđeg šećera
•         10 g bourbon vanilin šećera
•         4 žlice slatkog vrhnja za šlag ili Mascarponea
•         240 g svježih trešanja, očišćenih
 
 
Priprema:
 
•         Zagrijte pećnicu na 200°C. Pripremite 4 manja ramekina, premažite ih s malo otopljenog maslaca pa ostavite sa strane.
•         Trešnje očistite od peteljki i koštica.
•         U manjoj zdjeli, pomiješajte maslac s šećerom i vanilija šećerom, dodajte jaja i Mascarpone. Na kraju dodajte fino mljevene bademe pa smjesu dobro istucite pjenjačom dok se svi sastojci ne spoje.
•         Smjesu izlijte u pripremljene kalupiće. Po vrhu poslažite očišćene trešnje, neke čak možete i utisnuti u tijesto.
•         Pecite oko 20 minuta, odnosno dok vam se ne uhvati zlatna korica na vrhu.
•         Servirajte mlako.
 
 
Napisala: Maja Matus
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.