Događanja

Traži se SOS mama!

SOS Dječje selo Hrvatska traži SOS mame

 Traži se SOS mama!

SOS Dječje selo Hrvatska, nevladina neprofitna udruga koja već dvadeset godina zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi u Hrvatskoj, pokreće natječaj  kojim poziva na prijavu za poslovnu poziciju „SOS mame“  Ako se i sami pronalazite u opisu SOS mame ili znate nekoga tko odgovara opisu, prijavite se na natječaj koji traje do 19. veljače 2012. Sve informacije o natječaju možete pronaći na www.sos-dsh.hr ili upitati telefonom pozivom na broj 01/ 46 100 66.

Biti majka najljepši je posao: doživjeti prve korake, prve osmijehe, prve riječi i prve ljubavi. Nažalost, mnogo je onih koji nisu imali priliku doživjeti roditeljsku ljubav niti ljubav djeteta. SOS Dječje selo Hrvatska djeci bez roditelja i odgovarajuće skrbi pruža upravo to zajedništvo i ljubav – obitelj. 

 
Temelj rada organizacije SOS Dječjeg sela kao i odgojnog pristupa djeci je obiteljski koncept sa SOS mamom koja svojom brigom, ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću i stručnim znanjem čini oslonac svakodnevnog djetetova života. Svako dijete zbrinuto u SOS Dječjem selu ima svoju SOS mamu koja s njime gradi blizak odnos, pružajući mu potrebnu sigurnost, ljubav i stabilnost. SOS mama je stručno osposobljena za skrb o djeci s kojom živi u zajedničkom kućanstvu, brine se o njima i njihovu razvoju i odrastanju. 
 
„Biti SOS mama kreativan je, samostalan i odgovoran posao. Ona gradi preduvjete za stvaranje SOS obitelji koja će kvalitetno funkcionirati, unutar koje će se zbivati otvorena komunikacija, razvijati pozitivna interakcija i međusobna tolerancija zasnovana na razumijevanju i poštivanju individualnih osobina svakoga pojedinog člana. Osim toga, SOS mama slobodno i samostalno vodi kućanstvo, osigurava sve potrebne uvjete za sretno i bezbrižno djetinjstvo“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.
 
Ako volite djecu i željeli biste djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti stalan i siguran dom, spremni ste svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece, spremni ste živjeti i raditi u jednom od SOS dječjih sela, voditi vlastito kućanstvo i brinuti se o djeci, imate najmanje srednju stručnu spremu (SSS), emocionalno ste stabilni, tolerantni i pouzdani, spremni na kontinuirano učenje i usavršavanje na području odgoja djece, prihvaćate različitosti i spremni ste na timski rad te ste više od svega motivirani za rad s djecom –- prijavite se i postanite SOS mama. 
 
„Biti dobra SOS mama znači imati mnogo strpljenja i ljubavi za svoju djecu, tako da im možeš pružiti podršku da ostvare sve najbolje u životu.” - SOS mama Antonija iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.
 
Kandidatkinje za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a izabrane kandidatkinje u statusu SOS mame pripravnice prolaze edukaciju (4 mjeseca teoretski dio i 20 mjeseci praktični dio). Prijava (životopis i pismo motivacije) podnosi se na adresu: SOS Dječje selo Hrvatska, „Za natječaj", Zavrtnica 5/III, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na posao@sos-dsh.hr s naznakom „Za natječaj".
 
SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.