Advertisement
Zdravo i fino

Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom

Tradicionalna toskanska pita na Majin način

Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u ugodnom društvu svoje prijetaljice Meri, kojoj je i posvetila ovaj recept. Nemate drugog izbora, osim da ga probate i vi, a ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu Dalmatiagourmande gdje će vas dočekati veliki broj slatkih i slanih recepata popraćenih prekrasnim umjetničkim fotografijama.
 
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom

Potrebni sastojci (za 6 osoba):

2 jaja
135 g kristal šećera
90 g otopljenog maslaca
60 ml domaćeg maslinovog ulja
75 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g glatkog pšeničnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
125 g svježih ili zamrznutih borovnica
125 g svježih ili zamrznutih crvenih ribizla
ribana korica 1 naranče
ribana korica 1 limuna
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jaja pomiješati s šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.

U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka.

Na kraju dodajte ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.

Voće mora biti sobne temperature. Ako koristite zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok.Voće pomiješajte s šećerom po volji.1/4 voća umiješajte lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto.

Kalup namastite s malo rastopljenog maslaca.Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.

Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredajte po površini kolača pa lagano žličicom utisnite voće u biskvit.
Stavite peći još 30 minuta na istoj temperaturi.

Poslužite posuto šećerom u prahu.

 

Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatiagurmande
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom- komentira englezica englezica

    Predivno izgleda, svaka ?ast Majo!

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se